Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Celtnieks" mēģinās panākt izlīdzinājumu sērijā pret "Tenax", tiešraide Sportacentrs.com TV

Jānis Pārums

"Celtnieks" mēģinās panākt izlīdzinājumu sērijā pret "Tenax", tiešraide Sportacentrs.com TV
Raitis Puriņš (pa labi) cenšas nosargāt "Celtnieka" vārtus. Foto: GL Sports Photography

Svētdien plkst. 16:00 Rīgas Tautas daiļamatu pamatskolas sporta kompleksā tiks aizvadīta otrā SynotTip handbola Virslīgas finālspēle, kurā "Celtnieks Rīga" savā laukumā uzņems Dobeles "Tenax". Tiešraide Sportacentrs.com TV.

Finālsērijas pirmajā spēlē Dobelē regulārā čempionāta uzvarētāji "Tenax" duelī pret pašreizējo čempioni "Celtnieks" iedzinēju lomā bija tikai uz īsu brīdi spēles sākumā, lielāko daļu mača pavadīja vadībā un izcīnīja uzvaru ar 37:33, sērijā līdz trijām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

Pirmajā spēlē Austris Tuminskis dobelnieku uzvaru kaldināja ar 12 vārtiem, bet Andis Ērmanis guva desmit, turklāt astoņus no tiem – otrajā puslaikā. Tikmēr rīdziniekiem 10 vārtus guva Artūrs Lazdiņš, deviņus – Rihards Leja.

Ar uzvaru pirmajā spēlē dobelnieki pagarināja savu perfekto sēriju pašmāju turnīros, kas tagad sasniegusi 28 uzvaras pēc kārtas (23 – Latvijas čempionātā, 3 – Rīgas atklātajā čempionātā, 2 – LHF prezidenta kausa izcīņā). Lai šosezon to noapaļotu līdz 30, nav citu variantu, kā uzvarēt nākamajās divās finālspēlēs, kas arī nodrošinātu titulu, lai gan skaidrs, ka pašreizējai čempionei "Celtnieks" šāds scenārijs nav pa prātam.

"Tenax" un "Celtnieka" pirmā finālspēle kļuva par atkārtoti rezultatīvāko abu komandu savstarpējo maču šosezon, abām komandām kopā gūstot 70 vārtus. Tiesa, tāda rezultativitāte šosezon nav neierasta, jo vidēji savstarpējās spēlēs komandas guvušas 64.3 vārtus, tikai divreiz nepārsniedzot 60 vārtu robežu. Salīdzinājumam – iepriekšējā sezonā savstarpējos mačos vidēji gūto vārtu skaits bija vien 52.7.

"Komandai neizdevās laicīgi atgriezties aizsardzībā pēc pieļautajām kļūdām, atļaujot dobelniekiem gūt daudz vārtu pusātrajos un ātrajos uzbrukumos. Arī es neaizvadīju savu labāko spēli," par pirmo spēli izteicās viens no rīdzinieku līderiem, iepriekšējās sezonas vērtīgākais spēlētājs, vārtsargs Raitis Puriņš. "Tik daudz vārtu kā pirmajā spēlē (33) dobelniekiem vēl nebijām iemetuši, kas liecina par labu uzbrukumu. Taču handbolā spēles uzvar aizsardzība nevis uzbrukums, tāpēc, ja ļausim pretiniekiem gūt tik daudz vārtu, iznākums nevar būt labs. Otrajā spēlē prātīgāk jāspēlē ar bumbu, nedrīkst viņu tik bieži pazaudēt, un arī man vārtos jāatvaira vairāk metienu. Mēģināsim labi sagatavoties otrajai spēlei un panākt sērijā iznākumu. Šī faktiski ir sērijas svarīgākā spēle tieši psiholoģiskajā ziņā."

"Tenax" komandā savainojumu guvis Ņikita Pančenko, taču spēlei viņš spēlei tiks pieteikts, atklāja dobelnieku komandas vadītājs Ivars Zariņš.

"Visi zinām, ka "Celtnieks" nekad nepadosies. Jebkura spēle ir izšķiroša, arī pirmā, kuru bija svarīgi uzvarēt. Bez šaubām, "Celtnieks" savā laukumā gribēs revanšēties," Zariņš norādīja, ka sērijas otrajā spēlē nebūs vienkārši.

"Celtnieks Rīga" un Dobeles "Tenax" otro finālspēli tiešraidē varēs vērot kanālā Sportacentrs.com TV un internetā. Pirms spēles un puslaika pārtraukumā būs ekspertu studija.

Izslēgšanas spēles
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv