Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Līcis: "Treneru loks, kuri vēlētos būt pie Latvijas izlases stūres, bija ļoti plašs"

Andrejs Siliņš

Līcis: "Treneru loks, kuri vēlētos būt pie Latvijas izlases stūres, bija ļoti plašs"
Ārons Cirke

Latvijas Handbola federācija (LHF) piedāvā interviju ar izlases direktoru Renāru Līci pēc Vācijas speciālista Ārona Cīrkes apstiprināšanas Latvijas vīriešu nacionālās handbola izlases galvenā trenera amatā.

Kāda bija LHF stratēģija jaunā izlases galvenā trenera meklēšanā?
Pirmkārt, federācijas mērķis ir saglabāt arī uz nākošo ciklu šo izlases spēlētāju kodolu, kuri pārstāvēja Latviju Eiropas čempionātā. Vadošie un pieredzējušie spēlētāji pēc Eiropas čempionāta turpina savu karjeru profesionālos klubos, tāpēc trenera izvēlē galvenais kritērijs bija, lai viņš ir profesionālis, kas ikdienā strādā ar augsta līmeņa komandu.

Cik plašs bija kandidātu saraksts?
Pēc Eiropas čempionāta, nepārprotami, mūsu izlases sniegums tika novērtēts arī ārpasaulē, tāpēc kandidātu loks, kuri vēlētos darboties pie izlases stūres, bija ļoti plašs. Saņēmu CV gan no Skandināvijas speciālistiem, gan Francijas un pat no Ēģiptes, bet vairāku apsvērumu dēl, tomēr izvēlējāmies Vācijas speciālistu.

Ar ko pārliecināja Cīrkes variants?
Vācijas speciālistam ir ļoti labs CV gan kā bijušajam spēlētājam, gan kā praktizējošam trenerim. Ārons ir uzvarējis Vācijas 2. Bundeslīgas čempionātā, un pagājušās sezonas darbs ar Vācijas 1.Bundeslīgas komandu ir nopietns arguments, lai spriestu par šī trenera profesionālajām kompetencēm. Papildus man ir informācija, ka speciālists, neskatoties uz to, ka jau strādā ļoti nopietnā līmenī, regulāri stažējās pie pasaules vadošajiem handbola speciālistiem. Vēl kā pozitīvu argumentu var minēt to, ka viņš daudzus Latvijas spēlētājus ir redzējis klātienē dažādās Vācijas līgās un tagad, pat noslēdzot jaunu līgumu ar 2. Bundeslīgas klubu, trenēs vienu no Latvijas izlases līderiem Aivi Jurdžu.

Kādu iespaidu Cīrke ir atstājis pirmajās sarunās?
Man ir bijušas vairākas telefonsarunas ar viņu pēdējās nedēļas laikā, kurās tika izrunātas sadarbības iespējas un konkrēti sasniedzamie mērķi, bet pilnvērtīgu diskusiju aizvadīsim nākošās nedēļas sākumā, kad Vācijas speciālists ieradīsies Latvijā, lai tiktos ar saviem asistentiem un federācijas vadību.

Vai ir jau skaidrs, kāda handbola piekritējs ir Cīrke?
Viennozīmīgi, lai runātu par konkrētu taktisko zīmējumu - kādu handbolu treneris vēlās, lai komanda spēlētu, ir jārēķinās ar spēlētāju atlasi, kādi būs viņa rīcībā. Viņš ir sekojis līdzi visām spēlēm Eiropas čempionātā un arī par Latvijas izlasi viņam jau ir izkristalizējies konkrēts priekštats. Treneris zina gan Latvijas stiprās, gan vājās vietas.

Kādi ir sadarbības nosacījumi? Cik bieži treneris būs Latvijā un ar komandu?
Sadarbība ir noslēgta līdz PČ "play-off" spēļu cikla beigām ar iespēju to pagarināt. Par cik treneris tikko paralēli ir noslēdzis līgumu ar Vācijas 2. Bundeslīgas klubu, tad biežs viesis Latvijā viņš pat fiziski nevarētu būt. Bet domāju, ka mūsdienu dinamiskais dzīvesveids un tehnoloģijas ļaus arī neklātienē darīt to darbu, kas ir nepieciešams lai sagatavotu komandu atbildīgajām spēlēm.

Vai trenerim ir uzstādīts konkrēts mērķis?
Kā jau minēju, nākošās nedēļas sākumā tiksimies ar visu treneru korpusu klātienē, lai runātu par veicamajiem uzdevumiem un izvirzītu konkrētus mērķus šajā izlases ciklā. Pirmās sajūtas ir tādas, ka šis speciālists ir ambiciozs ar vēlmi iet uz konkrētu rezultātu un sasniegt augstus mērķus.

Izmantotie resursi:
handball

  +1 [+] [-]

, 2020-02-21 16:05, pirms 4 gadiem
Un kāpēc tad nevarēja piesaistīt treneri, kurš arī reāli atrastos Latvijā? Kā tieši ir doma nokomplektēt soliņu, ja treneris nezinās nevienu vietējā čempionāta spēlētāju? Kā jaunie varēs izsisties? Kandidātus noteiks Narņickis un Veršakovs? Vai tomēr federāļi? Izskatās pēc baigās avantūras tieši pirms nozīmīga starta

     [+] [-]

, 2020-02-21 16:08, pirms 4 gadiem
ultramens rakstīja: Un kāpēc tad nevarēja piesaistīt treneri, kurš arī reāli atrastos Latvijā? Kā tieši ir doma nokomplektēt soliņu, ja treneris nezinās nevienu vietējā čempionāta spēlētāju? Kā jaunie varēs izsisties? Kandidātus noteiks Narņickis un Veršakovs? Vai tomēr federāļi? Izskatās pēc baigās avantūras tieši pirms nozīmīga starta
Spēlētājus izvēlas biroja darbinieki.

     [+] [-]

, 2020-02-21 16:18, pirms 4 gadiem
Gan biroja, gan Narciss Narnickijs no Latgoļa. Viņš jau ir ute visam kas tagad ņotiek. Viņš pasaka kas spēļēs, ja nē Kristopans tad nebrauks spēļēt

     [+] [-]

, 2020-02-21 16:19, pirms 4 gadiem
Un viņš tāpēc būs tik iļgi treneru štobā, kamēr spēles Duņka

     [+] [-]

, 2020-02-21 16:50, pirms 4 gadiem
dzomba, nu cik var #irst. Labāk, lai ir Narnickis un spēlē Dainis, nekā vina nav un Daiņa nav. Un, kas teica, ka vispār asistenti tie paši paliks?

     [+] [-]

, 2020-02-21 17:00, pirms 4 gadiem
Uz EČ Narnickim nedeva vārdu nosaukt sastāvu un salasija Straumes mīluļus un čomus .

     [+] [-]

, 2020-02-21 17:38, pirms 4 gadiem
Ludzā ne tik to vien runā. Viņš jau ir asistents un ka mazais Kušners būs nākamā zvezda sbornajā

     [+] [-]

, 2020-02-21 21:45, pirms 4 gadiem
spriežot pēc redzētā iepriekšējā treneru sastāvā narnickim teikšanas nebija nekādas un domāju ka nebūs .iepriekš visu komandēja Straumeun cik varēja Dainis,Ingars,Aivis.vismaz par spēlētāju izvēli.par taktiku grūti spriest jo tādas neredzēju. tagad ir cerība ka to darīs galvenais . teneri mācēs pareizi izvērtēt spēlētāju stiprās puses un spēs saliedēt un motivēt komandu.kā tas bija Vikštrēma laikā. lai veicās!