Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

"Latgols" pret "Celtnieku": vai Ludzai izdosies revanšs?

"Latgols" pret "Celtnieku": vai Ludzai izdosies revanšs?
Foto: GL Sports Photography

Sestdien plkst. 13:00 SynotTip handbola Virslīgas spēlē notiks vadošā trijnieka komandu duelis – Ludzas "Latgols" savā laukumā uzņems "Celtnieks Rīga" handbolistus.

Pašā turnīra tabulas galvgalī ar piecām uzvarām piecās spēlēs un desmit punktiem atrodas pēdējo triju sezonu Latvijas čempioni Dobeles "Tenax", tikpat punktu, tiesa, sešās spēlēs ir "Celtniekam", bet vēl par diviem punktiem atpaliek "Latgols", kam tos izdevies iekrāt piecos mačos.

Rīgas "Celtnieks" savu līdz šim vienīgo neveiksmi piedzīvoja spēlē pret pašreizējo līderi "Tenax", piekāpjoties ar 17:23. Savukārt "Latgolam" vienīgais zaudējums tika piedzīvots sezonas atklāšanas spēlē, kad zaudēts tika šīs dienas pretiniekiem "Celtniekam". Jāatgādina, ka toreiz ludzānieši pretinieku laukumā vareni sāka spēle, veicot izrāvienu 7:1, taču pakāpeniski svaru kausi nosvērās par labu rīdziniekiem, kas saspringtā galotnē uzvarēja ar 28:26.

Šoreiz "Latgols" ir apņēmības pilni revanšēties, par ko pirms kāda laika jau norādīja Ludzas komandas līderis Jānis Pavlovičs: "Toreiz pietrūka saspēlēšanās. Puse komandas ir Ludzā, daži spēlētāji Rīgā vai Murjāņos, sanācām kopā pirms spēles, un uzreiz pretī bija spēcīgs pretinieks. Nedaudz arī nolūzām, pietrūka izturības, kļūdījāmies, pietiekami labi nenospēlējam aizsardzībā. Principā atdevām spēli – nevis viņi uzvarēja, bet mēs zaudējām. Iespēlēsimies, un 22. oktobrī mājās vajadzētu "Celtnieku" uzvarēt."

Savu atgriešanos Latvijā pēc daudzu gadu pārtraukuma sezonas ievadspēlē pret "Celtnieku" Pavlovičs atzīmēja ar sešiem vārtiem, bet turpinājumā viņa rezultativitāte ir pieaugusi, tostarp pēdējos divos mačos gūts vismaz desmit vārti – desmit pret "Jūrmalas Sportu" un 12 vārti pret ASK/LSPA, ieskaitot uzvaru nesošos spēles beigās. SynotTip handbola Virslīgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā Pavlovičs ar 45 vārtiem ieņem otro pozīciju, atpaliekot tikai no "Celtnieka" līdera Artūra Lazdiņa, kuram ir 48. Tiesa, Lazdiņš aizvadījis par vienu spēli vairāk. Abu komandu pirmajā savstarpējā spēlē tieši Lazdiņa sniegums (astoņi vārti, tostarp vairāki svarīgi vārti guvumi galotnē) bija viens no rīdzinieku panākuma stūrakmeņiem.

Šosezon "Latgols" uzvarējuši visās trijās mājas spēlēs, tiesa, pēdējais panākums (pret pastarīti ASK/LSPA) tika gūts tikai pēdējā sekundē. Kas attiecas uz "Celtnieku" un izbraukuma spēlēm, tad vienīgā neveiksme tika piedzīvota tieši izbraukuma mačā Dobelē. Ludzā parasti viegli neklājas nevienam, kas sola gana intriģējošu cīņu!

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


, 2016-10-22 08:57, pirms 7 gadiem
Šodien Latgols pie pilnām tribīnēm uzvarēs ar +5 un Ludzā svētki varēs sākties! ))
Foto: Latvijas Handbola federācija.

Veršakovs: "Atbildes spēlē pret "Granitas" jāsamazina kļūdu skaits un jāuzlabo metienu realizācija"

Šo sestdien Dobeles Sporta centrā “Tenax Dobele” handbolisti dosies atbildes spēlē pret Kauņas “Granitas-Karys”, lai cīnītos par iekļūšanu Baltijas līgas finālčetriniekā. “Tenax Dobele” komandas galvenais treneris Sandris Veršakovs uzsver, ka atbildes spēlē ir jāsamazina kļūdu skaits un jāuzlabo metienu realizācija.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
1

Noskaidroti Latvijas kausa izcīņas pāri handbolā

2023./2024. gada noslēgumā vairākas Latvijas sieviešu un vīriešu komandas tiksies Latvijas kausa izcīņā. Šodien notikušajā Latvijas Handbola federācijas rīkotājā izlozē tika noskaidroti pāri, kādos komandas tiksies pirmajās spēlēs.