Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Uščins: "Uztrauc, ka daudzi atgriezušies Latvijā, kur līmenis tomēr ir zemāks"

Uščins: "Uztrauc, ka daudzi atgriezušies Latvijā, kur līmenis tomēr ir zemāks"
Armands Uščins. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas Handbola federācija (LHF) piedāvā Latvijas nacionālas izlases galvenā trenera Armanda Uščina komentāru pirms gaidāmās treniņnometnes Luksemburgā.

"Protams, ļoti priecē, ka vairāki vadošie spēlētāji savos klubos ārzemēs spēlē daudz un ir tiešām labā formā. Vārtsargs Artūrs Kuģis ir ticis labā klubā un demonstrē arī labu sniegumu. Tāpat ir parādījušies pāris jauni spēlētāji, potenciāli izlases kandidāti. Mani kā izlases treneri noteikti nedaudz uztrauc, ka daudzi ir atgriezušies Latvijā, kur tomēr līmenis ir zemāks. Patīkami, ka tā pati Dobele spēlē arī EHF Izaicinājuma kausā un Baltijas līgā, taču sezonas griezumā tas ir zemāks līmenis nekā šiem spēlētājiem bija iepriekš. Luksemburgā skatīsimies kādā formā ir šie spēlētāji," īsi pirms treniņņometnes sākuma sarunā ar LHF stāsta izlases galvenais treneris Armands Uščins.

Armands atklāj arī galvenos uzdevumus treniņnometnei Luksemburgā. "Man liekas, ka ļoti svarīgi tagad būs izvilkt no kvalifikācijas spēlēm visu labāko, lai pie tā piestrādātu vēl vairāk un varētu izmantot Eiropas čempionāta finālturnīrā. Visiem ir jāsaliek galvas kopā, un šīs labās lietas ir jāieliek kaut kādā rāmī. Jānostiprina vēl vairāk komandas kodols ar domu tieši par čempionātu.

Luksemburgā lielākoties strādāsim divas reizes dienā. Ceturtdien un piektdien ir spēles pret Luksemburgas izlasi. Šī nebūs tā nometne, kur mēs strādāsim pie fiziskās sagatavotības. Tam vienkārši šobrīd nav jēgas un nav arī attiecīgais brīdis sezonā. Šajā nedēļā strādāsim tieši pie taktiskās sagatavotības, un būs daudz darba ar bumbām. Pie fiziskā vairāk pastrādāsim decembra vidū, kad atkal visi sanāksim kopā."

Jau iepriekš LHF ziņoja, ka savainojumu dēļ ir pāris iztrūkumi sastāvā. "Skaidrs, ka pietrūkst Māris Veršakovs, kurš bija viens no līderiem kvalifikācijā. Tajā pašā laikā priecē, ka 2. Bundeslīgā vairāk spēlē Ģirts Lilienfelds, kurš ir kopā ar galveno komandu, un tas ir pozitīvi.Tāpat man ļoti gribējās paskatīties vārtsargu Edgaru Kukšu, bet viņam bija savainojums un tikai tagad atsācis pilnvērtīgi trenēties. Uz čempionātu tomēr mums būs vajadzīgi trīs vārtsargi."

"Domājam par to, lai pēc šīs treniņnometnes daudziem spēlētājiem būtu individuālais sagatavošanās plāns līdz decembra vidum, kad visi sanāksim kopā. Tad jau visi strādāsim līdz pat čempionātam. Iedosim gan spēlētājiem arī pāris brīvdienas svētku laikā, lai to viņi var pavadīt kopā ar ģimenēm. Tas tomēr ir svarīgi. Nevar visu laiku būt kopā, ir nedaudz arī jāizvēdina galva," noslēgumā piebilst Latvijas izlases galvenais treneris.

Eiropas čempionāta finālturnīrā Latvija spēlēs vienā grupā ar Eiropas augstākā līmeņa komandām Spāniju un Vāciju, kā arī iepriekš jau labi iepazīto Nīderlandi. 2020. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā pirmo reizi piedalīsies 24 komandas, kuras būs sadalītas sešās grupās katrā pa četrām komandām. Katras grupas divas spēcīgākās komandas iekļūs nākamajā kārtā, izveidojoties vēl divām grupām pa sešām komandām. Turpinājumā katras grupas divas spēcīgākās vienības iekļūs pusfinālā, noslēgumā noskaidrojot arī kontinenta čempioni. Eiropas čempionāts handbolā no 9. līdz 26. janvārim notiks Austrijā, Norvēģijā un Zviedrija. Latvijas izlases grupas cīņas notiks Norvēģijas pilsētā Trondheimā.

