Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Latvijas U-20 handbolisti čempionātu turpinās pret Turciju

Jānis Pārums

Latvijas U-20 handbolisti čempionātu turpinās pret Turciju
Ņikita Pančenko

Šovakar plkst. 18:00 Eiropas čempionātu B divīzijā turpinās Latvijas U-20 izlase, kas spēkosies pret Turcijas vienaudžiem. Tiešraide EHF TV.

Vakar Latvijas jaunie handbolisti veiksmīgi iesāka čempionātu, apspēlējot Slovākiju ar 28:26. Spēles sākumu pavadījuši iedzinēju lomā latvieši vadību pārņēma 12.minūtē un neatdeva to līdz pat spēles beigām, vairākkārt panākot arī +5.

Pēc panākuma Latvijas izlases galvenais treneris Arnolds Straume atzina, ka ar komandas sniegumu ir apmierināts, uzsverot, ka spēles plānu padotie izpildīja, taču bija brīži, kad sāka klibot spēles disciplīna un tika pieļautas muļķīgas kļūdas.

Pēc pirmās dienas mūsējie ir arī starp labākajiem vairākos statistikas rādītājos – Ņikita Pančenko un Emīls Kurzemnieks ieņem dalītu piekto vietu rezultatīvāko spēlētāju sarakstā (7), Latvija ir piektā rezultatīvākā (28), bet vārtsargs Uldis Jansons ieņem astoto pozīciju pēc atvairītajiem metieniem (32.26%).

Ja Latvija jau vakar veiksmīgi iesāka čempionātu, tad Turcijai čempionāta pirmā spēle būs tieši pret Latviju.

Svētdien Latvija ir brīvdiena, bet 23.jūlijā plkst. 12:00 tiks aizvadīta spēle pret Gruziju. Apakšgrupas pēdējo spēli Latvijas jaunie handbolisti aizvadīs 26.jūlijā plkst. 20:00 pret mājinieci Melnkalni. Grupas divas spēcīgākās komandas iekļūs pusfinālā, bet trešo un ceturto vietu īpašnieces sacentīsies par 5. līdz 8. vietu. Visas turnīra spēles būs skatāmas tiešraidē EHF TV. Tāpat spēlēm var sekot līdzi arī EHF "Live Ticker" teksta tiešraides sistēmā.

Eiropas čempionāts. B divīzija

Latvija – Slovākija 28:26 (16:13)
Latvija: Pančenko 7/1, Kurzemnieks 7/1, Piļpuks 6, Jonuška 4, Meikšāns 3, Gorbunovs 1.

Detalizēta spēles statistika

Latvijas U-20 izlases sastāvs Eiropas čempionātam:

Uldis Jansons (Dobeles Tenax) Ņikita Pančenko (MSĢ/LAT-Hertz, Dobeles Tenax), Ingus Kristiāns Jonuška (MSĢ/LAT-Hertz, Dobeles Tenax), Emīls Kurzemnieks Dobeles Tenax), Antons Šuleiko (MSĢ/LAT-Hertz, Dobeles Tenax), Guntis Piļpuks, Armands Usāns, Artūrs Meikšāns (visi – MSĢ/LAT-Hertz, SK Latgols), , Elvijs Kušners (SK Latgols), Uvis Strazdiņš (abi –MSĢ/LAT-Hertz, HK Ogre/Miandum), Mārtiņš Stepuļenoks-Stukanovs, Rihards Kristers Ozols (abi – ASK/LSPA), Edgars Krieviņš (MSĢ/LAT-Hertz), Raivis Gorbunovs (KHM Šala, Slovākija).
Galvenais treneris: Arnolds Straume
Vārtsargu treneris: Ivars Lācis
Fiziskās sagatavotības trenere: Agate Ādiņa.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabulas
Statistika (LAT)

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv