Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

U-20 handbolisti uzsākuši gatavošanos Eiropas čempionātam

Jānis Pārums

U-20 handbolisti uzsākuši gatavošanos Eiropas čempionātam
Latvijas U-20 handbola izlase
Foto: Ritvars Raits

Latvijas U-20 vīriešu handbola izlase, papildināta ar vadošajiem U-18 handbolistiem, Murjāņos uzsākusi gatavošanos Eiropas čempionātam B divīzijā, kas no 20. līdz 29. jūlijam notiks Podgoricā (Melnkalne).

Arnolda Straumes vadītie handbolisti treniņnometni sāka pirmdien, 18. jūnijā un turpmāko mēnesi aktīvi gatavosies. Kā atzina treneris, tad jaunie handbolisti Murjāņu Sporta ģimnāzijā uzturēsies no pirmdienas līdz piektdienai, bet sestdiena un svētdiena būs brīvas.

Šobrīd izlase gatavojas 13 spēlētāju sastāvā, bet pēc svētkiem nākamās nedēļas sākumā pievienosies vēl četri – Mārtiņš Stepuļenoks-Stukanovs, Dmitrijs Petuhovs, Ingus Kristiāns Jonuška un Edgars Krieviņš. 16 no 17 spēlētājiem, kas gatavosies čempionātam, izvēlēti no pašmāju klubiem, izņemot Raivi Gorbunovu, kurš aizvadīto sezonu aizvadīja Slovākijas klubā "Šala". Piesaistīti arī labākie U-18 vecuma handbolisti - Guntis Piļpuks, Antons Šuleiko, kā arī jau pieminētie Jonuška un Krieviņš.

"Šobrīd rīta treniņos ir fiziskā sagatavotība Agates Ādiņas vadībā, kā arī svaru zāle, bet vakaros attīstām pretuzbrukumus, ātruma izturību," Straume atklāja uz ko tiek strādāts pirmajā nometnes nedēļā. Treniņprocesā piedalās arī vārtsargu treneris Ivars Lācis.

Paredzams, ka Latvijas izlase aizvadīs vismaz četras pārbaudes spēles, 4., 5. 11. un 12. jūlijā Polvā sacenšoties ar vienaudžiem – Igaunijas U-20 izlasi - kas arī gatavojies B divīzijas čempionātam, tiesa, spēlēs citā turnīrā Maķedonijā.

Latvijai B apakšgrupā pretiniekos tika ielozētas Slovākija, Turcija, Gruzija un Melnaklne. A apakšgrupā spēkosies Čehija, Austrija, Moldova, Nīderlande, Kosova un Bulgārija. Pēc grupu turnīra valstsvienības turpinās cīņu, katras grupas divām labākajām komandām iekļūstot pusfinālā, bet pārējām komandām sacenšoties par zemākām pozīcijām.

Nākamā mēneša sākumā, 2. jūlijā, gatavošanos uzsāks arī U-18 izlase, kam Eiropas čempionāts norisināsies no 10. līdz 19. augustam Tulnā (Austrija). Arī šo komandu vada Arnolds Straume.

Latvijas U-20 kandidātu saraksts

Uldis Jansons, Ņikita Pančenko, Ingus Kristiāns Jonuška, Emīls Kurzemnieks, Antons Šuleiko (visi - Dobeles Tenax), Guntis Piļpuks, Armands Usāns, Elvijs Kušners, Artūrs Meikšāns (visi – SK Latgols), Igors Ignatjevs, Dmitrijs Petuhovs (abi – Celtnieks Rīga), Jānis Noviks, Uvis Strazdiņš (abi – HK Ogre/Miandum), Mārtiņš Stepuļenoks-Stukanovs, Rihards Kristers Ozols (abi – ASK/LSPA), Edgars Krieviņš (MSĢ/LAT-Hertz), Raivis Gorbunovs (KHM Šala, Slovākija).

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv