Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Raitis Puriņš

Uzvar tikai "ASK-AB.LV"

Uzvar tikai "ASK-AB.LV"
Jānis Gremzde
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Baltijas handbola līgā, tāpat kā piektdien, no trīs Latvijas komandām pie uzvaras tika tikai valsts čempioni "ASK-AB.LV", bet Dobeles "Tenax" un "LSPA" piedzīvoja zaudējumus.

„Armijnieki” savā otrajā spēlē Baltijā otrajā puslaikā salauza „Kehra” pretestību un uzvarēt ar 33:21 (16:12). Pirmajā puslaikā bija līdzīga cīņa un tikai pašās puslaika beigās "ASK-AB.LV" panāca četru vārtu pārsvaru. Svarīgs brīdis bija pie rezultāta 14:12, kad Latvijas čempioni ilgi veidoja uzbrukumu. Tiesneši jau bija pacēluši roku, kad treneris Andris Gulbis pieprasīja minūtes pārtraukumu un pēc tā laukumā uz īsu brīdi sūtīja savainoto Aivi Jurdžu. Jurdžs bija precīzs pēc 9 m izspēles, bet turpinājumā laukumā tā arī vairs netika laists.

Puslaiku "ASK-AB.LV" noslēdza ar 16:12, bet otrajā puslaikā lēnām turpināja audzēt savu pārsvaru. Lielisku sniegumu demonstrēja „armijnieku” vārtsargs Helmuts Tihanovs, vairākas reizes glābjot no „pendelēm” un brīviem pretinieku metieniem, labi aizsardzībā nospēlēja visa komanda un beigās tika gūta droša uzvara ar 33:21.

"ASK-AB.LV" labā 8/1 vārtus guva Jānis Pavlovičs, 7 vārtus – Jānis Glušaks, 6/1 vārtus – Arnolds Straume, pa 3 vārtiem – Ēriks Blūms, Agris Kušners un Jānis Gremzde, pa 1 vārtiem – Uldis Lībergs, Jānis Lībergs un Aivis Jurdžs.

Tikmēr otro zaudējumu piedzīvoja "LSPA" komanda, kas savā laukumā ar 25:33 (12:17) piekāpās „Chocolate Boys”. Jau ar pirmajām minūtēm igauņi izvirzījās vadībā. Pēc nospēlētajām septiņām minūtēm mājinieki bija iedzinējos 2:5. Turpinājumā "LSPA" spēle uzlabojās, tomēr izlīdzināt rezultātu neizdevās. Deviņpadsmitajā minūtē otro 7 metru soda metienu pie rezultāta 8:9 šoreiz nerealizēja Raimonds Trifanovs. Nesekmīgi piezemējoties, ceļa savainojumu atsvaidzināja viens no "LSPA" komandas aizsardzības balstiem Guntars Lejnieks. Neiemetām mēs, iemeta mums. Pēc četrām minūtēm "LSPA" iebrauca vēl lielākos mīnusos – 8:12. Līdz puslaika beigām viesiem arī izdevās panākt piecu vārtu starpību.

Pēc pārtraukuma, spītējot sāpēm, laukumā atgriezās Guntars Lejnieks. Ātri vien pēc astoņām minūtēm rezultāta starpību "LSPA" prata samazināt līdz trīs vārtiem (17:20). Prieki gan bija īsi. Labi vārtos darbojās Raitis Puriņš, kurš pārtraukumā nomainīja Ivaru Lāci, taču mājinieki nespēja rezultatīvi noslēgt uzbrukumus. Pēc sešām minūtēm igauņi, izmantojot viena vīra pārsvaru, atkal panāca sešu vārtu pārsvaru (24:18). Turpinājumā vairs rezultāta starpība krasi nemainījās. Četras minūtes pirms beigām tablo vēstīja 24:29, tomēr pēdējās minūtēs "LSPA" zaudēja četrus vārtus, piedzīvojot zaudējumu ar 25:33.

"LSPA" labā 5 vārtus guva Kaspars Lisovskis, 5/1 vārtus - Raimonds Trifanovs, 3 vārtus - Artis Kurmēns, 3/1 vārtus - Vitālijas Borisenko, pa 2 vārtiem - Elvijs Borodovskis, Guntars Lejnieks un Intars Veļikanovs, pa 1 vārtiem - Andris Melnalksnis, Artūrs Kangizers un Lauris Rūtiņš.

Tāpat otro zaudējumu izbraukumā piedzīvoja dobelnieki, kas Baltkrievijā bez variantiem ar 14:47 (8:19) zaudēja Minskas „Dinamo”.

Izmantotie resursi:
hk-lspa.lv
handball.lv


, 2008-09-21 01:22, pirms 16 gadiem
kur iepriekšejo sezonu speleja Tihanovs ?
, 2008-09-21 01:31, pirms 16 gadiem
LAUVA rakstīja: kur iepriekšejo sezonu speleja Tihanovs ?
Vācijā. Leipcigā laikam. Ar savu klubu uzvarēja ceturtajā (pēc spēka) GER līgā.
, 2008-09-21 02:15, pirms 16 gadiem
eziitis rakstīja: Vācijā. Leipcigā laikam. Ar savu klubu uzvarēja ceturtajā (pēc spēka) GER līgā.
šogad labi palidzes !!!!!!!!
, 2008-09-21 09:11, pirms 16 gadiem
Nemaz nezinaju ka tihonovs tagad ask! Kurs tad vairs nespelè babra vai steins?
, 2008-09-21 11:00, pirms 16 gadiem
visi trīs vārtsargi spēlē
, 2008-09-21 11:19, pirms 16 gadiem
"Labi vārtos darbojās Raitis Puriņš"

kā vispār šitā var sevi cildināt.....
, 2008-09-21 16:11, pirms 16 gadiem
da_neshau rakstīja: "Labi vārtos darbojās Raitis Puriņš"

kā vispār šitā var sevi cildināt.....
kapēc lai vinsh to nedaritu, ja es labi nostavetu vartos es ari savaa rakstaa to pieminetu :p
, 2008-09-21 22:11, pirms 16 gadiem
buciits rakstīja: kapēc lai vinsh to nedaritu, ja es labi nostavetu vartos es ari savaa rakstaa to pieminetu :p
nu jā kas tad cits sunim asti cels ja ne pats suns....
PS. jā un ieliekat ma veel mīnusus tie kas nejēdz handbolu..
, 2008-09-22 22:22, pirms 16 gadiem
da_neshau rakstīja: PS. jā un ieliekat ma veel mīnusus tie kas nejēdz handbolu..
tavs pirmais komets gan bija loti cieshi saistiits ar handbolu..
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.