Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Latgols" pieveic LSPA dāmas, saasinot situāciju turnīra tabulā

Jānis Pārums

"Latgols" pieveic LSPA dāmas, saasinot situāciju turnīra tabulā
Inese Šļubčenko (ar bumbu)
Foto: Laura Grišāne

Šodien Latvijas sieviešu handbola čempionāta spēlē līdervienība LSPA izbraukumā dramatiskā cīņā ar 28:29 piekāpās Ludzas "Latgols", saglabājot vadību čempionātā, taču saasinot situāciju turnīra tabulā dažas kārtas pirms regulārā turnīra beigām.

Abas komanda šosezon divreiz jau bija tikušās, uzvarot savas mājas spēles – sezonas sākumā "Latgols" Ludzā izcīnīja uzvaru ar 23:21, bet vēlāk LSPA savu līdzjutēju priekšā Rīgā revanšējās ar 30:28.

Pateicoties Ineses Šļubčenko rezultatīvajam sniegumam ludzānietes mača sākumā izvirzījās vadībā ar 3:1 un 4:2, bet vēlāk ar trim vārtiem pēc kārtas (izcēlās Jekaterina Strauta, Līga Eihvalde un Kristīne Kirejeva) LSPA izdevās pārņemt vadību – 5:4. Puslaika gaitā LSPA pārsvars sasniedza arī +3 (9:6), un, lai arī mājiniecēm izdevās rezultātu līdzsvarot, puslaiku savā labā tomēr noslēdza LSPA – 15:13.

Otrais puslaiks aizritēja vēl līdzīgākā cīņā. Pirmajās minūtēs Dmitrija Bražņikova vadītajām rīdziniecēm izdevās noturēt nelielu vadību, bet turpinājumā vadība vairākkārt mainījās. Puslaika vidusdaļā iniciatīva pārgāja ludzāniešu pusē, kas pēc Lauras Rutkovskas metiena panāca jau triju vārtu pārsvaru – 25:22. Pateicoties Strautai un Kirejevai rīdziniecēm izdevās panākt izlīdzinājumu, tomēr mača izskaņā aukstasinīgāk nospēlēja mājinieces, uzvarot ar 29:28.

Neskatoties uz neveiksmi LSPA handbolistes, kam šajā mačā nācās iztikt bez vienas no uzbrukuma līderēm Agritas Nardiševas, saglabājušas vadību turnīra tabulā. LSPA ir 25 punkti, bet par trim atpaliek Dobeles SS/REIR un Latgols, kas gan aizvadījusi par vienu spēli mazāk. Līdz regulārā čempionāta noslēgumam atlikušas vien dažas spēles. Uz uzvaru regulārajā čempionātā pretendē trīs komandas – LSPA, Dobeles SS/REIR (abām atlikušas divas spēles) un Latgols (trīs spēles).

Vīriešu Virslīgas čempionātā Vaiņodes handbolisti smagā cīņā spēja salauzt ASK/LU pretestību, kas spēlēja bez sava līdera Ērika Drobota. Savstarpējās spēlēs komandas uzvaras bija dalījušas uz pusēm – pirmajā spēlē savā laukumā vaiņodnieki uzvarēja ar 35:26, bet izbraukumā piedzīvoja sakāvi ar 27:40.

Šodien Vaiņode veiksmīgi iesāka spēli un kontrolēja notikumus laukumā lielāko daļu pirmā puslaika, pārtraukumā dodoties ar četru vārtu pārsvaru. Otrajā puslaikā cīņa saasinājās – ASK/LU izdevās ne tikai panākt pretiniekus, bet arī izvirzīties vadībā (21:20, 24:23, 25:24). Trīs minūtes līdz mača beigām Ingus Kivlenieks panāca 27:26 ASK/LU labā, bet atlikušajā laikā vārtus guva tikai mājinieki – precīzi bija Andis Grundmanis un Kristaps Mickus, nodrošinot dramatisku uzvaru Vaiņodei – 28:27.

Vēl vienā vīriešu Virslīgas spēlē "Latgols" uzņēma LAT98. Emīls Kurzemnieks un Artis Križjus jau spēles sākumā vadībā izvirzīja LAT98, kas puslaika turpinājumā palielināja savu pārsvaru līdz četriem vārtiem (6:2, 7:3, 8:4). Puslaika pēdējās piecās minūtēs gan "Latgolam" izdevās pietuvoties līdz minimumam – pēc pirmajām 30 minūtēm 10:9 LAT98 labā.

Otrā puslaika sākums atkal veiksmīgāks bija jaunajiem handbolistiem, kas pēc Križjus uzbrukuma atjaunoja četru vārtu pārsvaru – 13:9. Pakāpeniski gan iniciatīva pārgāja "Latgols" pusē, kas puslaika vidū panāca pretiniekus, bet pēdējās desmit minūtēs arī atrāvās, izcīnot uzvaru ar 25:20.

Virslīga vīriešiem

Vaiņode – ASK/LU 28:27 (17:13)
Vaiņode: O. Pāvils 12, Grundmanis 5/1, A. Pāvils 4, K. Mickus 3, Lapiņš 1, M. Mickus 1, Auders 1, Juzups 1.
ASK/LU: Reniņš 8, Kivlenieks 7/3, Ranka 6, Liepiņš 3, Hovratovičs 1, Vilsons 1, Šibins 1.

Latgols – LAT98 25:20 (9:10)
Latgols: Tuminskis 7, Borisenko 5/1, Zinovjevs 5, Matvejenko 2, Seņkāns 2, Seimuškāns 2, Greckis 1, Trukšāns 1.
LAT98: Kurzemnieks 8, Križjus 5/4, Gorbunovs 5, Ozols 1, Ignatjevs 1.

Kalendārs/Rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Virslīga sievietēm

Latgols – LSPA 29:28 (13:15)
Latgols: Šļubčenko 9/1, Kukurāne 9, Rutkovska 6, Sidorova 3, Daņiļenko 1, Matisāne 1.
LSPA: Kirejeva 10/1, Eihvalde 6, Kiršteine 5, J. Strauta 4, Skābarde 2, Jugāne 1.

Kalendārs/Rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv