Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Celtnieks/LSPA" atspēlējas un galotnē uzvar "Latgolu"

Jānis Pārums

"Celtnieks/LSPA" atspēlējas un galotnē uzvar "Latgolu"
Celtnieks/LSPA komanda
Foto: Sandra Škutāne

Šovakar Latvijas vīriešu handbola Virslīgas spēlē, otrajā puslaikā atspēlējot piecu punktu deficītu, "Celtnieks/LSPA" otro reizi divu nedēļu laikā pieveica Ludzas "Latgolu" (22:20), bet Dobeles "SS/REIR" sieviešu komanda guva uzvaru Salaspilī, atgūstot līderpozīcijas turnīra tabulā.

"Celtnieks/LSPA" un "Latgols" savstarpējā spēle pirms divām nedēļām izvērtās pagalam dramatiska un noslēdzās ar trillera cienīgām beigām ar rīdzinieku uzvaru 33:32. Celtniekam šī bija pirmā spēle jaunajā zālē Oskara Kalpaka Rīgas Tautas daiļamatu pamatskolā, bet ludzānieši domājams bija apņēmības pilni šo debiju sabojāt.

Jau pašā spēles sākumā "Latgols" panāca divu vārtu pārsvaru, un, lai gan "Celtniekam" izdevās panākt neizšķirtu, neliels pārsvars tomēr saglabājās viesiem, kuru rindās labu sniegumu demonstrēja Austris Tuminskis un Andrejs Zinovjevs. Vienubrīd ludzānieši panāca +3 (9:6 10:7, 11:8), tomēr līdz puslaika pārtraukumam "Celtnieks/LSPA" pietuvojās līdz minimumam – 11:10.

Otrā puslaika ievadā Vladimirs Maslaks panāca izlīdzinājumu, taču turpinājums mājiniekiem bija pagalam neveiksmīgs – "Latgols" guva piecus bezatbildes vārtus, panākot tobrīd lielāko pārsvaru spēlē – 16:11. Atguvušies no neliela nokdauna mājinieki metās atspēlēties un 51.minūtē pietuvojās līdz minimumam (18:17). Vēlāk pēc Normunda Blomes vārtiem "Celtniekam" izdevās arī izlīdzināt rezultātu (20:20), bet "Latgols" handbolistiem ilgāku laiku neizdevās gūt vārtus, kas deva iespēju mājiniekiem arī atgūt vadību. Nepilnas divas minūtes šo iespēju izmantoja Artūrs Lazdiņš panākot jau 21:20. Latgols pēdējās septiņās minūtēs tā arī nespēja dabūt bumbu "Celtnieka" vārtos, bet punktu spēlei pielika Lauris Eglītis – 22:20 "Celtnieks/LSPA" labā.

Artūrs Lazdiņš Celtnieka uzvaru kaldināja ar septiņiem gūtajiem vārtiem, bet zaudētājiem rezultatīvākais bija Austris Tuminskis, kurš guva sešus vārtus.

"Salaspils/SS" un Dobeles "SS/REIR" komandas bija tikušās jau sezonas sākumā, kad ar 33:28 uzvaru dobelnieces. Pēc četrām uzvarām sezonas sākumā "SS/REIR" pēdējos divos mačos pie uzvarām nebija spējusi tikt, pret LSPA spēles izskaņā sešās minūtēs izsējot sešu vārtu pārsvaru un cīnīties neizšķirti (30:30), kā arī piekāpjoties "Latgolam" (31:38), lai gan pēc puslaika dobelnieces bija vadībā. Savukārt salaspilietes pirms šī mača bija piedzīvojušas trīs zaudējumus pēc kārtas.

Šī vakara spēli veiksmīgāk iesāka salaspilietes, izvirzoties vadībā ar 2:0, taču dobelnieces uz to atbildēja ar četriem vārtiem pēc kārtas, pārņemot vadību – 4:2. Rezultatīvi spēlējot "SS/REIR" uzbrukuma līderei Laurai Ņeverovskai, Dobeles komanda nostiprināja vadību un puslaiku noslēdza ar četru vārtu pārsvaru – 14:10.

Otrajā puslaikā dobelnieču pārsvars tikai pieauga. Mača 42.minūtē pēc Signes Dumfas precīzā metiena "SS/REIR" pirmoreiz panāca desmit vārtu pārsvaru (22:12), bet Ņeverovska vēlāk panāca pat +13. Dobelnieces izcīnīja pārliecinošu uzvaru – 37:25 – atgūstot līderpozīcijas Latvijas čempionātā.

Pēdējo divu sezonu Virslīgas rezultatīvākā handboliste Laura Ņeverovska ar 17 vārtiem bija rezultatīvākā Dobeles "SS/REIR" rindās, bet Renāte Salmane guva 11 vārtus Salaspils komandas labā.

Latvijas čempionāts handbolā. Virslīga vīriešiem

Celtnieks/LSPA – Latgols 22:20 (10:11)
Celtnieks: Lazdiņš 7/1, Blome 4/1, Eglītis 4, Maslaks 2, Ciematnieks 2, Reniņš 1, Iljihins 1, Freibergs 1.
Latgols: Tuminskis 6/1, Strazds 4, Zinovjevs 4, Matvejenko 3, Skopincevs 1, Gorbunovs 1, Kušners 1.

Kalendārs/Rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Latvijas čempionāts handbolā. Virslīga sievietēm

Salaspils SS – Dobeles SS/REIR 25:37 (10:14)
Salaspils SS: Salmane 11, Kalva 5, Potapova 4, Mažuka 2, Umarjova 2, Borisanova 1.
Dobeles SS/REIR: Ņeverovska 17/1, Freiberga 5, Dumfa 4/1, Lauce 3, Zinčenko 2, Podniece 2, Dubrovska 2, Laizāne 1, Garda 1.

Kalendārs/Rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv