Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Čempiones uzņems REIR un Salaspili, ASK/LSPA principiāls duelis pret Jūrmalu

Jānis Pārums

Čempiones uzņems REIR un Salaspili, ASK/LSPA principiāls duelis pret Jūrmalu
Foto: Laura Grišāne

Šajā nedēļas nogalē tiks aizvadītas kārtējās spēles SynotTip Virslīgā vīriešiem un Virslīgā sievietēm. Viens no saistošākajiem mačiem gaidāms sestdien, kad Jūrmalā viesosies ASK/LSPA, bet dāmu turnīrā čempionēm "Latgols" gaidāmas divas svarīgas mājas spēles.

SynotTip Virslīgā šajā nedēļas nogalē kopumā gaidāmas četras spēles. "Jūrmalas Sports" un ASK/LSPA tiksies jau trešo reizi šosezon – pirmā abu komandu sastapšanās bija Rīgas čempionātā, kur ar 22:16 pārāki bija jūrmalnieki, bet SynotTip Virslīgas turnīrā ASK/LSPA revanšējās, uzvarot ar 25:20.

Pēc lieliskā sezonas sākuma, kad tika izcīnītas septiņas uzvaras pēc kārtas, armijniekiem sākusies neliela neveiksmju josla – piedzīvoti divi zaudējumi, tiesa, pret pērnās sezonas labākajām komandām – čempioniem "Tenax" (26:36) un vicečempioniem "Celtnieks Rīga" (23:30). Neskatoties uz to ASK/LSPA ar 14 punktiem saglabā otro vietu, tomēr tikai par vienu punktu atpaliek jau pieminētais "Celtnieks".

"Jūrmalas Sporta" handbolisti ir ceturtie – astoņās spēlēs izcīnītas četras uzvaras un piedzīvoti tikpat zaudējumi. Pēdējā spēlē jūrmalnieki izbraukumā kapitulēja arvien labāku sniegumu demonstrējošajai "Latgols" komandai (30:20), ko sezonas sākumā bija pārliecinoši sakāvuši (32:13).

Saspringta nedēļas nogale gaidāma "Vaiņodes" un MSĢ/LAT-98 komandām, kas aizvadīs pa divām spēlēm, vienu no tām – savā starpā. Turnīra tabulā abas komandas atrodās lejasgalā – vaiņodnieki izcīnījuši četrus punktus, taču piedzīvojuši piecus zaudējumus pēc kārtas (tiesa, pret vadošajām komandām), kamēr MSĢ/LAT-98 aizvien ir bez punktiem un noslēdz turnīra tabulu astotajā vietā. Abu komandu pirmajā savstarpējā spēlē Salaspilī "Vaiņode" uzvarēja ar 32:30.

Savukārt svētdien komandas mērosies spēkiem ar piektajā un trešajā vietā esošajām komandām – "Vaiņode" spēkosies ar "Ogre/Miandum", savukārt MSĢ/LAT-98 uzņems "Celtnieks Rīga" komandu.

Gana principiāla cīņa gaidāma arī sieviešu Virslīgā sestdien Ludzā, kur valsts čempiones "Latgols" uzņems pērnās sezonas bronzas medaļnieces "REIR Dobele". Abu komandu pirmajā savstarpējā spēlē Dobelē "Latgols" handbolistes sīvā cīņā izcīnīja uzvaru ar 26:23. Tiesa, toreiz dobelnieču rindās nespēlēja pēdējo sezonu sieviešu Virslīgas rezultatīvākā spēlētāja Laura Ņeverovska. Viņa pagaidām aizvadījusi četras spēles, taču jau paspējusi izcelties 51 reizi un ir bīstami tuvu rezultatīvāko spēlētāju trijniekam – pa 53 vārtiem ir Elitai Ekkertei (Stopiņu NHK) un Simonai Ārmanei (Jēkabpils), bet līdere aizvien ir Lauras komandas biedrene Dinija Purviņa, kura guvusi 60 vārtus.

Turnīra tabulā "Latgols" un "REIR Dobele" ir līdzās – abas izcīnījušas pa deviņiem punktiem, ieņemot, attiecīgi, ar otro un trešo vietu. Līderes ar 12 punktiem ir Stopiņu NHK.

"Latgols" handbolistes laukumā dosies arī svētdien, kad savu līdzjutēju priekšā uzņems "Salaspils SS". Šeit sagaidāma bezkompromisa cīņa, jo abu komandu pirmajā tikšanās reizē salaspilietes savā laukumā uzvarēja negaidīti pārliecinoši – 32:25. Jāpiebilst gan, ka ludzānietes nespēlēja optimālajā sastāvā.

SynotTip Virslīga

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Virslīga sievietēm

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv