Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Puriņš: "Mums ir labi pretinieki, lai varētu iekļūt Eiropas čempionāta finālturnīrā"

Puriņš: "Mums ir labi pretinieki, lai varētu iekļūt Eiropas čempionāta finālturnīrā"
Raitis Puriņš
Foto: GL Sports Photography

''SynotTip'' hanbola Virslīga kluba ''Celtnieks Rīga'' vārtsargs Raitis Puriņš neslēpj, ka sezonas sākumā komandas galvenā prioritāte ir spēles EHF Izaicinājuma kausā, bet starp paša kvēlākajiem mērķiem ir spēlēšana Latvijas izlases formā, veiksmīga dalība Eiropas čempionāta kvalifikācijā un tikšana uz finālturnīru, kas būtu īpašs notikums visam Latvijas handbolam.

''Pirmajā spēlē laikam jau, ka nebija īstais sastāvs. Nomināli pat iesākām ar otro, nonācām iedzinējos. Kad ir mīnus astoņi, tad ir sarežģīti tikt atpakaļ. Nebijām tā noskaņojušies, ka būs jāglābj spēle. Rezultāts tāds sanāca. Labi, ka sezona ir gara, un tā izspēles sistēma ļauj zaudēt kādu maču un vienalga cīnīties par augstākajām vietām. Pret ''Ogri'' bijām koncentrējušies, ar pirmajām minūtēm gribējām uzvarēt. Demonstrējām plus mīnus labu handbolu gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Nevienā brīdī nebija satraukums, ka varētu sanākt zaudēt šo spēli,'' par cīņām pret ''Latgols'' un ''Ogre'' komandām stāsta ''Celtnieks Rīga'' vārtsargs Raitis Puriņš, kurš neslēpj, ka pirmajā spēlē daudz ietekmējis arī līdera Artūra Lazdiņa trūkums, kuram esot dabas dots talants gūt vārtus.

Raitis neslēpa, ka komanda jau arī domā par EHF Izaicinājuma kausa spēlēm pret Izraēlas komandu ''Holon Yuvalim'', kas tiks aizvadītas oktobra pirmajās divās nedēļās. ''Konkrētajam pretiniekam vēl neesam sākuši gatavoties, taču tā ir mūsu sezonas sākuma prioritāte numur viens. Visas spēles līdz oktobrim ir kā gatavošanās šim turnīram. Sastāvs ir pastiprināts, lai mēs labi varētu nospēlēt tur. Latvijā līdzīgas spēles būtu arī bez sastāva pastiprināšanas.''

Viens no ''Celtnieks Rīga'' jaunieguvumiem šajā sezonā ir krievu leģionārs Vladislavs Košmans. ''Divmetrīgs kreilis jebkurai komandai ir labs bonuss. Metiens viņam ir labs. Uzbrukumā viņš ir spēcīgs, taču jāpieliek fiziskajā sagatavotībā un spēlē aizsardzībā. Kustība, ātrums un sadarbība ar komandu vēl pietrūkst. Ir kur vēl piestrādāt, bet, protams, tas ir ļoti labs ieguvums mūsu komandai. Lauris Eglītis šajā pozīcijā ir augumā mazāks, tāpēc viņš neiegūst priekšrocības. Tagad ir bīstama ārējā līnija - var izlaist laukumā Košmanu, Arti Kurmēnu un Artūru Lazdiņu. Iepriekš komandas nebaidījās, tagad ir citādāk. Cerams, ka arī handbols būs uzreiz rezultatīvāks.''

''Pašam šobrīd ir tāds režīms, ka trenējos trīs reizes nedēļā vakaros, divreiz nedēļā no rītiem. Tas viss kopā ar 40 stundu darba nedēļu. Iespējams, tas ir pārāk nopietns hobijs. Protams, ka gribu uzspēlēt izlasē, un tas mani motivē, tāpēc veltu tik daudz laika lietai, kas principā ir hobijs. Ja spēlēšanu izlasē izdosies apvienot ar visām pārējām lietām, ko daru, tad tas būs ļoti labi. Darbs ļauj man šīs lietas savienot. Vairāk handbola būs izlases nedēļā. Šobrīd jānotur veselība, lai nekas nesāp, jābūt veiklam, spēcīgām, labai reakcijai. Izlase būs gandrīz uzreiz pēc Izaicinājuma turnīra,'' par savu ikdienas ritmu stāsta Puriņš.

''Jau iepriekš ir daudz runāts par to, ka izlasei šis ir gads, kuram ļoti nopietni jāgatavojas. Finālturnīrā būs 24 komandas. Uzreiz finālturnīram kvalificēsies divas komandas no grupas. Mums ir labi pretinieki Slovēnija, lai spētu to paveikt. Aivis Jurdžs joprojām spēlē, Dainis Krištopāns kļūst tikai labāks, Ingars Dude demonstrē labu sniegumu. Izlase ir gatava iekļūt divniekā. Visa komanda sanāks kopā, lai iekļūtu finālturnīrā. Es to gribētu piedzīvot, rakstīt vēsturi un iekļūt finālturnīrā. Lietuva ir spēlējusi. Mēs neesam sliktāka izlase. TOP 7 ir spēcīgi spēlētāji. Jāpieliek arī pārējiem. Tagad cikls nebūs īsā laikā, bet ir izstiepts ilgākā laikā. Galvenais, lai nav savainojumu. Ja būs labākais sastāvs, ticu, ka nākamgad spēlēsim finālturnīrā. Negribas teikt, ka tās būtu skaistas karjeras beigas. Mana loma pēdējos gados ir kļuvusi lielāka un ceru, ka tā arī turpināsies. Ir vairāki spēlētāji, kas ikdienā spēlē Vācijā un pēc tam ir tikai darbs, man ir otrādāk,'' par saviem mērķiem piebilst Puriņš.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Puriņš: "Latvija...


Foto: Latvijas Handbola federācija.

Veršakovs: "Atbildes spēlē pret "Granitas" jāsamazina kļūdu skaits un jāuzlabo metienu realizācija"

Šo sestdien Dobeles Sporta centrā “Tenax Dobele” handbolisti dosies atbildes spēlē pret Kauņas “Granitas-Karys”, lai cīnītos par iekļūšanu Baltijas līgas finālčetriniekā. “Tenax Dobele” komandas galvenais treneris Sandris Veršakovs uzsver, ka atbildes spēlē ir jāsamazina kļūdu skaits un jāuzlabo metienu realizācija.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
1

Noskaidroti Latvijas kausa izcīņas pāri handbolā

2023./2024. gada noslēgumā vairākas Latvijas sieviešu un vīriešu komandas tiksies Latvijas kausa izcīņā. Šodien notikušajā Latvijas Handbola federācijas rīkotājā izlozē tika noskaidroti pāri, kādos komandas tiksies pirmajās spēlēs.