Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Celtnieks" un "Tenax" Sportacentrs.com TV tiešraidē noslēgs regulāro čempionātu

Jānis Pārums

"Celtnieks" un "Tenax" Sportacentrs.com TV tiešraidē noslēgs regulāro čempionātu
Artūrs Lazdiņš
Foto: Jānis Līgats

Šovakar plkst. 20:15 ar "Celtnieks Rīga" un "Tenax Dobele" komandu dueli Rīgas Tautas daiļamatu pamatskolā noslēgsies SynotTip handbola Virslīgas regulārais čempionāts. Tiešraide Sportacentrs.com TV.

Vietu sadalījums regulārajā čempionātā pilnībā tika noteikts jau aizvadītajā nedēļas nogalē. Pēdējo triju sezonu čempioni "Tenax" pat vēl laicīgāk bija nodrošinājusi uzvaru pamatturnīrā, bet "Celtnieks" savu otro vietu nokārtoja, pateicoties konkurentu Ludzas "Latgols" neveiksmei Dobelē. Zīmīgi, ka īsi pirms tam rīdzinieki bija kapitulējuši ludzāniešiem, un, ja "Latgolam" izdotos sestdien uzvarēt Dobelē, tad šovakar rīdziniekiem, lai izcīnītu otro vietu, būtu obligāti jāuzvar. Pirmās un otrās vietas ieguvēji automātiski kvalificējas pusfinālam, tādējādi šovakar sacentīsies pirmie pusfinālisti.

Taču, lai arī vietas sadalītas jau pirms pēdējās spēles, "Celtnieka" un "Tenax" dueļi, īpaši pēdējos gados, allaž bijuši principiāli. Lielākoties gan tie noslēgušies ar dobelnieku pārākumu, taču uzvaras nereti nākušas grūti.

"Celtnieka" līderis Artūrs Lazdiņš intervijā ar Sportacentrs.com atzina, ka dobelnieki, iespējams, ir viņu neērtākie pretinieki: "Katrai komandai ir kāds pretinieku, ar kuru iet grūtāk. Cik reižu pret Dobeli esam zaudējuši pašā galotnē vai pēcspēles metienos – pēdējo gadu laikā vismaz divreiz piedzīvojām zaudējumus pēcspēles spēles metienos – vienā no finālsērijām un Latvijas olimpiādē."

Turpretī "Tenax" līnijas spēlētājs Egils Politers norāda, ka, lai arī no turnīra tabulas viedokļa šī vakara spēlei nav nozīmes, vienalga komanda dosies laukumā tikai un vienīgi cīņā par uzvaru: "Mēs gatavojamies jebkurai spēlei – vienalga vai tas ir "Celtnieks", Vaiņode vai ASK/LSPA – uz katru spēli ejam ar 100 un pat 120%. Pat, ja tā spēle neko neietekmē turnīra tabulā. Protams, uzvarēt vienu no saviem galvenajiem konkurentiem arī ir svarīgi."

Rīgas komandai bez Lazdiņa izdevās "Tenax" uzvarēt Rīgas atklātajā čempionātā septembrī (27:24), taču pēc tam atkal pārliecinošāku sniegumu demonstrējuši dobelnieki, uzvarot visās trijās līdzšinējās SynotTip handbola Virslīgas spēlēs – 23:17, 23:20 un 36:27. Turklāt pavisam nesen čempioniem nācis pastiprinājums Nila Kreicberga personā, kurš atgriezies no Vācijas un pagājušajā nedēļas nogalē jau spēlēja pret "Latgolu" (trīs vārti). Jāatgādina, ka pērn Kreicbergs bija viens no komandas līderiem, gūstot 132 vārtus 26 spēlēs.

Šosezon līdera lomu uzņēmušies citi spēlētāji, bet vārtu guvumi sadalījušies diezgan līdzīgi – ar 92 vārtiem komandas rezultatīvākais spēlētājs ir Andis Ērmanis, 78 vārti ir Oskaram Arājam, 74 – Ansis Bilkštim. Tikmēr rīdziniekiem izteikts līderis ir jau pieminētais Lazdiņš, kurš izcēlies ar 153 vārtiem, ieņemot otro pozīciju līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, atpaliekot tikai no Austra Tuminska, kam ir par trim vārtiem un par vienu spēli vairāk. Šovakar gan Lazdiņš var kļūt par visas līgas līderi. No pārējiem "Celtnieka" spēlētājiem vismaz 70 vārtus guvuši divi – Lauris Eglītis (79) un Kaspars Lisovskis (71).

"Celtnieks Rīga" un "Tenax Dobele" spēles tiešraide kanālā Sportacentrs.com TV, kā arī interneta portālā Sportacentrs.com.

Jāatgādina, ka jau šajā nedēļas nogalē sāksies SynotTip handbola Virslīgas ceturtaļfināli, kuros sacentīsies "Latgols" un ASK/LSPA, kā arī "Ogre/Miandum" un "Jūrmalas Sports". Ceturtdaļfinālu uzvarētāji tiks noskaidroti divu spēļu summā.

"SynotTip" handbola Virslīga. 2. posms. 1. - 4. vieta

VietaKomandaU-N-ZP
1.Tenax5-0-014
2.Celtnieks Rīga3-0-29
3.SK Latgols3-0-38
4.Ogre/Miandum0-0-61

Garantētie punkti otrajā posmā: Tenax - 4, Celtnieks - 3, Latgols - 2, Ogre/Miandum - 1.

"SynotTip" handbola Virslīga. 2. posms. 5. - 8. vieta

VietaKomandaU-N-ZP
1.MSĢ/LAT-984-0-211
2.Jūrmalas Sports4-0-210
3.ASK/LSPA3-0-37
4.Vaiņode1-0-56

Garantētie punkti otrajā posmā: Vaiņode - 4, MSĢ/LAT-98 - 3, Jūrmalas Sports - 2, ASK/LSPA - 1.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabulas
Izslēgšanas spēles
Statistika

UZZIŅAI: Latvijas čempionāta otrajā posmā komandas pēc nolikuma sadalītas divos četriniekos – spēcīgāko četriniekā startē četras labākās komandas pēc pirmo divu apļu rezultātiem (Dobeles "Tenax", "Celtnieks Rīga", Ludzas "Latgols" un "Ogre/Miandum"), savukārt otrajā četriniekā piedalījās pārējās četras komandas (Vaiņode, MSĢ/LAT-98, "Jūrmalas Sports" un ASK/LSPA). Pirmajos divos apļos nopelnītie punkti savstarpējās spēlēs līdzi nenāk, bet katrai komandai tiek noteikti sākuma punkti atkarībā no pirmajā posmā izcīnītās vietas. Attiecīgi, katra četrinieka pirmā komanda otro posmu uzsāk ar četriem punktiem, otrā komanda ar trim, trešā ar diviem, bet ceturtā komanda ar vienu punktu. Pirmā četrinieka divas labākās komandas pēc otrā posma nodrošinās vietu pusfinālā, bet trešā un ceturtā vieta spēkosies ar otrā četrinieka divām labākajām komandām ceturtdaļfinālā (ja divniekā būs MSĢ/LAT-98, ceturtdaļfinālā spēkosies otrā četrinieka trešā vieta, ja MSĢ/LAT-98 Latvijas čempionātā piedalās bez vietas izcīnīšanas tiesībām).

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv