Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

HK "Ogre" – jaunas sejas, jaunas vēsmas, jaunas cerības

HK "Ogre" – jaunas sejas, jaunas vēsmas, jaunas cerības
HK "Ogre" galvenais treneris Andris Molotanovs cer, ka jaunajiem handbolistiem pietiks uzņēmības un vēlēšanās, lai kļūtu par stabiliem virslīgas komandas spēlētājiem.

Viens no tradīcijām bagātākajiem Latvijas handbola klubiem HK “Ogre” (nosaukumi bija dažādi) starptautiskā turnīrā Klaipēdā ieņēma pēdējo vietu. Tik spēcīgā konkurencē – nekas neparasts, taču uztrauca runas par to, ka komanda esot spēlējusi nepilnā sastāvā un tās rindas pat papildināja Klaipēdas komandas jaunie spēlētāji. 2014. gada Latvijas vicečempioniem situācija pirms jaunās sezonas nebūt nav tik pesimistiska, kā var likties – drīzāk varbūt pat otrādi.

Pēc sudraba medaļu iegūšanas 2014. gadā (finālsērijā aizraujošās spēlēs zaudēts Dobeles TENAX) sekoja bronzas medaļas 2016. gadā, bet tad trīs gadus pēc kārtas Ogres komanda bija 4. vietā (visas trīs reizes “bronzas sērijā” piekāpās Ludzas SK “Latgols” handbolistiem). Nepabeigtajā aizvadītajā sezonā HK “Ogre” ieņēma 3. vietu pirmajā posmā, bija 4. vietā otrajā posmā un izslēgšanas spēlēs atkal būtu pretendente uz godalgām, taču tik tālu nemaz netikām. Vēl pagājušās sezonas laikā uz Islandi devās vārtsargs Rolands Ļebedevs (šosezon viņam klubā pievienosies vēl divi ludzānieši – Guntis Piļpuks un Raivis Gorbunovs), jau pēc sezonas kļuva skaidrs, ka beidz karjeru Rolands Ivanovs un Artis Laganovskis, bet vismaz uz kādu laiku pārtrauc spēlēšanu vārtsargs Jānis Noviks. Ja ņem vērā, ka Ivanovs un Laganovskis aizvadītajā sezonā bija komandas divi labākie vārtu guvēji SynotTip virslīgas čempionātā, tad bažas par jauno sezonu patiešām bija pamatotas. Un tad vēl turnīrs Klaipēdā, kurā nācās aizņemties spēlētājus no vietējās komandas… Bet jau pavisam drīz jāspēlē Baltijas handbola līgas čempionātā.

“Situācija nav tik dramatiska, kā varētu likties, tā drīzāk ir pat optimistiska, ja raugāmies komandas nākotnē un turpmākajā attīstībā,” mierina HK “Ogre” galvenais treneris Andris Molotanovs. “Daži spēlētāji uz Klaipēdu nevarēja tikt darba dēļ, dažiem ir savainojumi, bet jau turnīra laikā – pirmajā spēlē – nelielus savainojumus guva četri mūsu spēlētāji un tāpēc nācās izmantot Klaipēdas komandas palīdzību – viņi mums iedeva četrus jaunus spēlētājus, kuri vēl netiek pamatsastāvā, un jaunie lietuvieši mums krietni palīdzēja.”

- Komandā lielas pārmaiņas – prom četri svarīgi spēlētāji…
- Vārtsargs Ļebedevs bija prom jau pagājušās sezonas vidū, bet tagad vēl triju spēlētāju aiziešana, protams, būtiski ietekmēs. Pārējie zināmie spēlētāji paliek, arī Arta dvīņubrālis Arvis Laganovskis paliek, turklāt viņš mums komandā ir arī menedžeris. Diemžēl laikam nebūs arī talantīgā saspēles vadītāja Jurģa Strēļa, kurš pērn atnāca no “Vaiņodes”. Viņam ir apakšstilba savainojums, kas neļauj pilnvērtīgi trenēties un spēlēt. Žēl, ja 20 gadu vecumā būs jāliek punkts, jo tieši tagad vajag pa īstam sākt spēlēt un Jurģis ir talantīgs spēlētājs. No “Vaiņodes” atnāca jaunais vārtsargs Andis Silnieks un – pats kā bijušais vārtsargs – varu teikt, ka viņš ir perspektīvs vārtsargs, no “Vaiņodes” atnāca arī kreisās malas spēlētājs Ričards Juzups, kreisajā malā klāt nāca arī Salaspils sporta skolas audzēknis Edijs Putniņš. Visi šie puiši mācās Murjāņu sporta ģimnāzijā un ir Latvijas junioru izlases spēlētāji. Pie mums viņiem būs liels spēles laiks un līdz ar to izaugsmes iespējas. No Dobeles TENAX atnāca jeb aizdots jau labi zināmais Renāts Hovratovičs, vēl klāt ir jaunais vārtsargs Artūrs Mikučs, kurš iepriekš spēlēja Stopiņu komandā 1. līgā. Pēc smaga savainojuma atgriezies vēl viens junioru izlases dalībnieks, līnijas spēlētājs Vjačeslavs Rutka. Jau pagājušajā sezonā otrajā komandā spēlēja 17 gadus vecais Ruslans Aleksejevs, bet tagad viņam būs iespēja tikt pirmajā komandā. Paliek komandā arī visi pašmāju jaunie spēlētāji - Artis Rozenbergs, Artūrs Kļimočkins, Vladislavs Ivanovs, Tomass Terešovs… Kurš spēlēs virslīgā un kurš 1. līgas komandā – to vēl redzēsim. Iespējams, ka līdz sezonas sākumam sastāvu papildinās vēl pāris spēlētāji.

- Nu jau vairākus gadus nenāk klāt Ogres handbola jaunie audzēkņi, tikai pa retam kāds tiek pie spēlēšanas…
- Tā diemžēl ir, tāpēc gados jaunie jaunpienācēji nāk no citām komandām, taču pirmie jaunie augļi jau redzami arī Ogrē – ir vairāki talantīgi 15-16 gadus veci spēlētāji, kuri spēlēs 1. līgas komandā un ar viņiem pēc 3-4 gadiem jau saistām cerības. Pirmās līgas komanda sastāvēs galvenokārt no jaunajiem spēlētājiem plus daži, kas netiek virslīgas komandā un kuri diezin vai spēlēs Baltijas handbola līgā. Nākotne komandai ir, vajag tikai, lai vispirms jaunie spēlētāji paši grib kaut ko sasniegt, jo iespēja sevi apliecināt viņiem būs. Jaunajā sezonā Ogres komanda būs gados jaunāka, bet līdz ar to arī izaugsmes iespējas komandai būs lielākas. Piedalīšanās Baltijas handbola līgā to tikai sekmēs.

- Palīgi tev būs tie paši?
- Jā, Natālija Kudrjavceva un Andris Sosnars. Viņi abi strādā arī ar jaunajiem spēlētājiem.
Šīs nedēļas nogalē starptautiskā turnīrā Pilvā (Igaunija) piedalīsies Rīgas “Celtnieks” un Ludzas SK “Latgols”.

Atgādināšu, ka BHL čempionātā Latviju pārstāvēs Dobeles TENAX, “Celtnieks”, SK “Latgols” un HK “Ogre”, bet virslīgā vēl spēlēs arī “Jūrmalas Sports”, HK “Vaiņode”, ASK/LSPA un MSĢ/Junioru izlase.


Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.
Dainis Krištopāns. Foto: imago/Eibner/Scanpix
3

Krištopāna komanda iekļūst Vācijas kausa finālā, izšķirošais mačs jau rīt

Ķelnē šajā nedēļas nogalē notiek Vācijas kausa izcīņas finālčetrinieks handbolā, un rīt finālspēlē savā starpā tiksies Magdeburgas un Melzungenes komandas. Finālspēles sākums plānots plkst. 16.35 pēc Latvijas laika.