Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Koburga un Lilienfelds aptur līderi

Koburga un Lilienfelds aptur līderi
HUK-Coburg Arena uz maču ar 2. bundeslīgas līderi HC "Erlangen" bija izpārdota.

Vācijas rokasbumbas 2.bundeslīgas čempionātā Ģirta Lilienfelda pārstāvētais HSC "2000 Coburg" pārpildītā hallē (vairāk nekā 3500 skatītāju) ar 24:20 pārspēja līderi HC "Erlangen" un pacēlās turnīra tabulā uz otro vietu. Lilienfelds guva 4 vārtus, turklāt divus no tiem - mača galotnē.

Koburgas komandai iznāca aizvadīt divas spēles triju dienu laikā - vispirms piektdien savā laukumā ar 23:20 tika pārspēta TV "19893 Neuhausen" komanda (Lilienfeldam - 2 vārti), bet svētdien ciemos atbrauca līderis - HC "Erlangen", kas līdz šim mačam bija guvis 13 uzvartas pēc kārtas.. HUK-"Coburg Arena" halle tika izpārdota un daudzie skatītāji kļuva par aizraujošas spēles lieciniekiem.
Pirmo puslaiku labāk aizvadīja viesi, kuri 27. minūtē pat panāca 12:8 savā labā. Līdz pārtraukumam Erlangenas komanda vārtus vairs neguva, toties laukuma saimnieki panāca 11:12.
Otrā puslaika vidū - 44. minūtē - viesi bija vadībā ar 18:16, taču tad vispirms Lilienfelds, bet tad divreiz Florians Billeks panāca 19:18 Koburgas komandas labā. Spēles 54. minūtē Lilienfelds bija precīzs vēlreiz - 21:19 mājinieku labā. Viesiem neizšķirtu vairs neizdevās panākt un HSC "2000 Coburg" svinēja uzvaru ar 24:20. Pēdējās 19 spēlēs Koburgas komandai ir tikai viens zaudējums un divi neizšķirti, bet pārējās - uzvaras.
Pēc šīs uzvaras Koburgas komanda turnīra tabulā pakāpās uz otro vietu - 48 punkti 30 spēlēs (vēl atlikušas 10 spēles). HC "Erlangen" saglabā pirmo vietu - 51 punkts (29 spēles), trešā ar 47 punktiem 29 spēlēs ir GWD "Minden" komanda, bet līderu trijnieka (pirmās trīs komandas iekļūs 1. bundeslīgā) tuvākajai sekotājai TSG "Friesenheim" komandai ir 40 punktu 29 spēlēs.
Vācijas handbola 1. bundeslīgā Latvijas izlases spēlētāju komandas cīnījās ar dažādām sekmēm. Evara Klešnika HSG "Wetzlar" viesos ar 23:35 piekāpās vienam no pretendentiem uz čempiona titulu SG "Flensburg-Handewitt". Klešnikam divi noraidījumi. Savukārt Aivja Jurdža SC DHfK "Leipzig" viesos ar 35:24 (21:10 pēc pirmā puslaika) pārspēja ThSV "Eisenach". Jurdžs pret savu bijušo komandu guva 5 vārtus.
Turnīra tabulā līdere ar 40 punktiem 23 spēlēs ir Aleksandra Pētersona pārstāvētā komanda "Rhein-Neckar Lowen", 38 punkti 22 spēlēs ir čempionam THW "Kiel", 38 punkti 23 spēlēs - SG "Flensburg-Handewitt" un 35 punkti 24 spēlēs - MT "Melsungen". Veclāras komanda ar 29 punktiem atrodas 7. vietā, taču tik pat punktu ir arī Berlīnes "Fuchse" un "Frisch Auf Goppingen", kas ieņem attiecīgi 5. un 6. vietu. Spēkošanās par tikšanu piecniekā un Eiropas kausu izcīņā - turpinās. Leipcigas komanda ar 21 punktu ir 11. vietā un no izkrišanas robežas tā jau ir attālinājusies par 13 punktiem.
Jāņa Pavloviča pārstāvētajai Sandefjordas "Runar" komandai būs jāiazvada pārejas spēles par vietas saglabāšanu Norvēģijas handbola virslīgā jeb Grundigligaen. "Runar" ieņēma 10. vietu un pārspēlēs tiksies ar 1. līgas trešo labāko komandu "St.Hallvard". Līdz pirmajam astoņniekam "Runar" pietrūka tikai 3 punktu... Toties izslēgšanas spēlēs piedalīsies Valerija Putāna trenētā "Kolstad" komanda, kas ieņēma 6. vietu.
Jānis Pavlovičs regulārajā turnīrā guva 90 vārtus un bija rezultatīvākais savā komandā (visā līgā - 18. vietā).


Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax
1

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.