Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

LSPA/NB SAN uzvar sīvā spēlē Vaiņodē un iekļūst pusfinālā

LSPA/NB SAN uzvar sīvā spēlē Vaiņodē un iekļūst pusfinālā
Vaiņodes handbolisti
Foto: rekurzeme.lv

Latvijas handbola čempionāta pusfinālā iekļuvusi LSPA/NB SAN komanda, kura šodien Vaiņodes sporta zālē ar 26:25 sīvā spēlē pieveica „HK Vaiņode”. Rezultatīvākais šajā mačā bija Artis Laganovskis, bet divu spēļu summā LSPA bija pārāki ar 56:46.

Latvijas handbola čempionāta pirmajā ceturtdaļfināla spēlē starp „HK Vaiņodes” un LSPA/NB SAN samērā pārliecinoši ar 30:21 uzvarēja otrie, līdz ar to šodienas spēlē „HK Vaiņodes” komandai līdzjutēju pārpilnajā Vaiņodes sporta zālē bija nepieciešama uzvara ar vismaz deviņu vārtu pārsvaru. Nelielas cerības viņiem deva pirmās spēles rezultatīvākā spēlētāja Arta Krūmēna (11 vārti) nepiedalīšanās šodienas mačā.

Spēli vaiņodieši atklāja ar diviem ātri vārtiem, taču turpmākajās minūtes vairs tik gludi negāja, un nākamos vārtus Vaiņode guva tikai septītajā minūtē, kad vadībā ar 4:3 jau bija LSPA. Vaiņodei vairākkārt bija iespēja rezultātu izlīdzināt, taču pēc viņu vairākām kļūdām piespēlēs Andis Ērmanis un Artis Laganovskis panāca jau 7:4. Ap spēles 20. minūti Vaiņode pēc samērā stagnantā sākuma pāris minūšu laikā guva piecus vārtus, turklāt trīs no tiem Anda Grundmaņa kontā, un rezultāts jau neizšķirts 10:10. Puslaika beigas izvērtās samērā haotiskas, taču pārsvars atkal bija nosvēries LSPA pusē (14:11).

Lai arī otrajā puslaikā abas komandas bija nomainījušas savus vārtsargus, spēles gaita būtiski nemainījās, rezultāts soli pa solītim virzījās uz priekšu (17:14), bet 37. minūtē samērā rupji noteikumus pārkāpa Vaiņodes spēlētājs Valts Lapiņš, kurš aiz kakla norāva zemē savu pretspēlētāju. Šis atgadījums pozitīvi uzkurināja Vaiņodes spēlētājus, kuri arvien agresīvāk devās uz vārtiem, un lai arī spēles pēdējām 10 minūtēm sākoties, rezultāts bija 24:19 LSPA labā, Vaiņode spēja rast spēkus, lai rezultātu izlīdzinātu (25:25). Šāds rezultāts saglabājās līdz pat spēles pēdējām 20 sekundēm, kad Rihards Leja ar viltīgu metienu vārtu apakšā izrāva LSPA uzvaru (26:25). Vaiņodei gan bija iespēja pēdējam uzbrukumam, kuram pieslēdzās arī vārtsargs Rūdolfs Zitmanis, kura mestā bumba gan trāpīja pa vārtu stabu.

Līdz ar to LSPA/NB SAN izcīnījusi uzvaru 26:25. Rezultatīvākais viņu sastāvā bija Artis Laganovskis ar astoņiem vārtu guvumiem, bet Rihards Leja pretinieku vārtsargu pārspēja septiņas reizes. Vaiņodes komandā astoņus vārtus guva Andis Grundmanis.

LSPA/NB SAN pusfinālā varēs tiksies ar regulārās sezonas uzvarētāju Ludzas "Latgolu". Savukārt pēdējā pusfināla dalībniece tiks noskaidrota rītdien plkst. 17:30 , kad "ASK/LU" savā laukumā tiksies ar "HK Ogre".

