Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Latvijas U-20 handbola izlase sāks EČ B divīzijā, tiešraides EHF TV

Latvijas U-20 handbola izlase sāks EČ B divīzijā, tiešraides EHF TV
Guntis Piļpuks (#5)

Šovakar plkst. 18:00 ar spēli pret Slovākiju Eiropas U-20 čempionātu B divīzijā uzsāks Latvijas jaunie handbolisti. Turnīrs Melnkalnes pilsētā Podgoricā norisināsies no 20. līdz 29. jūlijam.

Latvijas U-20 izlase noslēdzošo gatavošanos Eiropas čempionātam uzsāka tieši pirms mēneša, bet jūlija pirmajā pusē aizvadīja četras pārbaudes spēles ar Igaunijas vienaudžiem. Pakāpeniski uzlabojot sniegumu, uzvaras tika dalītas uz pusēm - pirmajās divās spēlēs latvieši piekāpās ar 24:26 un 21:25,bet nedēļu vēlāk revanšējās ar 22:21 un 23:21.

Šajās spēlēs iezīmējās arī potenciālie uzbrukuma līderi – Emīls Kurzemnieks un Guntis Piļpuks, kuri četros mačos guva, attiecīgi, 22 un 18 vārtus. Pēdējā pārbaudes spēlē sevi labi apliecināja arī citi, piemēram, Ņikita Pančenko (8) un Antons Šuleiko (4), bet vārtos labi nospēlēja abi čempionātam pieteiktie vārtsargi Uldis Jansons un Elvijs Kušners. Visi pieminētie spēlētāji tika iekļauti starp tiem 14, kad ceturtdien devās uz Eiropas čempionātu.

Latvijas pirmā pretiniece šovakar plkst. 18:00 būs Slovākija (pirms diviem gadiem ierindojās pēdējā (16.) vietā augstākajā divīzijā, zaudējot visās spēlēs), dienu vēlāk tai pašā laikā mūsējie spēkosies ar Turciju, tam sekos brīvdiena, bet 23.jūlijā plkst. 12:00 tiks aizvadīta spēle pret Gruziju. Apakšgrupas pēdējo spēli Latvijas jaunie handbolisti aizvadīs 26.jūlijā plkst. 20:00 pret mājinieci Melnkalni. Grupas divas spēcīgākās komandas iekļūs pusfinālā, bet trešo un ceturto vietu īpašnieces sacentīsies par 5. līdz 8. vietu. Visas turnīra spēles būs skatāmas tiešraidē EHF TV, Latvijas – Slovākijas spēli varēs redzēt ŠEIT. Tāpat spēlei varēs sekot līdzi arī EHF "Live Ticker" teksta tiešraides sistēmā.

Latvijas izlases galvenais treneris Arnolds Straume īsi pirms čempionāta sākuma atzina: "Mērķis ir cīnīties par uzvaru katrā spēlē. Par favorītiem uzskatu Nīderlandi un Čehiju, kas spēlē otrā grupā, bet no mūsu grupas komandām – Melnkalni un Slovākiju. Mūsu šīs dienas pretiniekiem slovākiem, salīdzinot ar divus gadus senu vēsturi, kad viņi spēlēja augstākajā divīzijā, nomainījies treneris, bet sastāvs palicis praktiski tas pats. Pārējiem pretiniekiem gatavosimies turnīra gaitā."

Kas attiecas uz Latvijas šī vecuma izlasi (1998. g.dz. un jaunāki), tad tā pirms diviem gadiem jau startēja B divīzijas turnīrā, sākot ar zaudējumiem Rumānijai (28:32) un Bosnijai un Hercegovinai (27:36), kam sekoja trīs uzvaras pēc kārtas – pār Gruziju (24:23), Lielbritāniju (26:21) un Beļģiju (24:18), kas mūsējiem nodrošināja piekto vietu. Arī Latvijas sastāvs, salīdzinot ar 2016.gadu, būtiski nav mainījies, ierindā palikuši 11 spēlētāji, bet klāt nākuši Emīls Kurzemnieks, Edgars Krieviņš un Uldis Jansons. Kurzemniekam, kurš šajā čempionātā būs viens no līderiem, čempionāts pirms diviem gadiem gāja secen ceļgala savainojuma dēļ. Togad izteikts Latvijas izlases līderis bija Raivis Gorbunovs, kurš piecās spēlēs guva 38 vārtus.

Iepriekš, pēc aizvadītajām pārbaudes spēlēm, Straume neslēpa, ka lielākās problēmas sagādājot uzbrukumu realizācija. Viņš norādīja, ka šim spēles elementam bijusi pievērsta uzmanība pēdējos treniņos, taču reālo situāciju parādīs notikumi laukumā. "Strādāts gan pie uzbrukuma, gan aizsardzības, redzēsim, kā tas izpaudīsies spēlē," piebilda treneris.

Latvijas U-20 izlases sastāvs Eiropas čempionātam:

Uldis Jansons (Dobeles Tenax) Ņikita Pančenko (MSĢ/LAT-Hertz, Dobeles Tenax), Ingus Kristiāns Jonuška (MSĢ/LAT-Hertz, Dobeles Tenax), Emīls Kurzemnieks Dobeles Tenax), Antons Šuleiko (MSĢ/LAT-Hertz, Dobeles Tenax), Guntis Piļpuks, Armands Usāns, Artūrs Meikšāns (visi – MSĢ/LAT-Hertz, SK Latgols), , Elvijs Kušners (SK Latgols), Uvis Strazdiņš (abi –MSĢ/LAT-Hertz, HK Ogre/Miandum), Mārtiņš Stepuļenoks-Stukanovs, Rihards Kristers Ozols (abi – ASK/LSPA), Edgars Krieviņš (MSĢ/LAT-Hertz), Raivis Gorbunovs (KHM Šala, Slovākija).
Galvenais treneris: Arnolds Straume
Vārtsargu treneris: Ivars Lācis
Fiziskās sagatavotības trenere: Agate Ādiņa.

Kalendārs
Turnīra tabulas

Tiešraižu kalendārs:

DatumsLaiksSpēle
20.07.18:00Latvija – Slovākija
21.07.18:00Latvija – Turcija
23.07.12:00Latvija – Gruzija
26.07.20:00Latvija - Melnkalne

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.