Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Stopiņu NHK un Salaspils SS uzsāks cīņu par finālu

Jānis Pārums

Stopiņu NHK un Salaspils SS uzsāks cīņu par finālu
Stopiņu NHK handbolistes

Sestdien plkst. 14:00 Ulbrokā Latvijas sieviešu handbola čempionātā tiks aizvadīta pirmā pusfināla spēle starp Stopiņu NHK un Salaspils sporta skolas komandām. Sērija ilgs līdz divām uzvarām.

Regulāro čempionātu abas komandas noslēdza diezgan atšķirīgās pozīcijās – Stopiņu NHK otro sezonu pēc kārtas pamatturnīru noslēdza bez zaudējumiem (19 uzvaras, viens neizšķirts), ierindojoties pirmajā vietā un automātiski kvalificējoties pusfinālam, bet Salaspils sporta skola bija vien piektajā pozīcijā un izslēgšanas spēles sāka no ceturtdaļfināla.

Tur salaspilietēm pretī stājās regulārā čempionāta ceturtā spēcīgākā komanda Jēkabpils sporta skola, kas līdz tam sezonā ne reizi nebija pieveikta. Tomēr Salaspils aizvadīja divas labas spēles, pārspējot jēkabpilietes gan mājās, gan viesos un divu spēļu summā triumfējot pārliecinoši – 62:50 (37:29, 25:21), Tas salaspilietēm ļāva pirmoreiz kopš 2008.gada iekļūt četru labāko komandu pulkā.

Pusfinālā gan pretī stāsies ļoti spēcīgs oponents – čempionvienība Stopiņu NHK. Regulārajā čempionātā visās spēlēs uzvaras izcīnīja Stopiņi, tiesa, ja sezonas pirmajās pusē čempionu pārsvars sasniedza divciparu skaitli (36:23, 32:16), tad pēc jaunā gada cīņas jau bija līdzīgākas (34:27, 33:27). Tas ļauj cerēt, ka salaspilietes čempionēm mēģinās izrādīt sīkstu pretestību, lai gan neapstrīdamā favorītu lomā tomēr būs Stopiņu NHK.

Abu komandu uzbrukuma līderes ir starp rezultatīvākajām spēlētājām Latvijas čempionātā. Pieredzējusī Stopiņu spēlētāja Ivita Asare ar 160 vārtiem 20 spēlēs ieņem līderpozīciju (tikai par vieniem vārtiem apsteidzot sezonu jau beigušo Kristīni Dzenīti no Jēkabpils), bet salaspiliete Renāte Salmane ar 148 vārtiem ir trešā. Desmitniekā ir vēl vairākas šo vienību spēlētājas – Inese Umjarova (Salaspils) ar 131 vārtiem ieņem astoto vietu, Elita Ekkerte (Stopiņu NHK) ar 119 vārtiem devītā, bet Lana Nikolajeva (Stopiņu NHK) ar 117 vārtiem noslēdz desmitnieku.

Sērijas otrā spēle 28.aprīlī notiks Salaspilī, trešā, ja nepieciešams, 30.aprīlī Ulbrokā. Otrā pusfināla pārī "REIR Dobele" ir vadībā 1-0 sērijā līdz divām uzvarām pret Ludzas "Latgolu".

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Izslēgšanas spēles
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv