Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Veclāra izglābjas Lemgo, Aizenahai - 5. uzvara pēc kārtas

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Veclāra izglābjas Lemgo, Aizenahai - 5. uzvara pēc kārtas
Ģirts Lilienfelds guva 6 vārtus mačā ar Sārluisas komandu.

Sekmīga nedēļas nogale Latvijas handbolistu pārstāvētajiem klubiem Vācijas 1. un 2. bundeslīgās - Evara Klešnika pārstēvētajam Veclāras klubam neizšķirts, bet Aivja Jurdža un Ģirta Lilienfelda ThSV "Eisenach" jau piektā uzvara pēc kārtas.

Savulaik viens no spēcīgākajiem Vācijas 1. bundeslīgas klubiem TBV "Lemgo" (spēlēja EHF kausa izcīņā arī ar ASK/AB.LV) sezonu sāka nesekmīgi un kārpās ārā no turnīra tabulas lejasgala. Mačā pret Veclāru Lemgo komanda pēc pirmā puslaika bija vadībā ar 16:12, vēl 50. minūtē bija 24:21, tomēr viesiem izdevās izvairīties no zaudējuma - 1.11 pirms beigām Finns Lemke panāca 26:26.Veclāras komandas aizsardzības balsta Klešnika rēķinā vieni gūti vārti.
Turnīra tabulā Veclāras klubs kopā ar Vācijas kausa ieguvēju Berlīnes "Fuchse" ar 18 punktiem dala 9./10. vietu. Līderi ir Aleksandra Pētersona pārstāvētais "Rhein-Neckar Lowen" un pašreizējais čempions THW "Kiel" - pa 32 punktiem. Viņiem pietuvojās SG "Flensburg-Handewitt", kas sestdien savā laukumā pārspēja čempionus ar 26:22 un ar 29 punktiem ir trešajā vietā.
Nākamā spēle Veclāras komandai būs 23. decembrī savā laukumā ar bijušo Klešnika klubu GWD "Minden", kas pašreiz atrodas 16. vietā.

Vācijas 2. bundeslīgas čempionātā 5. uzvaru pēc kārtas guva ThSV "Eisenach" - 39:30 (20:19) pār bijušo Ingara Dudes klubu HG "Saarlouis". Lilienfelds guva 6, bet Jurdžs - 3 vārtus.
Turnīra tabulā Aizenahas komanda kopā ar VfL "Bad Schwartau" dala 7./8. vietu (pa 23 punktiem) un no pirmā trijnieka atpaliek joprojām par 6. punktiem.
Nākamā spēle ThSV "Eisenach" būs 26. decembrī (tieši tāpēc Lilienfelds un Jurdžs netiek uz Rīgas domes kausa izcīņu) atkal savā laukumā - ar savulaik vienu no spēcīgākajiem Eiropas klubiem Rostokas SC "Empor" (vairākas reizes VDR laikā ciemojies arī Rīgā, bet Rīgas "Celtnieks" spēlējis ar to Rostokā), kas pašreiz ieņem 11. vietu.