Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Dobelnieki uzvar Ogrē un garantē vietu pusfinālā

Artjoms Jeļisejevs
Artjoms Jeļisejevs

Dobelnieki uzvar Ogrē un garantē vietu pusfinālā
Cīnās "Ogre/Miandum" un "Tenax" komandas
Foto: Ritvars Raits

SynotTip virslīgas handbola čempionātā ceturtdien savā starpā tikās LHF kausa ieguvēji 'Ogre/Miandum" un valsts čempioni un turnīra līderi Dobeles "Tenax" handbolisti. Cīņa izvērtās spraiga, bet galarezultātā uzvaru ar 34:32 izcīnīja dobelnieki, tādējādi nodrošinot vietu pusfinālā. Ogrēnieši pēc panākuma LHF kausa izcīņā cietuši jau četras neveiksmes pēc kārtas.

Jāatgādina, ka pirms šīs spēles komandas bija diametrāli pretējās pozīcijās turnīra tabulā – dobelnieki ar trim panākumiem bija pirmie, bet ogrēnieši ar tikpat zaudējumiem ceturtie. Arī visos līdzšinējos dueļos panākumus bija guvuši "Tenax" handbolisti, kas pirmajā posmā divreiz bija pārāki ar 32:24 un 28:23, bet otrā posma pirmā apļa spēlē savā laukumā "Ogri/Miandum" apspēlēja ar 25:17, turklāt spēles gaitā bija vadībā pat ar +12. Abas komandas šovakar nebija optimālajā sastāvā – ogrēniešiem no vadošajiem spēlētājiem nebija Andris Pozņaks, savukārt dobelniekiem Oskars Arājs, Nils Miķelsons un Renāts Hovratovičs.

Spēles pirmajā puslaikā cīņa ritēja ļoti līdzīgi un nevienai no pretiniecēm vērā ņemamu pārsvaru iegūt neizdevās. Pirmajās minūtēs rezultatīvs viesu rindās bija Ņikita Pančenko, izceļoties trīs reizes un nodrošinot dobelniekiem nelielu vadību. Ogrēnieši sestajā minūtē pēc Arvja Laganovska metiena panāca vadību (5:4), bet tā bija vienīgā reize, kad rezultāts bija par labu mājiniekiem. Viesi gandrīz visu laiku līdz puslaika beigām izvirzījās vadībā ar vienu vārtu pārsvaru, bet mājinieki līdzsvaru atjaunoja. Tuvojoties pārtraukumam, „Tenax” pēc Anša Bilkšta un Kaspara Straumes pūlēm vairākas reizes panāca +2, bet "Ogre/Miandum" puslaika beigās pēc Arta Kurmēna metiena deficītu samazināja, pārtraukumā dodoties pie rezultāta 16:17.

Pēc pārtraukuma veiksmīgāk spēlēja dobelnieki, kuru pārsvars drīz sasniedza četrus vārtus – 24:20 pēc Pančenko metiena 44. minūtē. Taču sekoja ogrēniešu četri vārti pēc kārtas (trīs Artim Laganovskim, vieni Kurmēnam) un atkal neizšķirts (24:24). Mājiniekiem gan problēmas radīja daudzie noraidījumi - otrā puslaika gaitā noraidījumu un tiem sekojošās diskvalifikācijas dēļ palika bez Arta Laganovska un Aleksandra Dvurečenska. Vēl septiņarpus minūtes līdz spēles beigām "Tenax" bija vien minimāla vadība (28:27), bet nākamo triju minūšu laikā viesi guva trīs bezatbildes vārtus, atjaunojot +4. Neilgi līdz spēles beigām Pančenko panāca maksimālo pārsvaru Dobelei (34:29), bet atlikušajā laikā mājinieki vairākus vārtus atspēlēja un visā spēlē "Tenax" uzvarēja ar 34:32. Jau pēc spēles beigu signāla izvērtās asumi, kā rezultātā diskvalifikāciju (sarkanā + zilā kartīte) saņēma arī Arvis Laganovskis.

Uzvarētājiem 12 vārtus guva Ņikita Pančenko, septiņi vārti Kaspara Straumes kontā. Zaudētāju rindās deviņas reizes precīzs bija Arvis Laganovskis, septiņas reizes izcēlās Artis Kurmēns.

"Šodien spēlējām bez vairākiem ārējās līnijas spēlētājiem – nebija Kurzemnieks, Arājs, Miķelsons un Hovratovičs. Kāds nevarēja no darba tikt, citam ir neliels savainojums, bet nekas nopietns, bet spēle tomēr bija jāizlaiž," atzina "Tenax" galvenais treneris Sandris Veršakovs. "Apspēlējām pretiniekus viens pret vienu, bija rupja spēle, Ogre netika mums kājās līdzi. Kā jau var redzēt pēc protokola, daudz noraidījumu mājiniekiem. "

"Protams, pats par sevi, ka spēli ietekmēja arī tas, ka šī ir darba diena, puiši pēc darba un mums izbraukuma mačs. Tāpēc arī bija līdzīgāk nekā iepriekšējā reizē. Katrā ziņā, mums nekad nav bijis svarīgi vai mēs braucam ar pirmo vai teorētiski ar otro sastāvu, spēlējam tāpat un vienmēr mērķis paliek viens un tas pats – uzvara," piebilda Veršakovs.

Viņš arī uzsvēra, ka neveiksme LHF kausā janvāra beigās komandu tikai sapurinājusi un ļāvusi veiksmīgi uzsākt SynotTip Virslīgas otro posmu. "Kādreiz ir kaut kas jāzaudē, lai celtos augšā un turpinātu iet uz priekšu."

"SynotTip" handbola Virslīga

Ogre/Miandum – Tenax 32:34 (16:17)
Ogre/Miandum: Arvis Laganovskis 9, Kurmēns 7, Artis Laganovskis 4, Strazdiņš 4, Bauze 3, Ivanovs 3/3, Lepers 1, Mancurovs 1.
Tenax: Pančenko 12/5, Straume 7, Bilkštis 6/2, Ērmanis 4/1, Krastiņš 2, Ozols 1, Krivmanis 1, Politers 1.

"SynotTip" handbola Virslīga 2. posms. 1. - 4. vieta

VietaKomandaU-N-ZP
1.Dobeles Tenax4-0-012
2.Celtnieks Rīga1-0-15
3.SK Latgols1-0-14
4.HK Ogre/Miandum0-0-41

Garantētie punkti otrajā posmā: Tenax - 4, Celtnieks - 3, Latgols - 2, Ogre/Miandum - 1.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv