Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Zināms Latvijas handbola izlases sastāvs gaidāmajām EČ kvalifikācijas spēlēm

Zināms Latvijas handbola izlases sastāvs gaidāmajām EČ kvalifikācijas spēlēm
Raitis Puriņš. Foto: handball.lv

Latvijas nacionālās handbola izlases galvenais treneris Armands Uščins nosaucis spēlētājus, kuri pārstāvēs valstsvienību nākamajā nedēļā gaidāmajās Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēs pret Slovēniju un Nīderlandi.

Uz Slovēniju Latvijas nacionālā izlase lidos otrdienas agrā rītā. Savainojuma dēļ komandai palīdzēt nevarēs Vācijas 2. Bundeslīgā spēlējošais Austris Tuminskis, tādējādi uz Slovēniju lidos 15 handbolisti. Pirms spēles pret Nīderlandi, kas 28. oktobrī notiks Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā, tiks izsaukts vēl kāds handbolists no paplašinātā kandidātu saraksta. Mariborā spēles sākums 24. oktobrī pulksten 20:15.

Pirms izlozes Latvijas izlase bija izsēta trešajā grozā, kas nozīmēja, ka mums pretiniekos noteikti nevarēja trāpīties citas šī groza komandas – Lietuva, Šveice, Slovākija, Ukraina, Izraēla un Turcija. No pirmā groza Latvijai pretiniekos tika ielozēta Slovēnija, no otrā groza Nīderlande, bet no vājākā, ceturtā, groza, Latvijas apakšgrupā tika ielozēta kaimiņvalsts Igaunija. ''Slovēnija runā pati par sevi. Tā ir pasaules elites komanda. Protams, par šo komandu informācijas netrūkst. Nīderlande arī jau sevi ir pierādījusi. Skatāmies abu komandu spēles, analizējam,'' nākamās pretinieces vērtē galvenais treneris.

Visas pretinieces ir pietiekami labi zināmas. Pret Nīderlandi tika spēlēts jau iepriekšējā - 2018. gada - Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā (27:29, 24:25), bet pret Slovēniju 2016. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā (28:39, 20:37). Igaunija savukārt ir bieža viešņa Rīgas domes kausā, kur Baltijas kaimiņi tika pārspēti arī 2017. gada nogalē (25:22). Tāpat Rīgas domes kausā tika spēlēts jau ar pieminēto Nīderlandi (24:29).

Kvalifikācijas turnīrā piedalīsies 32 valstu izlases, kas ielozētas astoņās grupās pa četrām komandām katrā. Gaidāmais kvalifikācijas turnīrs būs plašākais, kāds jebkad ir noticis. Eiropas čempionātam kvalificēsies katras grupas divas labākās komandas, kā arī četras labākās trešo vietu ieguvējas.

Eiropas čempionāta finālturnīram jau kvalificējušās tā organizatores Zviedrija, Austrija un Norvēģija, kā arī esošā Eiropas čempione Spānija. 2020.gadā Eiropas čempionātā pirmoreiz piedalīsies 24 valstu izlases (iepriekš – 16). Eiropas čempionāta finālturnīrs norisināsies no 2020.gada 10. līdz 26.janvārim.

Latvijas handbola izlases kandidātu saraksts

PozīcijaSpēlētājsPārstāvētais klubs
VārtsargsArtūrs KuģisTV Gosswallstadt (Vācija)
Raitis PuriņšCeltnieks Rīga
Kreisā malaRihards LejaCeltnieks Rīga
Kreisais ārējaisAivis JurdžsDHfK Leipzig (Vācija)
Artūrs LazdiņšCeltnieks Rīga
Nils KreicbergsTenax Dobele
Normunds SeņkānsSK Latgols
Saspēles vadītājsMāris VeršakovsTGS Pforzheim (Vācija)
Labais ārējaisDainis KrištopānsVardar (Maķedonija)
Evars KlešniksLiT Tribe Germania (Vācija)
Guntis PiļpuksHF Mors (Dānija)
Labā malaJānis PavlovičsSK Latgols
Andis ĒrmanisTenax Dobele
Līnijas spēlētājsIngars DudeLimoges Hand 87 (Francija)
Egils PolitersTenax Dobele

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Zināms sastāvs...


Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.