Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Tenax" apspēlē "Celtnieku" un izcīna astoto uzvaru Baltijas līgā

"Tenax" apspēlē "Celtnieku" un izcīna astoto uzvaru Baltijas līgā
Nils Miķelsons. Foto: Latvijas Handbola federācija

Baltijas Handbola līgā uzvaras turpina krāt Latvijas spēcīgākais klubs Dobeles "Tenax", kas šodien savā laukumā ar 32:25 pieveica Rīgas "Celtnieku".

Laukuma saimnieki pārsvaru sāka krāt jau cīņas ievadā, gūstot piecus no pirmajiem septiņiem vārtiem. Lai gan "Celtniekam" izdevās panākt izlīdzinājumu (7:7), pirmā puslaika turpinājumā veiksmīgāk spēlēja Dobeles handbolisti, kuri pārtraukumā devās ar sešu vārtu pārsvaru – 20:14.

Pēc atgriešanās laukumā rīdziniekiem izdevās pietuvoties līdz trīs rezultatīvu metienu tiesai (20:23), bet "Tenax" atbildēja ar 4:0 izrāvienu, sāncenšiem pieprasot pārtraukumu. Spēles izskaņā vadība vairs netika apdraudēta, un Dobele svinēja uzvaru ar 32:25.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais bija Nils Miķelsons, kurš realizēja sešus no desmit metieniem. Savukārt piecus vārtus guva Ansis Bilkštis un Armands Usāns. "Celtnieka" komandā vairāk nekā pusi no visiem vārtiem guva viens spēlētājs – Artūrs Lazdiņš izcēlās 13 reizes. Viņa tuvākais sekotājs ar trim vārtiem bija Mareks Černousovs.

Ar astoņām uzvarām, vienu neizšķirtu un vienu zaudējumu "Tenax" ir B grupas līdervienība, bet aiz muguras atrodas Viļņas "Šviesa", kam ir septiņas uzvaras un divi zaudējumi. "Celtnieka" handbolisti ieņem ceturto vietu (4-6), priekšā palaižot arī "Tallinn".


Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.
Dainis Krištopāns. Foto: imago/Eibner/Scanpix
3

Krištopāna komanda iekļūst Vācijas kausa finālā, izšķirošais mačs jau rīt

Ķelnē šajā nedēļas nogalē notiek Vācijas kausa izcīņas finālčetrinieks handbolā, un rīt finālspēlē savā starpā tiksies Magdeburgas un Melzungenes komandas. Finālspēles sākums plānots plkst. 16.35 pēc Latvijas laika.