Latvijas handbola čempionāts, ceturtdaļfināls

LSPA/NB SAN- HK Vaiņode 26:25(14:11)

LSPA/NB SAN: Laganovskis 8, Leja 7, Latkovskis 4, Ērmanis 3, Lejnieks 2, Čikuts 1, Freibergs 1, Lazda, Tihanovs, Puriņš, Černousovs, Grēberis, Rūtiņš
HK Vaiņode:Grundmanis 8, Lapiņš 4, Mickus 2, Jurjāns 2, Pāvils Ainārs 2, Taujēns 2, Pāvils Normunds 1, Tiškus 1, Pāvils Oskars 1, Ķergalvis 1, Auders 1, Sproģis, Zitmanis


, 2013-04-20 15:50, pirms 11 gadiem
Patiess prieks, ka stulbie vaiņodieši aplauzas!
"Sagaidīsim ar pilnām tribūnem, noskaņotim faniem..." hahaha! Pustukša zāle, atmosfēras nekādas un, protams, arī spēlē nekādu izmaiņu: viss primitīvi, dauzoties kā pret sienu ar pieri!"
, 2013-04-20 16:00, pirms 11 gadiem
donatello rakstīja: Patiess prieks, ka stulbie vaiņodieši aplauzas!
"Sagaidīsim ar pilnām tribūnem, noskaņotim faniem..." hahaha! Pustukša zāle, atmosfēras nekādas un, protams, arī spēlē nekādu izmaiņu: viss primitīvi, dauzoties kā pret sienu ar pieri!"
Nu jā tur kur tu atrodies, atnāk pieci cilvēki un ir baigā atmosfēra. Laikam skaudība čalim. Vinīgi kur varētu būt līdzīga atmosfēra kāda tā bija tagad ir Ludzā. Ceru ka tavs LSPA aplauzīsies jau pusfinālā.
, 2013-04-20 16:12, pirms 11 gadiem
Individuāla spēle...ja godīgi tad biju gaidījis vairāk...tad, kad Andis spēlēja kādu laiku atpakaļ pa vidu,tad Lspa izskatījās labāk...tagad nabagu iemetuši malā,pat iesvīst nedabūn nemāk izmantot tomātu,vai kāds cits izskaidrojums(vienīgais, ja vēl nav atguvies pēc traumas) patika,ka minūtes pārtraukumā runāja galvenā trenera asistents nevis galvenais treneris,kurš protams komandu un komandas spēli zin krietni ilgāk...a runājot par Vaiņodi,tad nekas mani nepārsteidz...švaki...Grundmani varētu izcelt,ja viņš varētu visu spēli noskriet(nav dihalkas un liekais svars)
, 2013-04-20 16:22, pirms 11 gadiem
vainodfan rakstīja: Nu jā tur kur tu atrodies, atnāk pieci cilvēki un ir baigā atmosfēra. Laikam skaudība čalim. Vinīgi kur varētu būt līdzīga atmosfēra kāda tā bija tagad ir Ludzā. Ceru ka tavs LSPA aplauzīsies jau pusfinālā.
Jaunais cilvēk - Tu tak esi viens aprobežots pāķis.. Kur tad palika Tava cīņa par pusfinālu Vaiņodes izpildījumā? Tiesāja Latvijas labākie tiesneši, Jums bija fanu atbalsts, mājas spēle - bet ierijāt vienalga..

Gaidu Tavas kārtējās atmazkas un attaisnojumus, ka viss atkal bija pavērsts pret Vaiņodi, lai tikai Rīgas komanda uzvarētu..
, 2013-04-20 17:22, pirms 11 gadiem
eddybear rakstīja: Jaunais cilvēk - Tu tak esi viens aprobežots pāķis.. Kur tad palika Tava cīņa par pusfinālu Vaiņodes izpildījumā? Tiesāja Latvijas labākie tiesneši, Jums bija fanu atbalsts, mājas spēle - bet ierijāt vienalga..

Gaidu Tavas kārtējās atmazkas un attaisnojumus, ka viss atkal bija pavērsts pret Vaiņodi, lai tikai Rīgas komanda uzvarētu..
Tevi aizskar tas, ka viņš savu komandu atbalsta? Labāk būtu šajā skaistajā laikā ārā paskrējis (jo rīt sanāks tikai pasēdēt), nevis bezjēdzīgi un lēti brucis virsū "aprobežotam pāķim".
, 2013-04-20 17:37, pirms 11 gadiem
neeeee rakstīja: Tevi aizskar tas, ka viņš savu komandu atbalsta? Labāk būtu šajā skaistajā laikā ārā paskrējis (jo rīt sanāks tikai pasēdēt), nevis bezjēdzīgi un lēti brucis virsū "aprobežotam pāķim".
Neuztraucies veco zēn, es skrienu katru dienu vismaz pa 10km..
Un ja Tu to sauc par savas komandas atbalstīšanu - smagi kļūdies.. Tā ir vainu meklēšana citās komandās nevis savas komandas atbalstīšana.. "Zaudējām jo bikses par īsu", "Zaudējām, jo pretiniekam garāki spēlētāji", "Zaudējām, jo bikses spieda".. Tādus attaisnojumus var vienmēr atrast, bet paši nekad neatzīs, ka ir bijuši vājāki..
Tāds nu ir tas fanu atbalsts, it īpaši vainodfan izpildījumā..

Bet Tev ieteiktu iziet ārā svaigā gaisā nodarboties ar kādu sporta aktivitāti - savādāk pārāk sacepies esi.. Chill!
, 2013-04-20 17:55, pirms 11 gadiem
Šajās divās komandās nav neviena spēlētāja, kurš spēlētu ar galvu, skaisti ar izdomu un improvizāciju. Vienkārši tups handbols.
, 2013-04-20 19:09, pirms 11 gadiem
Šoreiz bija vajadzīgs rezultāts, ar ko arī apsveicu manas komandas biedrus
, 2013-04-21 14:31, pirms 11 gadiem
donatello rakstīja: Patiess prieks, ka stulbie vaiņodieši aplauzas!
"Sagaidīsim ar pilnām tribūnem, noskaņotim faniem..." hahaha! Pustukša zāle, atmosfēras nekādas un, protams, arī spēlē nekādu izmaiņu: viss primitīvi, dauzoties kā pret sienu ar pieri!"
stulbs esi tu pats. un par atmosfēru galīgi nepiekrītu.
, 2013-04-21 14:55, pirms 11 gadiem
eddybear rakstīja: Jaunais cilvēk - Tu tak esi viens aprobežots pāķis.. Kur tad palika Tava cīņa par pusfinālu Vaiņodes izpildījumā? Tiesāja Latvijas labākie tiesneši, Jums bija fanu atbalsts, mājas spēle - bet ierijāt vienalga..

Gaidu Tavas kārtējās atmazkas un attaisnojumus, ka viss atkal bija pavērsts pret Vaiņodi, lai tikai Rīgas komanda uzvarētu..
Vaiņode jau nepastiprināja sastāvu no malas kā daži stresotāji,laikam jau bailes bija pirms sērijas...
, 2013-04-21 15:27, pirms 11 gadiem
Pastiprinājamies mēs priekš citiem mērķiem! Un tas ka Vaiņode nepastiprinājās, nu ko darīt žēl gan.
, 2013-04-21 21:25, pirms 11 gadiem
NB55 rakstīja: Pastiprinājamies mēs priekš citiem mērķiem! Un tas ka Vaiņode nepastiprinājās, nu ko darīt žēl gan.
Zini Blumizer! Tu esi galva traumets. Ceru ka tavs merkis jau paliks pusfinaalaa, jo reali to gribi tikai tu, bet tev nekas nesanaaks un kaa man te dazi saka, ja ta ir taisniba, noperc savejiem nakamreiz smeeri, jo dzeki zog no citiem, labaak naudu izteeree tur, nevis speletajos tu slimais. Paperc tagad tik vel speletajus tu job... id...
, 2013-04-21 22:07, pirms 11 gadiem
Jaa vodafon tu esi smags gadijums, buusi Riiga nac uz myusu speeli ar Ludzu
, 2013-04-22 10:03, pirms 11 gadiem
Ieteiktu adminam nobloķēt vainodfan un līdzīgos viņam.
, 2013-04-22 21:38, pirms 11 gadiem
Vispār jau Tihanova gājiens, kad iespēra speciāli ar kāju, nebija smuki. tā bija sarkanā kartīte. Atkārtojumi to tikai apliecina.
, 2013-04-23 00:03, pirms 11 gadiem
archellos rakstīja: Vispār jau Tihanova gājiens, kad iespēra speciāli ar kāju, nebija smuki. tā bija sarkanā kartīte. Atkārtojumi to tikai apliecina.
Es vairāk būtu pievērsis uzmanību tam kā spēlēja vainode aizsardzībā,kur daudz kas tika atļauts pretēji lspa komandai..sarkano drīzāk varētu dot tam apalītim kas nespējot noķert ātrajā laganovski speciāli iesita pa roku/plecu no muguras pirmajāa puslaikā (video ļoti labi redzams...Thanova gājiens neizskatjās tīšs..bet nu ja tu esi vainodnieks tad noteikti nespēsi objektīvi uz to visu paskatīties kā es.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.