Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Lielais ar 10 vārtiem nokārto "Bad Blankenburg" uzvaru

Jānis Pārums

Lielais ar 10 vārtiem nokārto "Bad Blankenburg" uzvaru
Toms Lielais

Aizvadītajā nedēļas nogalē kārtējās spēles savu ārzemju klubu rindās aizvadīja Latvijas handbolisti, rezultatīvāko sniegumu nodemonstrējot Tomam Lielajam.

Evars Klešniks bloķēja vienu metienu un nopelnīja divu minūšu noraidījumu, palīdzot "Wetzlar" izcīnīt uzvaru ar 29:26 pret ceturtajā vietā esošo "Hannover - Burgdorf". Zīmīgi, ka tieši pret šo komandu Veclāra 5.maijā sacentīsies Vācijas kausa "Final Four" pusfinālā. "Leipzig" izbraukumā ar 24:29 piekāpās "Gummersbach", bet Aivis Jurdžs spēlē nepiedalījās. Leipciga ar 29 punktiem ieņem astoto vietu, Veclāra, atpaliekot par četriem punktiem, atrodas devītajā pozīcijā.

Vācijas 3.līgā rezultatīvu sniegumu nodemonstrēja Toms Lielais, gūstot desmit vārtus, kaldinot "Bad Blankenburg" uzvaru 34:26 pār "Bad Neustadt". Savukārt Elvijs Borodovskis guva četrus vārtus, palīdzot " Haßloch" ar 34:20 apspēlēt Māra Veršakova "Pforzheim". Veršakovs šoreiz vārtus neguva. "Nußloch", spēlējot bez Raimonda Trifanova, savā laukumā cīnījās neizšķirti 31:31 pret "Salamander Kornwestheim".

Vārtsarga Artūra Kuģa "Großwallstadt" izbraukumā sīvā cīņā ar 26:25 pieveica "Leutershausen", savukārt cita vārtsarga Edgara Kukšas "Fredenbeck" savā laukumā ar 31:38 piekāpās "Burgdorf II". Trenera Armanda Uščina "Anhalt Bernburg" ar 37:24 sakāva "Northeimer".

Francijas ProD2 līgā svarīgu uzvaru izcīnīja Ingara Dudes "Limoges Hand87", kas izbraukumā ar 27:24 pieveica ceturtajā vietā esošo "UMS Pontault-Combault". Dude guva trīs vārtus (metieni – 3/4). Septiņas kārtas līdz turnīra beigām "Limoges Hand87" ar 15 punktiem ieņem priekšpēdējo, 13.vietu, taču ar lieliskām iespējām pakāpties, jo septītā vieta ir tikai viena punkta attālumā.

Slovākijas Ekstralīgā Raivis Gorbunovs vārtus neguva, bet viņa pārstāvētā "Šala" savā laukumā ar 24:16 apspēlēja "Agro Topolčany". Ar 32 punktiem "Šala" ir ceturtā, atpaliekot par punktu no jau pieminētās "Agro Topolčany", bet par četriem – no "Považska Bystrica", tiesa oponentes aizvadījušas par vienu spēli mazāk. Līdere ar 37 punktiem ir "Tatran Prešov".

Norvēģijas 1. divīzijā "Herulf Moss" pēc pirmā puslaika zaudēja "Follo" ar 6:13, taču pateicoties teicami aizvadītajam otrajam puslaikam galotnē izcīnīja uzvaru ar 20:19. Andrejs un Aleksejs Kuzmini uzvarētāju labā vārtus neguva, bet Einārs Kiršteins spēlē nepiedalījās. Vienu kārtu līdz turnīra beigām "Herulf Moss" ar 19 punktiem ieņem septīto vietu un tajā arī noslēgs čempionātu. Pēdējā kārtā Kuzminu un Kiršteina pārstāvētā komanda spēkosies ar 1. divīzijas uzvarētāju "Runar Sandefjord", kam pirmajā aplī sagādāja vienīgo zaudējumu šosezon (27:22).

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv