Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Spānijas klubs pret Kreicberga "Cocks" gūst savu lielāko uzvaru Čempionu līgā

Spānijas klubs pret Kreicberga "Cocks" gūst savu lielāko uzvaru Čempionu līgā
Nils Kreicbergs. Foto: Latvijas Handbola federācija

Otro spēli Eiropas prestižākajā handbola turnīrā EHF Čempionu līgā aizvadīja Latvijas nacionālās izlases spēlētājs Nils Kreicbergs, kura pārstāvētā Somijas čempione "Riihimaki Cocks" izbraukumā ar 19:34 piekāpās Spānijas komandai "Bidasoa Irun".

"Cocks" spēli sāka daudzsološi, izvirzoties vadībā - 3:1. Tomēr nākamos sešus vārtus pēc kārtas guva "Bidasoa Irun". Mājinieki līdz pirmā puslaika beigām pārsvaru palielināja līdz +6. Pēc puslaiku pārtraukuma "Cocks" pirmie guva vārtus. Bet pēc tam sekoja astoņi bezatbildes vārti no "Bidasoa Irun" puses, panākot graujošu rezultātu - 25:12. Kreicberga komanda apmēram desmit minūtes turēja līdzi, bet beigās uz noguruma fona nespēja samazināt starpību un piedzīvoja zaudējumu - 19:34.

Spāņu klubam tā bija pirmā spēle kopš 1996. gada savā laukumā Čempionu līgā, kā arī tā ir lielākā uzvara kluba vēsturē prestižajā turnīrā. Pirmajā puslaikā "Cocks" 20 minūšu intervālā guva tikai trīs vārtus. Kreicbergs vārtus neguva, bet rezultatīvākais latvieša komandā ar pieciem bija Niko Rēnbergs.

Šajā sezonā no Latvijas handbolistiem Čempionu līgā start arī Dainis Krištopāns un Artūrs Kuģis. Maķedonijas klubs Skopjes "Vardar" cīnās A grupā. Pagājušajā sezonā "Vardar" ieguva Čempionu līgas galveno trofeju.

Komandas Čempionu līgā sadalītas divos līmeņos - spēcīgākās komandas spēlē A un B grupās, kur pēc divu apļu turnīra izslēgšanas turnīru sasniegs sešas no astoņām labākajām vienībām, kamēr potenciāli vājākajās C un D grupās, kur ir arī "Cocks", tālāk tiks divas no sešām vienībām.