Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Norvēģijai - sestais vai Spānijai - pirmais?

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Norvēģijai - sestais vai Spānijai - pirmais?
Pieredzējusī spāņu vārtsardze Silvija Navarro ne reizi vien neļāva melnkalnietēm gūt vārtus un ļoti lielā mērā tieši spēles galotnē sekmēja Spānijas izlases uzvaru.

Eiropas 11. čempionāta finālā rokasbumbā sievietēm tiksies Norvēģijas un Spānijas izlases. Norvēģietēm ir iespēja iegūt titulu jau sesto reizi, bet spānietes par Eiropas čempionēm var kļūt pirmo reizi. Par bronzas medaļām spēlēs iepriekšējā Eiropas čempionāta uzvarētāja Melnkalne un Zviedrija.

Pirms pusfināliem notika spēle par 5. vietu, kurā Francija ar 26:25 pārspēja Ungāriju un neļāva mājiniecēm pabeigt turnīru ar uzvaru. Tad leģendārā ungāru boksera Lāslo Papa vārdā nosauktajā arēnā Budapeštā laukumā gāja Melnkalne un Spānija.
Spānietes jau pašā spēles sākumā panāca 3:0, 23. minūtē viņu pārsvars bija jau 11:4, bet puslaiku Spānijas izlase uzvarēja ar 13:8. Šoreiz neatkārtojās Spānijas un Rumānijas izlašu spēle sižets (toreiz spānietēm pēc puslaika arī bija 5 vārtu pārsvars, bet spēli viņas zaudēja). Vēl vairāk - titula īpašnieces ne reizes neizlīdzināja rezultātu un tikai 59. minūtē otro reizi (kopš 10. minūtes) samazināja rezultāta starpību līdz minumumam - 17:18. Spānietēm izdevās neitralizēt pretinieču labāko spēlētāju Katarinu Bulatoviču (guva tikai 4 vārtus), melnā diena bija Milenai Kneževičai (7 metieni un visi nesekmīgi!), plus vēl izšķirīgajos brīžos "pavilka" spāņu vārtsardze Silvija Navarro, kura atvairīja 50 procentus metienu. Ja lielisku sniegumu (64 procenti atvairītu metienu!) nedemonstrētu melnkalniešu vārtsardze Marina Rajčiča, tad nemaz nebūtu tik saspringtas galotnes. Priekšpēdējā minūtē Elizabete Pinedo guva savus 5. vārtus, panāca 19:17 un spānietes uzvaru nosargāja - 19:18.
Čempiones nolika savas pilnvaras un tas nozīmē, ka trešajā no četriem pēdējiem lielajiem turnīriem finālā nebūs Norvēģijas un Melnkalnes dueļa. Spānietes iekļuva finālā otro reizi - pirmā reize bija 2008. gadā, kad Norvēģija "zelta spēlē" sakāva Spāniju ar 34:21 (lielākā uzvara finālā čempionātu vēsturē).
Norvēģijas izlase mačā ar Zviedriju arī visu spēli bija vadībā un arī sāka ar 3:0, taču zviedrietes līdz pat pēdējām kinūtēm elpoja pakausī - divu līdz četru vārtu pārsvars neļāva norvēģietēm justies mierīgi. Puslaiku norvēģietes uzvarēja ar 13:11, pēc pārtraukuma zviedrietes trīs reizes samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, taču nekādi nespēja to izlīdzināt. Kad 50. minūtē Heide Lēke (pavisam 6 vārti) panāca 24:19 Norvēģijas labā, bet vēl pēc pāris minūtēm Ida Atslade - 26:20, tad spēles liktenis lielā mērā arī tika izšķirts. Zviedrietes nepadevās, taču vairs arī nespēja reāli apdraudēt Norvēģijas izlases uzvaru. Zviedrijas izlases rindās jāatzīmē Isabellu Gulldenu, kura turpina nekļūdīgi realizēt 7 m soda metienus - šajā spēlē 5 no 5, bet visā turnīrā kopā jau 24 no 24. Varbūt Sonja Barjaktaroviča vai Marina Rajčiča mačā par 3. vietu spēs pārtraukt "Bellas" sēriju?

Mačā par trešo vietu svētdien spēlēs Melnkalne un Zviedrija, bet finālā pēc 6 gadu pārtraukuma atkal tiksies Norvēģija un Spānija. Šaubos, ka šoreiz norvēģietes gūs graujošu uzvaru, kaut gan pirms fināla tieši viņas tiek uzskatītas par favorītēm. Vai tad pusfinālā par tādām neuzskatīja arī tobrīd vēl titula īpašnieci Melnkalni?

  -1 [+] [-]

, 2014-12-20 16:42, pirms 9 gadiem
Latvijai 10.

     [+] [-]

, 2014-12-20 20:11, pirms 9 gadiem
Dzamshuts ;D rakstīja: Latvijai 10.
Džamšut, ko tu lieto, puik?