Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Jūrmalas sports" vadītājs: "Ir neizpratne par uzsākto dopinga lietu, gaidām lēmumu"

Rolands Eliņš

"Jūrmalas sports" vadītājs: "Ir neizpratne par uzsākto dopinga lietu, gaidām lēmumu"
Raitis Narme. Foto: Edgars Dāvidsons

Latvijas Antidopinga biroja šodien publiskotajā uzsākto lietu sarakstā parādās arī Latvijas handbolista Raita Narmes vārds. Viņš pārstāv Virslīgas klubu „Jūrmalas Sports”, un šīs komandas vadītājs Gints Korzāns portālam Sportacentrs.com pastāstīja, ka ir neizpratnē par situāciju un gaida lēmumu šajā lietā, cerot, ka tas pieliks punktu Narmes nespēlēšanai un ļaus viņam atgriezties sastāvā.

„Manuprāt, visa problēmas sakne meklējama mūsu komandas izmantotajos uztura bagātinātājos. Nekas cits tas nevar būt. Esmu drošs, ka mūsu komandā neviens apzināti nekādas aizliegtās vielas nav lietojis,” Jūrmalas komandas pārstāvis Gints Korzāns paskaidroja mūsu portālam par Antidopinga biroja ierosināto lietu pret Raiti Narmi. „Decembrī vietējās līgas spēlē atnāca kontrolieri, paņēma diviem spēlētājiem analīzes. Vienam nekas, bet Raitim kaut ko uzrādīja.”

Korzāns nezināja konkrētāk paskaidrot, kāds tieši pārkāpums uzrādīts Narmem un kādu aizliegto vielu lietošana viņam konstatēta, turklāt izteicās, ka tas nemaz neesot norādīts arī pašam handbolistam.

„Šobrīd principā ir tā, ka neko daudz nezinām un neko arī nevaram izdarīt. Gaidām attiecīgās komisijas lēmumu par to, kas ir nodarīts un vai būs sods,” sacīja Korzāns, kurš pauda savu personīgo neapmierinātību ar situāciju. „Nesaprotam, kā var tā būt, ka divi spēlētāji lieto vienus un tos pašus uztura bagātinātājus, kuri turklāt ir oficiāli apstiprināti, abiem paņem analīzes, bet pozitīvas tās ir tikai vienam. Redzēsim, kā viss beigsies, bet domājam arī par tiesāšanos ar šo produktu ražotājiem.”

Atšķirībā no citiem šodien publicētajiem sportistiem, pret kuriem Antidopinga birojs kopš 2018. gada sākuma ierosinājis lietus, sadaļā par Narmi minēts, ka viņam ir noteikts brīvprātīgais pagaidu aizliegums, nevis obligātais pagaidu aizliegums. Korzāns apstiprināja, ka pats spēlētājs un arī klubs gatavi sadarboties ar Antidopinga biroju lietas apstākļu noskaidrošanai un Narme izvēlējies šobrīd nedoties laukumā Virslīgas spēlēs, piekrītot pagaidu aizliegumam.

„Principā sanāk tā, ka mums tādas īstas skaidrības par apsūdzībām nav, taču viens no komandas labākajiem spēlētājiem šīs lietas dēļ jau izlaidis lielāko daļu sezonas,” teica Korzāns. „Nav zināms, cik ilgi būs jāgaida lēmums, taču neko citu nevaram darīt kā tikai gaidīt to.”Jāpiemin, ka WADA noteikumi paredz, ka, informējot sportistu par pozitīvo dopinga analīžu esamību, jāpavēsta arī konkrētais pārkāptais noteikuma punkts.

29 gadus vecais Narme Jūrmalas komandu pārstāv jau kopš 2012. gada. Aizvadītajā Virslīgas sezonā viņš guva 42 vārtus 23 spēlēs, bet šosezon piedalījās 13 mačos un guva 22 vārtus. Viņa iepriekšējā spēle bijusi 15. decembrī, desmit dienas pēc pozitīvajām dopinga analīzēm. Kā vēsta Antidopinga birojs, šobrīd notiek Narmes lietas sagatavošana nodošanai Disciplinārajai antidopinga komisijai

„Jūrmalas Sports” Virslīgas pirmajā posmā ieņēma piekto vietu astoņu komandu konkurencē, pēc tam kvalificējās ceturtdaļfinālam, kur sīvā cīņā tomēr piekāpās „Ogrei” ar 33:28 un 25:31.

     [+] [-]

, 2019-03-20 19:44, pirms 5 gadiem
Pusfināli LV čempī vēl nemaz nav sākušies.

     [+] [-]

, 2019-03-23 14:40, pirms 5 gadiem
Nav vienīgais , kas visādus sūdus lieto tajā komandā