Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Handbola treneri Veršakovs un Molotanovs izglītojas EHF seminārā

Handbola treneri Veršakovs un Molotanovs izglītojas EHF seminārā
Sandris Veršakovs un Andris Molotanovs
Foto: Romualds Vambuts / Ritvars Raits

Latvijas handbola treneri Sandris Veršakovs (Dobeles Tenax) un Andris Molotanovs (HK Ogre/Miandum) atgriezušies no "EHF Master Coach" semināra, kas iepriekšējā nedēļā norisinājās Ungārijas pilsētā Gjorā, informē Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

Jāatgādina, ka kopumā ieplānoti trīs EHF semināri, no kuriem pirmais norisinājās janvārī bet noslēdzošais tiks aizvadīts decembrī Francijā. Noslēgumā, noliekot gala eksāmenu, treneri saņems EHF "Master Coach" licences – no 2020. gada tikai ar tām varēs vadīt valstsvienības vai klubus, kas startē Eirokausos.

Otrajā seminārā Gjorā piedalījās 42 treneri no 17 valstīm, ieskaitot mūsu trenerus Sandri Veršakovu un Andri Molotanovu. Seminārs norisinājās no 11. līdz 17. jūnijam, starp tēmām bija arī vasaras sezonas aktualitāte pludmales handbols, kā arī psiholoģija, dažādas aizsardzības un uzbrukuma tehnikas, teorētiskās un praktiskās nodarbības.

Sandris Veršakovs: "Šoreiz mums nebija iespēja vērot spēles, kā tas bija janvārī notikušajā Eiropas čempionātā, taču paskatījāmies Ungārijas trešās spēcīgākās sieviešu komandas ("Erdi") treniņus. Šīs pilsētas komanda ("Gyor") uzvarēja sieviešu Čempionu līgā, bet to gan neredzējām. Visa informācija, ko esmu līdz šim ieguvis semināros, man noderēs priekšdienās. Notika arī viedokļu apmaiņa ar citu valstu treneriem"

Andris Molotanovs: "Tēmas bija ļoti līdzīgas kā pirmajā seminārā. Pirmajā dienā par pludmales handbolu, kas tika apskatīts no vēstures aspektiem, sadarbībām, taču ļoti sīki tas netika tirzāts. Visas tēmas bija interesantas."

Trešais un noslēdzošais seminārs no 10. līdz 16. decembrim tiks aizvadīts Francijas galvaspilsētā Parīzē, kur vienlaikus norisināsies arī Eiropas čempionāta sievietēm izšķirošās spēles. Līdz septembrim treneriem jāuzraksta darbs par sevis izvēlētu tēmu, kas decembra seminārā būs jāaizstāv. Andra Molotanova darba tēma būs par vārtsargu pirmsspēles sagatavošanos, savukārt Sandris Veršakovs atklāja, ka rakstīs par pusātrajiem uzbrukumiem. Noslēgumā, noliekot gala eksāmenu, treneri saņems EHF "Master Coach" licences – no 2020. gada tikai ar tām varēs vadīt valstsvienības vai klubus, kas startē Eirokausos.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.