Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

LSPA dāmas revanšējas "Latgolam", "Tenax" atkal grauj

Jānis Pārums

LSPA dāmas revanšējas "Latgolam", "Tenax" atkal grauj
Foto: Laura Grišāne

Latvijas sieviešu handbola čempionātā šovakar ceturto uzvaru izcīnīja LSPA handbolistes, kas ar pieveica Latvijas vicečempiones "Latgols", revanšējoties par zaudējumu pirms mēneša.

Abas komandas savā starpā bija tikušās jau pirms mēneša, kad Ludzā ar 23:21 uzvaru spraigā cīņā izcīnīja mājinieces "Latgols". Pirms šīs spēles līderpozīcijās bija ludzānietes, bet LSPA ieņēma ceturto vietu, ar cerībām uzlabot savu pozīciju turnīra tabulā.

Ar septiņu metru soda metienu spēles rezultātu otrajā minūtē atklāja Kristīne Kirejeva, izvirzot LSPA vadībā – 1:0. Turpinājumā komandas vairākkārt apmainījās ar vārtu guvumiem, bet puslaika vidū divi Inetas Makņas un vieni Agritas Nardiševas gūtie vārti ļāva LSPA komandai panākt 7:4. Vēlāk gan viešņas spēja rezultātu līdzsvarot, taču vadību iegūt tā arī neizdevās. Turklāt puslaika beigās krietni pārliecinošāk spēlēja LSPA, pirmās 30 minūtes noslēdzot savā labā – 14:11.

Otrā puslaika ievadā Kristīne Klementjeva un Marija Dergačeva samazināja rezultātu līdz minimumam, bet nedaudz vēlāk Kristīne Daņiļenko panāca arī izlīdzinājumu – 14:14 – liekot LSPA galvenajam trenerim Dmitrijam Bražikovam pieprasīt minūtes pārtraukumu. Pēc tā tieši jau iepriekš minētā Daņiļenko ar otro piegājienu pārspēja Litu Lisovsku, pirmoreiz izvirzot vadībā "Latgols" – 15:14. Ilgāku laiku ludzānietēm izdevās saglabāt 1-2 vārtu pārsvaru, bet pakāpeniski rezultāts līdzsvarojās un ritēja punkts punktā. Rezultātam straujāk neļāva pieaugt arī abu komandu vārtsardzes (jau pieminētā Lisovska un Skaidrīte Deksne Cabule), demonstrējot teicamu sniegumu vārtos. Vēlāk gan LSPA nācās veikt piespiedu vārtsardžu maiņu – Lisovskas vietā laukumā devās talantīgā Agnija Malceniece, kura spēlē iesaistījās pārliecinoši, divreiz pēc kārtas glābjot komandu no vārtu zaudējuma.

Malcenieces lieliskais sniegums, kā arī Jugānes, Kirejevas un Makņas rezultatīvais sniegums ļāva veikt izrāvienu 5:0, no sev nelabvēlīgā 22:24 panākot 27:24. "Latgols" gan spēja pietuvoties līdz minimumam, LSPA spēja uzvaru nosargāt – 30:28.

Kristīne Kirejeva uzvarētāju rindās bija rezultatīvākā ar 11 gūtajiem vārtiem, bet "Latgols" sastāvā 10 vārti Ineses Šļubčenko rēķinā.

Latvijas vīriešu Virslīgas spēlē Salaspilī valsts čempioni Dobeles "Tenax" izcīnīja kārtējo graujošo uzvaru, sakaujot LAT98 komandu – 42:17 (22:7). Dobelniekiem tas bija astotais panākums pēc kārtas, savukārt LAT98 – astotais zaudējums. "Tenax" pēdējās trijās spēlēs izcīnījuši uzvaras ar, attiecīgi, +23, +25 un vēlreiz +25.

Latvijas čempionāts handbolā. Virslīga vīriešiem

LAT98 – Dobeles Tenax 17:42 (7:22)
LAT98: Gorbunovs 5, Kurzemnieks 4, Križjus 4/3, Pančenko 2/1, Ozols 2.
Tenax: Bilkštis 12/1, Kreicbergs 8, Juzups 6, Lielais 4, Krivmanis 4, Arājs 3, Lazda 3, Kozlovskis 1, Štelfs 1.

Kalendārs/Rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Latvijas čempionāts handbolā. Virslīga sievietēm

LSPA – Latgols 30:28 (14:11)
LSPA: Kirejeva 11/2, Nardiševa 8, Makņa 6, Eihvalde 2, Jugāne 2, Skābarde 1.
Latgols: Šļubčenko 10/5, Daņiļenko 5, Dergačeva 4, Kukurāne 3, Klementjeva 2, Fota 2, Bule 1, Borisenko 1.

Kalendārs/Rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv