Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

"Jūrmalas Sports" un "Ogre/Miandum" dosies cīņā par pirmo uzvaru

"Jūrmalas Sports" un "Ogre/Miandum" dosies cīņā par pirmo uzvaru
Dzintars Dravnieks (Ogre/Miandum) uzbrukumā
Foto: Ritvars Raits

Šovakar plkst. 19:30 SynotTip handbola Virslīgas spēlē Kauguros spēkiem mērosies "Jūrmalas Sports" un "Ogre/Miandum" komandas.

Abas vienības Latvijas čempionātu pagājušās nedēļas nogalē iesāka ar zaudējumiem – jūrmalnieki izbraukumā atzina Ludzas "Latgola" pārākumu (19:28), bet ogrēnieši savu līdzjutēju priekšā negaidīti piekāpās ASK/LSPA (30:31).

Pēdējo sezonu laikā abu komandu spēkošanās allaž bijušas intriģējošas, nereti komandas savā starpā cīnījušās arī par medaļām. Gan 2015., gan 2016. gadā tieši Ogres un Jūrmalas komandu dueļos tika noskaidroti bronzas medaļnieki Latvijas čempionātā, pa reizei tās izcīnot katrai no komandām. Ogre arī šopavasar cīnījās par trešo vietu, piekāpjoties "Latgolam", kamēr "Jūrmalas Sports" ierindojās vien sestajā pozīcijā.

Pavisam nesen komandas tikās arī Rīgas atklātajā čempionātā, kur pārāki ar 27:23 bija "Ogre/Miandum" handbolisti, kas vēlāk izcīnīja arī bronzas medaļas.

Par pārmaiņām komandu sastāvos rakstīts jau iepriekš – ogrēnieši saglabājuši lielāko daļu līdzšinējā sastāvā, turklāt tajā atgriezušies Dzintars Dravnieks un Mārtiņš Dāvidnieks. Jūrmalnieku rindās pārmaiņas bijušas lielākas, jo komandu pameta Mareks Černousovs, Toms Popens, Edgars Grīnbergs un Edvīns Latkovskis, bet pievienojās Kaspars Piševs, Egons Miemis, Uldis Vilsons un Māris Grēberis.

Tieši Grēberis šajā sezonā varētu būt viens no "Jūrmalas Sporta" līderiem, ko viņš apliecināja gan Rīgas atklātā čempionāta spēlēs, gan pirmajā Latvijas čempionāta spēlē, kur guva deviņus no 19 komandas vārtiem. Tiesa, mačā nepiedalījās komandas rezultatīvākais spēlētājs Rīgas čempionātā, kurš ir ārzemēs un nepiedalīsies arī šīvakara spēlē.

Ogres komandai turpretī nākas iztikt bez savainotā Arta Kurmēna, bet viņa prombūtnē līdera lomu var uzņemties citi, piemēram, brāļi Laganovski, Uvis Strazdiņš, Dzintars Dravnieks un Andris Pozņaks. Jāpiebilst, ka rīt pusgada diskvalifikācija noslēdzas Jānim Bauzem, kurš šovakar vēl nevarēs spēlēt, taču sestdien pret "Latgolu" jau drīkstēs būt ierindā.

Latvijas "SynotTip" Handbola Virslīgas tabula

VKomandaUNZP
1.SK Latgols1002
2.Tenax Dobele1002
3.Celtnieks Rīga1012
4.ASK/LSPA1002
5.HK Vaiņode0000
6.HK Ogre/Miandum0010
7.Jūrmalas Sports0010
8.MSĢ/LAT-20000010

Kalendārs/rezultāti
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


Foto: Latvijas Handbola federācija.

Veršakovs: "Atbildes spēlē pret "Granitas" jāsamazina kļūdu skaits un jāuzlabo metienu realizācija"

Šo sestdien Dobeles Sporta centrā “Tenax Dobele” handbolisti dosies atbildes spēlē pret Kauņas “Granitas-Karys”, lai cīnītos par iekļūšanu Baltijas līgas finālčetriniekā. “Tenax Dobele” komandas galvenais treneris Sandris Veršakovs uzsver, ka atbildes spēlē ir jāsamazina kļūdu skaits un jāuzlabo metienu realizācija.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
1

Noskaidroti Latvijas kausa izcīņas pāri handbolā

2023./2024. gada noslēgumā vairākas Latvijas sieviešu un vīriešu komandas tiksies Latvijas kausa izcīņā. Šodien notikušajā Latvijas Handbola federācijas rīkotājā izlozē tika noskaidroti pāri, kādos komandas tiksies pirmajās spēlēs.