Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Tenax" ar uzvaru pret "Celtnieku" noslēdz regulāro čempionātu

Jānis Pārums

"Tenax" ar uzvaru pret "Celtnieku" noslēdz regulāro čempionātu
Dobeles "Tenax"
Foto: Jānis Līgats

Šovakar kārtējo panākumu SynotTip handbola Virslīgā izcīnīja Latvijas čempioni "Tenax Dobele" , kas regulārā čempionāta noslēdzošajā spēlē izbraukumā ar 32:27 pārspēja "Celtnieks Rīga".

No turnīra tabulas viedokļa šai spēlei nebija nozīmes, jo vietu sadalījums regulārajā čempionātā pilnībā tika noteikts jau aizvadītajā nedēļas nogalē. Tomēr tas, ka pēdējās sezonās abu šo komandu dueļi allaž bijuši principiāli, turklāt tikās pašreiz divas spēcīgākās komandas, šīvakara spēlei deva zināmu intrigu. "Celtniekam" šovakar ierindā nebija Kaspara Lisovska, bet dobelniekiem šajā spēlā nepiedalījās Andis Ērmanis, Ansis Bilkštis un Nils Kreicbergs.

Spēles rezultātu otrās minūtes sākumā atklāja Oskars Arājs, bet turpinājumā krietni veiksmīgāku sniegumu demonstrēja rīdzinieki, kas guva piecus vārtus pēc kārtas un izvirzījās vadībā ar 5:1. Pēc minūtes pārtraukuma dobelniekiem dažus vārtus izdevās atgūt, taču Raita Puriņa veiksmīgā spēlē "Celtnieka" vārtos, kā arī Roberta Freiberga un Laura Eglīša rezultatīvie uzbrukumi ļāva mājiniekiem atjaunot +4. "Tenax" individuāli sedza rīdzinieku līderi Artūru Lazdiņu, bet citiem, izņemot jau pieminētos, ar vārtu iekarošanu tik labi neveicās. Tikmēr dobelnieki pakāpeniski deldēja pārsvaru, puslaika izskaņā atguva vadību un, izmantojot laukuma saimnieku kļūdu, pēc vārtsarga Ivara Lāča metiena pāri visam laukumam ieguva jau +2. Tieši ar divu vārtu pārsvaru "Tenax" noslēdza pirmo puslaiku – 17:15.

Otrā puslaika sākumā pēc diviem Emīla Kurzemnieka vārtu guvumiem dobelnieku pārsvars pieauga līdz četriem vārtiem (19:15), bet turpinājumā svārstījās 3-4 vārtu robežās. Puslaika vidū pēc Arāja soda metiena "Tenax" sasniedza tobrīd lielāko atrāvienu (+5 jeb 24:19), taču tas vēl nebija viss – mājinieki daudz kļūdījās, viesu vārtos pārliecinoši spēlēja Lācis, bet uzbrukumā savas iespējas izmantoja Politers, Miķelsons un Kurzemnieks, kas neilgi pirms spēles beigām čempioniem ļāva iegūt +7. Visā spēlē "Tenax" uzvarēja ar 32:27, noslēdzot regulāro čempionātu bez zaudējumiem – 19 uzvaras (sešas – otrajā posmā) un viens neizšķirts.

"Tenax" un "Celtnieks" kā regulārā čempionāta divas labākās komandas var gatavoties pusfināliem, kur tās automātiski iekļuvušas, kamēr vēl četras komandas šajā nedēļas nogalē uzsāks ceturtdaļfinālus – "Latgols" spēkosies ar ASK/LSPA, bet "Ogre/Miandum" ar "Jūrmalas Sportu". Ceturtdaļfinālos uzvarētāji tiks noskaidroti divu spēļu summā.

SynotTip handbola Virslīga. 2.posms. 1.-4.vieta

Celtnieks Rīga – Tenax Dobele 27:32 (15:17)
Celtnieks: Eglītis 7, Kļaviņš 6, Freibergs 5/3, Ignatjevs 3, Balceris 3, Lazdiņš 2, Sasuļins 1.
Tenax: Kurzemnieks 8, Arājs 8/4, Politers 6, Straume 4, Pančenko 2, Miķelsons 2, Lācis 1, Krastiņš 1.

"SynotTip" handbola Virslīga. 2. posms. 1. - 4. vieta

VietaKomandaU-N-ZP
1.Tenax6-0-016
2.Celtnieks Rīga3-0-39
3.SK Latgols3-0-38
4.Ogre/Miandum0-0-61

Garantētie punkti otrajā posmā: Tenax - 4, Celtnieks - 3, Latgols - 2, Ogre/Miandum - 1.

"SynotTip" handbola Virslīga. 2. posms. 5. - 8. vieta

VietaKomandaU-N-ZP
1.MSĢ/LAT-984-0-211
2.Jūrmalas Sports4-0-210
3.ASK/LSPA3-0-37
4.Vaiņode1-0-56

Garantētie punkti otrajā posmā: Vaiņode - 4, MSĢ/LAT-98 - 3, Jūrmalas Sports - 2, ASK/LSPA - 1.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabulas
Izslēgšanas spēles
Statistika

UZZIŅAI: Latvijas čempionāta otrajā posmā komandas pēc nolikuma sadalītas divos četriniekos – spēcīgāko četriniekā startē četras labākās komandas pēc pirmo divu apļu rezultātiem (Dobeles "Tenax", "Celtnieks Rīga", Ludzas "Latgols" un "Ogre/Miandum"), savukārt otrajā četriniekā piedalījās pārējās četras komandas (Vaiņode, MSĢ/LAT-98, "Jūrmalas Sports" un ASK/LSPA). Pirmajos divos apļos nopelnītie punkti savstarpējās spēlēs līdzi nenāk, bet katrai komandai tiek noteikti sākuma punkti atkarībā no pirmajā posmā izcīnītās vietas. Attiecīgi, katra četrinieka pirmā komanda otro posmu uzsāk ar četriem punktiem, otrā komanda ar trim, trešā ar diviem, bet ceturtā komanda ar vienu punktu. Pirmā četrinieka divas labākās komandas pēc otrā posma nodrošinās vietu pusfinālā, bet trešā un ceturtā vieta spēkosies ar otrā četrinieka divām labākajām komandām ceturtdaļfinālā (ja divniekā būs MSĢ/LAT-98, ceturtdaļfinālā spēkosies otrā četrinieka trešā vieta, ja MSĢ/LAT-98 Latvijas čempionātā piedalās bez vietas izcīnīšanas tiesībām).

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv