Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Gorbunovs: "Uzvarā pār Gruziju palīdzēja veiksme..."

Jānis Pārums

Gorbunovs: "Uzvarā pār Gruziju palīdzēja veiksme..."
Raivis Gorbunovs
Foto: Sandra Škutāne

Pirmais panākums Eiropas čempionāta B divīzijā Latvijas U-18 handbolistiem nāca ar veiksmes palīdzību, taču deva ļoti nepieciešamo pārliecību par saviem spēkiem, atzina komandas rezultatīvākais spēlētājs Raivis Gorbunovs.

"Pēc pirmās spēles pret Rumāniju bija diezgan bēdīga sajūta, jo pretinieki bija uzvarami. Pret Bosniju bija grūts sākums, ļāvām viņiem atrauties un bija grūti atspēlēties no tik liela vārtu deficīta. Trešo spēli nospēlējām kā komanda, uzbrukumā arī vairāki citi spēlētāji uzņēmās iniciatīvu, bet uzvaras vārti tika gūti ne bez veiksmes palīdzības," pirmās trīs spēles novērtēja Gorbunovs.

Spēlētājs arī atzina, ka pēdējā epizodē gandrīz neviens nav pamanījis, ka Gruzijas vārti ir tikuši, jo pretinieki kļūdījās, nenomainot septīto laukuma spēlētāju pret vārtsargu: "To, ka vārti ir tukši mēs neredzējām. Tikai Uvis Strazdiņš to redzēja, un mums bļāva, bet mēs nedzirdējām. Gāju uz vārtiem, mani rāva aiz krekla, bet kaut kā centos metienu izdarīt un bumba lēnām ieripoja vārtos... Tobrīd man nebija ne jausmas, ka gruzīni ir bez vārtsarga.Tā bija liela veiksme!"

"Pārliecības ziņā šai spēlei bija ļoti liela nozīme, jo starptautiskās spēlēs laikam nebijām uzvarējuši pusotru gadu," psiholoģisko faktoru uzsvēra Gorbunovs. "Tagad esam ieguvuši pārliecību, ka varam uzvarēt arī nākamās divas spēles."

"Mums jācenšas veiksmīgāk iesākt spēles, jo sākumā pēc vairākiem neveiksmīgiem uzbrukumiem, ir grūti pēc tam savākties. Visvairāk gan mums jāuzlabo aizsardzība," norādīja U-18 izlases uzbrukuma līderis, atklājot, ka fiziski jūtas ļoti labi.

Tāpat viņš atklāja, ka organizatoriski viss ir līmenī, vien par sevi liekot manīt krietni siltākais klimats: "Šeit ir baigais karstums, savukārt spēļu zālē ir kondicionieri, kas arī nav īpaši labi – tu esi sasvīdis un tev vēl aukstu gaisu pūš virsū. Savukārt sadzīves apstākļi šeit ir labi, arī par uzturu nevar sūdzēties – ēdiens ir daudzveidīgs, var izvēlēties, ko ēst."

Šodien Latvijas handbolistiem ir brīvdiena, nebūs arī treniņu. Brīvo laiku komanda pavadīs, ekskursijā pa pilsētu, tostarp dodoties kalnā, no kura var redzēt skaistās Tbilisi panorāmu. Viegls treniņš tiks aizvadīts sestdienas rītā pirms spēles pret Lielbritāniju.

Latvijas un Lielbritānijas spēle notiks sestdien plkst. 13:00. Šī pāra uzvarētājs svētdien plkst. 13:00 cīņā par piekto vietu mērosies spēkiem ar Beļģijas – Gruzijas pāra uzvarētāju, bet zaudētāji spēlēs par septīto (plkst. 11:00).

Pēc trim spēlēm Raivis Gorbunovs ar 30 gūtajiem vārtiem ir turnīra rezultatīvākais spēlētājs, bet par četriem vārtiem mazāk guvis Melnkalnes handbolists Branko Vukovičs.

Jāatgādina, ka Eiropas čempionāts šogad pirmoreiz notiek pēc jauna formāta un vairs netiek aizvadīts kvalifikācijas turnīrs. 16 spēcīgākās komandas sacenšas Horvātijā no 11. līdz 21. augustam, bet B divīzijas turnīri norisinās trijās dažādās valstīs – Gruzijā, Lietuvā un Bulgārijā. Katra B divīzijas turnīra uzvarētāji kvalificēsies nākamajiem Eiropas U-18 un U-20 čempionātiem.

Latvijas U-18 izlases sastāvs
Igors Ignatjevs, Dmitrijs Petuhovs (abi - Celtnieks Rīga), Mārtiņš Stepuļenoks-Stukanovs, Elvijs Kušners, Raivis Gorbunovs (visi - SK Latgols), Guntis Piļpuks, Anrijs Rubins, Jānis Noviks, Artūrs Meikšāns, Armands Usāns (visi - SK Latgols juniori), Kristers Rihards Ozols (Dobeles Tenax), Ingus Kristiāns Jonuška, Antons Šuleiko (abi - Dobele/Tērvete), Uvis Strazdiņš (HK Ogre/Miandum), Ņikita Pančenko (ASK/LSPA).
Galvenais treneris: Arnolds Straume
Vārtsargu treneris: Ivars Lācis
Fizioterapeite: Jekaterina Liepiņa

Latvijas U-18 izlase
Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabulas
Izslēgšanas spēles

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv