Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Latvijas U-20 handbolisti Eiropas čempionātu B divīzijā sāk ar uzvaru

Latvijas U-20 handbolisti Eiropas čempionātu B divīzijā sāk ar uzvaru
Ņikita Pančenko (ar bumbu)

Šovakar Melnkalnes pilsētā Podgoricā notiekošo Eiropas U-20 čempionātu B divīzijā ar uzvaru uzsāka Latvijas izlase, kas ar 28:26 apspēlēja Slovākijas vienaudžus.

Pirms diviem gadiem šī vecuma (1998.g.dz. un jaunāki) Slovākijas izlase startēja augstākās divīzijas čempionātā, neizcīnot nevienu uzvaru un ierindojoties pēdējā (16.) vietā. Tikmēr Latvija B divīzijā ar trim uzvarām piecās spēlēs ierindojās piektajā vietā. Latvijas izlases galvenais treneris Arnolds Straume Slovākiju nosauca kā vienu no šī turnīra favorītēm, taču uzsvēra, ka Latvija cīnīsies par uzvaru katrā spēlē.

Spēles rezultātu atklāja Slovākijas handbolisti un arī kopumā mača ievads veiksmīgāks bija pretiniekiem. Latvija pirmās minūtes pavadīja atspēlējoties, taču pakāpeniski savu sniegumu uzlaboja un laika posmā no astotās līdz 14. minūtei guva četrus vārtus pēc kārtas (trīs no tiem - Ņikitas Pančenko rēķinā), no sev nelabvēlīgā 3:5 panākot 7:5. Turpinājumā notikumus laukumā jau kontrolēja Arnolda Straumes vadītie handbolisti, vēlāk iegūstot arī +3 un iekrāto pārsvaru veiksmīgi nosargājot. Pēc pirmajām 30 minūtēm – 16:13.

Arī otrā puslaika sākums latviešiem padevās veiksmīgs – vispirms precīzi no malas uzbruka Ingus Kristiāns Jonuška, bet nedaudz vēlāk septiņu metru soda metienu realizēja Ņikita Pančenko, panākot jau piecu vārtu pārsvaru (18:13). Tiesa, pēc tam sekoja vairākas neveiksmīgas epizodes, slovāki pievilka līdz diviem vārtiem (19:17) un Latvija bija spiesta pieprasīt minūtes pārtraukumu. Pēc tā mūsējiem atkal izdevās atrauties līdz +4 (22:18), bet turpinājumā Slovākijai vairākkārt izdevās šo pārsvaru sadeldēt uz pusi. Tomēr mača galotni Latvijas jaunie handbolisti nospēlēja pietiekami pārliecinoši, nosargājot uzvaru – 28:26.

Par labāko spēlētāju Latvijas izlases rindās tika atzīts Ņikita Pančenko, kurš guva septiņus vārtus. Tikpat arī Emīlam Kurzemniekam, bet seši Guntim Piļpukam.

Sestdien plkst. 18:00 Latvija aizvadīs turnīra otro spēli, spēkojoties ar Turciju, tam sekos brīvdiena, bet 23.jūlijā plkst. 12:00 tiks aizvadīta spēle pret Gruziju. Apakšgrupas pēdējo spēli Latvijas jaunie handbolisti aizvadīs 26.jūlijā plkst. 20:00 pret mājinieci Melnkalni. Grupas divas spēcīgākās komandas iekļūs pusfinālā, bet trešo un ceturto vietu īpašnieces sacentīsies par 5. līdz 8. vietu. Visas turnīra spēles būs skatāmas tiešraidē EHF TV. Tāpat spēlēm var sekot līdzi arī EHF "Live Ticker" teksta tiešraides sistēmā.

Eiropas čempionāts. B divīzija

Latvija – Slovākija 28:26 (16:13)
Latvija: Pančenko 7/1, Kurzemnieks 7/1, Piļpuks 6, Jonuška 4, Meikšāns 3, Gorbunovs 1.

Detalizēta spēles statistika

Latvijas U-20 izlases sastāvs Eiropas čempionātam:

Uldis Jansons (Dobeles Tenax) Ņikita Pančenko (MSĢ/LAT-Hertz, Dobeles Tenax), Ingus Kristiāns Jonuška (MSĢ/LAT-Hertz, Dobeles Tenax), Emīls Kurzemnieks Dobeles Tenax), Antons Šuleiko (MSĢ/LAT-Hertz, Dobeles Tenax), Guntis Piļpuks, Armands Usāns, Artūrs Meikšāns (visi – MSĢ/LAT-Hertz, SK Latgols), , Elvijs Kušners (SK Latgols), Uvis Strazdiņš (abi –MSĢ/LAT-Hertz, HK Ogre/Miandum), Mārtiņš Stepuļenoks-Stukanovs, Rihards Kristers Ozols (abi – ASK/LSPA), Edgars Krieviņš (MSĢ/LAT-Hertz), Raivis Gorbunovs (KHM Šala, Slovākija).
Galvenais treneris: Arnolds Straume
Vārtsargu treneris: Ivars Lācis
Fiziskās sagatavotības trenere: Agate Ādiņa.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabulas
Statistika (LAT)

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


, 2018-07-21 16:17, pirms 6 gadiem
Lieliski!
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.