Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Latgolam" divi pārbaudījumi viesos, dāmu Virslīgā - pirmā tiešraide šosezon

Jānis Pārums

"Latgolam" divi pārbaudījumi viesos, dāmu Virslīgā - pirmā tiešraide šosezon
Foto: Laura Grišāne

Šajā nedēļas nogalē Latvijas čempionātā handbolā tiks aizvadītas astoņas spēles – Virslīgā vīriešiem paredzētas piecas spēles, bet dāmu Virslīgā būs trīs mači, turklāt viens no tiem pirmoreiz šosezon Sportacentrs.com TV tiešraidē.

Sestdien, 22. novembrī, Salaspilī LAT-98 izlase (0-7) savā laukumā uzņems Latvijas čempionus un neapstrīdamos turnīra līderus Dobeles "Tenax" (7-0). Laukumā tiksies divi diametrāli pretēji pretinieki – komanda, kas vienīgā nav izcīnījusi uzvaras, un komanda, kas vienīgā nav piedzīvojusi zaudējumus. Favorīts šajā cīņā ir izteikts, tomēr LAT-98 handbolistiem šajā turnīrā ir pavisam citi uzdevumi nekā dobelniekiem, kas tīko aizstāvēt savu čempiona titulu.

Vairākkārt šosezon LAT-98 pret vairākām komandām aizvadījuši labus pirmos puslaikus, taču otrajam pietrūcis spēka. Jāpiebilst, ka vienreiz šajā sezonā abas komandas jau ir tikušās – septembra sākumā Rīgas čempionātā "Tenax" uzvarēja ar 35:16 (14:8).

Saspringts kalendārs šajā nedēļas nogalē "Celtnieks/LSPA" handbolistiem, kam jācīnās pret tiešajiem pretiniekiem – sestdien spēle pret Ludzas "Latgols", kas pavisam nesen izbraukumā dramatiskā cīņā tika pieveikti ar 33:32, bet svētdien principāla cīņa ar "Jūrmalas Sportu", ko rīdzinieki uzvarēja sezonas pirmajā spēlē – 23:19. Šobrīd gan jūrmalniekiem un "Celtniekam", gan vēl divām komandām ("Ogre/Miandum" un "Vaiņode") ir pa astoņiem punktiem (labākas vārtu attiecības dēļ jūrmalnieki ir otrie, savukārt rīdzinieki ieņem ceturto pozīciju, tiesa, arī aizvadījuši par vienu spēli mazāk), bet "Latgols" ar sešiem punktiem ieņem sev necilo sesto pozīciju. Tiesa, jāatceras, ka ludzānieši arī iepriekšējo sezonu iesāka ne pārāk pārliecinoši – trīs zaudējumi pēc kārtas sezonas ievadā un identiska bilance kā šogad pēc pirmajām septiņām spēlēm (3-4). Nav šaubu, ka sezonas otrajā pusē "Latgols" paliks arvien spēcīgāki, lai gan medaļu tīkotāji šogad ir daudz, ko apliecina arī komandu izvietojums turnīra tabulā.

Starp citu, arī svētdien ludzāniešus gaida nopietns pārbaudījums – spēle pret turnīra tabulā pozīciju augstāk esošo "Vaiņodi" (4-3), turklāt izbraukumā. Šosezon Vaiņodes handbolisti savā laukumā jau spējuši apspēlēt divus medaļu tīkotājus – gan "Celtnieks/LSPA", gan pērnās sezonas vicečempionus "Ogre/Miandum". Sezonas sākumā "Latgols" un "Vaiņode" jau mērojās spēkiem un toreiz Ludzā pārliecinoši pārāki bija mājinieki (36:23). Taču zinot to, ka savā laukumā "Vaiņode" ir nopietns bieds teju ikvienam un šosezon vēl nav zaudējusi (bilance savu līdzjutēju priekšā 3-0), "Latgolam", visticamāk, viegli neklāsies.

Vēl vienā vīriešu Virslīgas spēlēm svētdienas vakarā spēkiem mērosies "ASK/LU" (2-5) un "Ogre/Miandum" (4-3). ASK komandu nupat papildinājis 18 gadus vecais Renāts Hovratovičs, kurš sezonu iesāka Dobelē un trijās spēlēs "Tenax" rindās guva divus vārtus. Hovratoviču dobelnieki "ASK/LU" komandai ir izīrējuši.

Savukārt sestdien plkst. 16:00 šosezon pirmo sieviešu Virslīgas spēli demonstrēs Sportacentrs.com. Laukumā spēkiem mērosies pērnās sezonas bronzas un sudraba medaļnieces, attiecīgi, LSPA (3-1-2) un "Latgols" (5-2). Pirms mēneša abas komnadas tikās Ludzā, kur spraigā cīņā ar 23:21 panākumu svinēja "Latgols". Šobrīd tieši ludzānietes ar desmit punktiem ir čempionāta līderes, bet LSPA ar septiņiem ieņem ceturto vietu. LSPA un "Latgols" spēli komentēs Raitis Puriņš, bet vēl viens būtisks fakts saistībā arī gaidāmo maču – katras komandas labākās spēlētājas saņems balvas no Syform Latvia. "Syform" – tie ir augstākās kvalitātes uztura bagādinātāji no Itālijas.

Svētdien LSPA handbolistes aizvadīs vēl vienu spēli, izbraukumā viesojoties pie pastarītēm "Skrīveri" (0-6). LSPA šobrīd pieder sezonas rekorduzvara, kas izcīnīta tieši pret Skrīveriem – 44:13 jeb +31!

Zaudētās līderpozīcijas centīsies atgūt Dobeles "SS/REIR" (4-1-1), kas sestdien viesosies pie Salaspils handbolistēm (2-4). Dobelnieces, kas sezonas sākumā izcīnīja četras uzvaras pēc kārtas, tostarp apspēlējot Latvijas čempiones "Stopiņu NHK", pēdējās divās spēlēs pie panākuma nav tikušas – pret LSPA netika nosargāta uzvara (30:30, lai gan vēl piecarpus minūtes līdz spēles beigām bija +6), bet pret "Latgolu" piedzīvots zaudējums (31:38, lai gan pēc puslaika SS/REIR bija vadībā ar 21:18). Iespējams, triju nedēļu pauze būs dobelniecēm nākusi par labu un ļaus atgriezties uz panākumu takas. Jāpiebilst, ka pēc uzvarām tīko arī salaspilietes, kas piedzīvojušas trīs zaudējumus pēc kārtas. Sezonas ievadā abu komandu savstarpējā spēlē savā laukumā uzvarēja "SS/REIR" – 33:28 (15:15).

Latvijas čempionāts handbolā. Virslīga vīriešiem

Kalendārs/Rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Latvijas čempionāts handbolā. Virslīga sievietēm

Kalendārs/Rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv