Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Brazīlijas handbolisti turpina pārsteigt un uzvar arī Horvātiju

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Brazīlijas handbolisti turpina pārsteigt un uzvar arī Horvātiju
Mačā ar Horvātiju 9 vārtus Brazīlijas izlases labā guva Aniels Langaro.

Pasaules čempionātā handbolā vīriešiem turpina pārsteigt Brazīlijas izlase. Pirmo reizi vēsturē iekļuvuši starp 12 labākajām komandām, brazīlieši pamatturnīra pirmajā spēlē pārspēja Horvātiju. Savukārt Prezidenta kausa izcīņā ir noskaidrotas vietas no 13. līdz 24. vietai.

"Mēs spējam paveikt vēl vairāk," pēc iekļūšanas pamatturnīrā teica viens no Brazīlijas izlases līderiem Hosē Toledo. Jau pirmajā pamatturnīra spēlē šie vārdi guva apliecinājumu - Brazīlija 18 000 (!) skatītāju klātbūtnē Ķelnē ar 29:26 pārspēja Horvātiju.
Brazīlieši jau spēles sākumā izvirzījās vadībā (3:1, 6:3, 10:5). Viņu aktīvā aizsardzība, kas vispirms tika vērsta pret horvātu saspēles vadītāju Domagoju Duvnjaku, bet nereti pārtapa arī 4-2 variantā, plus vārtsarga Sēzara Almeidas teicamais sniegums lika horvātiem ķertiem pie riskantiem pasākumiem - proti, viņi savus vārtus atstāja tukšus ne tikai tad, kad spēlēja mazākumā, bet arī tad, kad bija pilnā sastāvā, lai varētu uzbrukt ar septiņiem spēlētājiem. Dažkārt tas nostrādāja, bet kopumā - noteikti nē, jo brazīlieši visā spēlē septiņas (!) reizes pēc neveiksmīgiem horvātu uzbrukumiem ieraidīja bumbu tukšos pretinieku vārtos. Puslaiks - 17:13.

Septiņas minūtes pirms spēles beigām horvātiem izdevās samazināt rezultāta starpību līdz minimumam - 25:26, taču tad izcēlās otrs brazīliešu vārtsargs Leonardu Tersariols un bumba atkal pāri visam laukumam tika ieraidīta tukšos horvātu vārtos. Brazīlieši guva vēl vienus vārtus un panāca 28:25. Kad pēdējā minūtē (rezultāts bija 28:26) Tersariols atvairīja Duvnjaka metienu, tad viss kļuva skaidrs - brazīlieši pēdējā uzbrukumā vēl tikai pielika punktu savai uzvarai - 29:26. Brazīlijas izlasē 9 vārtus guva tikai 23 gadus vecais Aniels Langaro no Francijas kluba "Dunkerque".
Ar savu uzvaru brazīlieši palīdzēja ... Vācijas izlasei, jo atņēma punktus tās konkurentei cīņā par vietu pusfinālā. Vēl vakar I grupā titula īpašniece Francija (25 pēc kārtas nezaudētas spēles pasaules čempionātos!) ar 31:22 pārspēja Islandi un tagad Francijai ir 7 punkti, Vācijai - 5 un Horvātijai - 4 punkti. Šodien Spānija tiksies ar Brazīliju, bet Vācija spēlēs tieši ar Horvātiju jau praktiski par vietu pusfinālā.

II grupā vakar Ungārija pārspēja Tunisiju - 26:22, bet Norvēģija uzvarēja Ēģipti - 32:28. Tagad Dānijai un Zviedrijai ir pa 6 punktiem, bet Norvēģijai - 4 punkti. Šodien spēlēs Zviedrija ar Norvēģiju un Ēģipte ar Dāniju. Zviedri un dāņi jau šodien var nodrošināt vietu pusfinālā.

Sadalītas vietas no 13. līdz 24. vietai. Par 23. vietu Japāna un Angola - 29:32, par 21. vietu Koreja un Saūda Arābija - 26:27, par 19. vietu Bahreina un Austrija - 27:29, par 17. vietu Serbija un Argentīna - 28:30, par 15. vietu Maķedonija un Čīle - 32:30 un par 13. vietu Krievija un Katāra - 28:34.

     [+] [-]

, 2019-01-21 11:30, pirms 5 gadiem
Atleetisms uzvareeja un 7:6 vairaakuma tizli izspeeleetais handbols horvaatus "pazemoja"