Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Francijas un Vācijas handbolisti iekļūst pusfinālā

Francijas un Vācijas handbolisti iekļūst pusfinālā
Fabrians Vīde mačā pret Horvātiju guva 6 vārtus.

Pasaules čempionātā handbolā vīriešiem noskaidrojās pirmie divi pusfinālisti - tie ir Francijas un Vācijas izlašu spēlētāji. Atliek tikai noskaidrot, kura komanda I grupā būs pirmā, bet kura - otrā, atliek vēl tikai noskaidrot, kas būs Francijas un Vācijas izlašu pretinieki.

Pamatturnīra I grupā vispirms Spānija ar 36:24 (19:13) pārspēja Brazīliju un apturēja tās pārsteigumus. Spānijas izlases galvenais treneris Žordi Ribeira divas reizes (no 2005. līdz 2008. un no 2012. līdz 2016. gadam - Rio olimpiskās spēles ieskaitot) bija Brazīlijas izlases galvenais treneris, viņš ļoti labi zina brazīliešu handbolistus un tam šajā spēlē izrādījās liela nozīme.

19 250 (!) skatītāju klātbūtnē "Lanxess Arena" hallē Ķelnē mājinieki Vācijas handbolisti "būt vai nebūt" mačā ar 22:21 pārspēja Horvātiju un arī iekļuva pusfinālā (pirmo reizi kopš 2007. gada, kad Vācija - arī savā mājās - ieguva titulu). Par spēles spraigumu liecina kaut vai tas, ka tikai vienreiz kādai no komandām (Vācijai) uz īsu laiku bija izdevies panākt triju vārtu pārsvaru, bet rezultāts 7:7, piemēram, nemainījās gandrīz četras minūtes. Horvātu lielākajai zvaigznei un spēles diriģentam Domagojam Duvnjakam pretī stājās četri viņa kluba biedri no THW "Kiel" ar vārtsargu Andreasu Volfu un aizsardzības balstiem Hendriku Pekeleru un Patriku Vīnceku priekšgalā (vēl Štefens Veinholds, kurš pēc savainojuma atgriezās komandā).

Duvnjaks apzinājās, cik liela uzmanība viņu sagaida un tāpēc nereti saspēles vadīšanu uzņēmās Daiņa Krištopāna kluba biedrs no Skopjes "Vardar" Igors Karačičs, kurš guva 4 vārtus un bija viens no labākajiem Horvātijas izlases rindās. Vācieši pirmos vārtus guva tikai pēc trim ar pusi minūtēm (1:2), bet tad panāca 3:3 un 10. minūtē pirmo reizi izvirzījās vadībā - 4:3. Neilgi pirms tam Vācijas izlase zaudēja savu pirmo saspēles vadītāju, 2. (!) bundeslīgas kluba "Balingen-Weilstetten" spēlētāju Martinu Štroblu - krustenisko saišu savainojums un turnīrs līdz ar to beidzies... Spēles diriģēšanu pārņēma Pauls Drukss, dažkārt to darīja arī Fabians Vīde. Puslaiks beidzās neizšķirti - 11:11.

"Punkts punktā" spēkošanās ritēja arī pēc pātraukuma un neizšķirts bija arī 5 minūtes pirms beigām - 19:19. Horvāti izvirzījās vadībā 20:19 un Vācijas izlase pārgāja uzbrukumā uz spēli ar septiņiem spēlētājiem, atstājot tukšus vārtus. Nepilnas divas minūtes pirms beigām Pekelers panāca 21:20 vāciešu labā, bet tad diezgan apstrīdamu pārkāpumu uzbrukumā dāņu tiesneši fiksēja Karačičam. Vai viņi būtu tāpat rīkojušies laukuma otrā galā?

Kopumā viņi tiesāja objektīvi un tamlīdzīgs lēmums mača sākumā vai vidū neizraisītu lielus strīdus, taču mača priekšpēdējā minūtē, kad vienai komandai ir minimāls pārsvars... Horvāti ilgi nevarēja nomierināties vēl arī pēc mača beigām. 43 sekundes pirms beigām Ūve Genshaimers panāca 22:20, Zlatko Horvats jau pēc desmit sekundēm atkal samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, taču izglābties horvātiem vairs reālu iespēju nebija - 22:21 Vācijas izlases labā.

Rīt pēdējā kārtā Vācija tiksies ar Spāniju, bet Francija - ar Horvātiju. Gan Vācijai, gan Francijai ir 7 punkti un neizšķirts savstarpējā mačā, bet kopējā vārtu starpība labāka ir Vācijai (+19 un +14 attiecīgi).

II grupā pusfinālā vakar varēja iekļūt gan Zviedrija, gan Dānija, taču - vēl neiekļuva ne viena, ne otra komanda. Norvēģi atgādināja, ka ne velti viņi pirms diviem gadiem spēlēja pasaules čempionāta finālā un pārspēja zviedrus ar 30:27. Pēc pirmā puslaika bija 17:14, bet par izšķirīgo kļuva norvēģu izrāviens otrā puslaika sākumā, kad viņi panāca 22:15 (zviedri vairāk nekā 5 minūtes neguva vārtus). Dānija ar 26:20 pārspēja Ēģiopti un pirms pēdējās spēļu kārtas dāņiem ir 8, bet zviedriem un norvēģiem - pa 6 punktiem. Rīt pēdējā kārtā Dānija tiksies ar Zviedriju, bet Norvēģija - ar Ungāriju.

Pusfināli 25. janvārī risināsies Hamburgā.


U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.