Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Rezultatīvais Krištopāns kļūst par Baltkrievijas čempionu

Jānis Pārums

Rezultatīvais Krištopāns kļūst par Baltkrievijas čempionu
Dainis Krištopāns saņem zelta medaļu
Foto: bgk-meshkova.com

Šovakar, uzvarot arī trešajā finālspēlē, par Baltkrievijas čempioni handbolā kļuva latvieša Daiņa Krištopāna pārstāvētā komanda "Meshkov Brest", kas sērijā ar 3-0 apspēlēja Minskas SKA.

Sēriju komandas sāka Minskā, kur pirmajā mačā "Meshkov Brest" izcīnīja uzvaru tikai saspringtā spēles galotnē. Puslaiku brestieši noslēdza ar 16:13, bet visā spēlē bija pārāki ar 32:30. Dainis Krištopāns izcēlās ar pieciem vārtu guvumiem.

Pēc tam sērija pārcēlās uz Brestu. Otrais mačs tika aizvadīts sestdien. Spēles sākumā brestieši nespēja tikt galā ar Sergeju Rutenko, kas astoņu minūšu laikā guva sešus vārtus, nostādot mājiniekus iedzinēju lomā (5:7). Puslaika vidū "Meshkov" bija arī četru vārtu deficīts (6:10), tomēr puslaika izskaņa tika aizvadīta veiksmīgi, kas ļāva pārņemt vadību – 17:16. Otrajā puslaikā Brestas handbolisti bija pārliecinoši, izcīnot uzvaru ar 33:26. Krištopānam arī šajā mačā pieci vārti.

Šovakar "Meshkov Brest" izmantoja iespēju pielikt punktu finālsērijā savu līdzjutēju priekšā. Pirmo puslaiku mājinieki noslēdza ar vienu vārtu deficītu (13:14) un spriedzes pilns izvērtās arī spēles otrais puslaiks, kurā brestiešiem galotnē izdevās nodemonstrēt savu pārākumu – 27:26 un sērijā 3-0. Labs sniegums Krištopānam, kurš ar septiņiem vārtiem kļuva par rezultatīvāko spēlētāju uzvarētāju rindās.

"Meshkov Brest" komandai šis ir jau astotais Baltkrievijas čempionu tituls, bet Krištopānam Baltkrievijas čempiona gods pirmo reizi. Jāatgādina, ka iepriekšējās sezonās, pārstāvot "Tatran Prešov" Krištopāns piecas reizes kļuva par Slovākijas čempionu. "Meshkov" komandai latvietis pievienojās šosezon.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv
bgk-meshkova.com