Latvijas izlases kandidātu saraksts treniņnometnei Luksemburgā

Vārtsargi: Artūrs Kuģis (HC Vardar, Maķedonija), Raitis Puriņš (Celtnieks Rīga)
Kreisie ārējie: Aivis Jurdžs (Tenax Dobele), Emīls Kurzemnieks (Tenax Dobele), Nils Miķelsons (Tenax Dobele)
Kreisā mala: Nils Kreicbergs (Riihimaen Cocks, Somija), Oskars Arājs (Tenax Dobele),
Saspēles vadītāji: Ģirts Lilienfelds (HSC Coburg 2000, Vācija), Austris Tuminskis (EHV Aue, Vācija), Toms Lielais (HB Dudelange, Luksemburga), Raivis Gorbunovs (RK Umag, Horvātija)
Labā mala: Uvis Strazdiņš (HC Kehra, Igaunija), Andis Ērmanis (Tenax Dobele)
Labie ārējie: Dainis Krištopāns (HC Vardar, Maķedonija), Guntis Piļpuks (HF Mors, Dānija), Evars Klešniks (LIT Tribe Germania, Vācija), Jānis Pavlovičs (Sandefjord Handball, Norvēģija)
Līnijas spēlētāji: Ingars Dude (Limoges Hand 87, Francija), Artūrs Meikšāns (Polva Serviti, Igaunija), Egils Politers (Tenax Dobele)

Oficiālās personas

Armands Uščins, Galvenais treneris
Andrejs Narnickis, Treneris
Arnolds Straume, Treneris
Sandris Veršakovs, Treneris
Agate Ādiņa, Fizioterapeite
Ēriks Visockis, Fiziskās sagatavotības treneris
Guntis Ciematnieks, Delegācijas vadītājs

Izmantotie resursi:
handball.lv


, 2019-10-22 15:40, pirms 4 gadiem
No grupas tikt ara % ir tuvu 0. Diemzel. Ja, Niderlandi varam uzvaret, bet Spanija/Vacija bez jebkadiem variantiem. Diezgan bezcerigi ceret uz kautko saja turnira. neesmu kritikis, bet realists.
Igaunijas valstsvienības handbolisti pēc pasaules meistarsacīkšu kvalifikācijas pēdējās kārtas sasniegšanas. 
Foto: Helin Potter/Eesti Käsipalliliit
4

Latviešus apspēlējusī Igaunija un Lietuva sasniedz PČ kvalifikācijas pēdējo kārtu

2025. gada pasaules handbola meistarsacīkšu kvalifikācijas pēdējo slieksni vakar sasniedza Igaunijas, Lietuvas, Slovākijas un Itālijas valstsvienības, kuras pievienojās tām 18 komandām, kuras maijā sacentīsies par 11 ceļazīmēm uz Norvēģijā, Dānijā un Horvātijā paredzēto finālturnīru.
"Salaspils SS" handbolistes - bronzas medaļnieces. Foto: Ritvars Raits

Salaspilietes pārliecinoši uzveic tuvākās sekotājas un Virslīgā izcīna bronzu

Latvijas handbola Virslīgā sievietēm bronzas godalgas nopelnījušas "Salaspils Sporta skola", savā pēdējā spēlē ar 28:21 pārspējot tiešo sāncensi "Jēkabpils Sporta skolu".
"Vaiņodes" handbolists Jānis Orlovs Rīgas "ASK Zemessardzes"/LSPA spēlētāju ielenkumā. Foto: Annika Mickus/HK Vaiņode
1

Bronzas medaļniece ASK/LSPA pēdējā cīņā Virslīgā atspēlējas Vaiņodē

Latvijas handbola Virslīgas pēdējā kārtā trešo vietu izcīnījusī Rīgas "ASK Zemessardze"/LSPA izbraukumā ar 30:26 pieveica "Vaiņodi", savukārt čempionvienība Dobeles "Tenax" savā laukumā ar 48:17 sakāva "Skrīveru&Aizkraukles" komandu.