Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Tenax" uzsāks dalību pirmssezonas turnīrā Klaipēdā

Jānis Pārums

"Tenax" uzsāks dalību pirmssezonas turnīrā Klaipēdā
Nils Kreicbergs
Foto: Sandra Škutāne

Latvijas čempioni handbolā Dobeles "Tenax" piektdienas pievakarē ar spēli pret Kauņas "Granitas-Karys" uzsāks dalību Klaipēdā notiekošajā pulkvežleitnanta Rimanta Baltuša piemiņas turnīrā.

Pirmssezonas pārbaudes turnīrs, kurā dobelnieki piedalās regulāri, šogad notiks jau 15.reizi. Rimants Baltušis deviņdesmito gadu sākumā bija viens no pirmajiem atjaunotās Lietuvas armijas virsniekiem. 2000.gadā Baltušis, būdams vien 40 gadus vecs, pāragri aizgāja mūžībā. Gadu vēlāk pirmoreiz Klaipēdā notika viņam veltīts piemiņas turnīrs.

Kā ierasts, turnīrā piedalās četras komandas, tostarp turnīra saimnieki un Lietuvas čempioni Klaipēdas "Dragunas" , kā arī jau pieminētie Dobeles "Tenax", Kauņas "Granitas-Karys" un viens no Nīderlandes spēcīgākajiem klubiem "Hurry Up".

Dobelnieki turnīru uzsāks šovakar plkst. 17:30 pret "Granitas-Karys", rīt šajā pašā laikā sacentīsies ar "Hurry Up", bet turnīru noslēgs svētdien, kad plkst. 12:00 Latvijas un Lietuvas čempionu duelī mērosies spēkiem ar "Dragunas". "Tenax" pirmie pretinieki "Granitas-Karys" turnīru uzsāka jau vakar, kad pārliecinoši ar 25:42 kapitulēja "Hurry Up".

Jāatgādina, ka pērn Dobeles "Tenax" ierindojās otrajā vietā aiz "Dragunas", bet pirms diviem gadiem kļuva par šī turnīra uzvarētājiem. Nedēļu pēc Klaipēdas turnīra Dobelē norisināsies Vītola piemiņas kauss, kurā startēs trīs Baltuša piemiņas turnīra dalībnieces ("Tenax", "Dragunas" un "Granitas-Karys"), kā arī pērnās sezonas Latvijas čempionāta bronzas medaļnieki "Jūrmalas Sports".

"Spēlētājiem ir problēmas ar darbiem un veselību, tāpēc pārsvarā braucam ar jaunajiem – 1996.-1998.gadā dzimušajiem spēlētājiem. No vecajiem būs tikai Ērmanis, Straume, Štelfs un Lācis. Jācīnās vienalga, neatkarīgi no sastāva," uzsvēra Zariņš.

"Tenax" sastāvs: Ivars Lācis, Uldis Jansons, Andis Ērmanis, Kaspars Straume, Edgars Štelfs, Nils Kreicbergs, Toms Lielais, Renāts Hovratovičs, Emīls Kurzemnieks, Kristers Rihards Ozols, Jānis Zvejnieks.

Dobeles "Tenax" spēļu kalendārs R. Baltuša piemiņas turnīrā

DatumsLaiksKomandas
21.08.17:30Dobeles Tenax – Granitas Karys
22.08.17:30Dobeles Tenax – Hurry Up
23.08.12:00Dobeles Tenax – Dragunas

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv