Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Latvijas U-18 handbolisti apspēlē beļģus un izcīna 5.vietu

Jānis Pārums

Latvijas U-18 handbolisti apspēlē beļģus un izcīna 5.vietu
Raivis Gorbunovs
Foto: Gruzijas Handbola federācija

Šodien ar uzvaru Eiropas čempionāta B divīzijas turnīru ar uzvaru noslēdza Latvijas U-18 handbolisti, kas ar 24:18 pieveica Beļģiju un ierindojās piektajā vietā.

Jāatgādina, ka sestdien Latvijas handbolisti ar 26:21 pārspēja Lielbritāniju, savukārt Beļģija spraigā cīņā ar 31:29 tika galā ar mājinieci Gruziju.

Šodien spēles rezultāts tika atklāts ceturtajā minūtē, kad precīzi meta Ņikita Pančenko, izvirzot Latviju vadībā. Arī turpinājumā pārliecinošāku sniegumu demonstrēja latvieši un puslaika vidū Mārtiņš Stepuļenoks-Stukanovs panāca jau piecu vārtu pārsvaru – 8:3. Nedaudz vēlāk tika sasniegts arī +6, tomēr beļģi spēja sadeldēt pārsvaru līdz diviem vārtiem, bet puslaiks tiks noslēgts ar 15:11 Latvijas labā.

Otrā puslaika sākumā Beļģijai vēlreiz izdevās pietuvoties divu vārtu attālumā, taču Stepuļenoks-Stukanovs, Antons Šuleiko un Uvis Strazdiņš atjaunoja latviešiem plus pieci – 19:14. Turpmākie beļģu pūliņi atspēlēties bija lemti neveiksmei, jo Latvija veiksmīgi noturēja iegūto pārsvaru un pat palielināja, pēc Gunta Piļpuka metiena 57.minūtē otro reizi spēlē panākot +6 (22:16). Ar sešu vārtu pārsvaru Latvijas U-18 handbolisti arī noslēdza spēli – 24:18.

Tādējādi Latvija turnīrā ierindojās piektajā vietā. Jāatgādina, ka turnīrs tika sākts ar divām neveiksmēm pret Rumāniju (28:32) un Bosniju (27:36), kam sekoja trīs panākumi pret Gruziju (24:23) un jau pieminētajām Lielbritāniju un Beļģiju.

Par labāko Latvijas izlases rindās spēlē pret Beļģiju tika atzīts Mārtiņš Stepuļenoks – Stukanovs. Viņa rēķinā šajā spēlē pieci vārti (metieni 5/5), bet par rezultatīvāko mūsu komandā ar sešiem vārtiem kļuva Raivis Gorbunovs, kurš arī Latvijas izlases rezultatīvākais spēlētājs visā turnīrā (38).

Eiropas čempionāts šogad pirmoreiz notiek pēc jauna formāta un vairs netiek aizvadīts kvalifikācijas turnīrs. 16 spēcīgākās komandas sacenšas Horvātijā no 11. līdz 21. augustam, bet B divīzijas turnīri norisinās trijās dažādās valstīs – Gruzijā, Lietuvā un Bulgārijā. Katra B divīzijas turnīra uzvarētāji kvalificēsies nākamajiem Eiropas U-18 un U-20 čempionātiem.

Latvijas U-18 izlases sastāvs
Igors Ignatjevs, Dmitrijs Petuhovs (abi - Celtnieks Rīga), Mārtiņš Stepuļenoks-Stukanovs, Elvijs Kušners, Raivis Gorbunovs (visi - SK Latgols), Guntis Piļpuks, Anrijs Rubins, Jānis Noviks, Artūrs Meikšāns, Armands Usāns (visi - SK Latgols juniori), Kristers Rihards Ozols (Dobeles Tenax), Ingus Kristiāns Jonuška, Antons Šuleiko (abi - Dobele/Tērvete), Uvis Strazdiņš (HK Ogre/Miandum), Ņikita Pančenko (ASK/LSPA).
Galvenais treneris: Arnolds Straume
Vārtsargu treneris: Ivars Lācis
Fizioterapeite: Jekaterina Liepiņa

Latvijas U-18 izlase
Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabulas
Izslēgšanas spēles

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv