Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Bauze par agresiju pret tiesnesi saņem pusgada diskvalifikāciju

Bauze par agresiju pret tiesnesi saņem pusgada diskvalifikāciju
Jānis Bauze
Foto: Ritvars Raits

Latvijas Handbola federācijas sacensību komisija par agresiju pret vienu no tiesnesēm ONSC/HK Ogre 1. līgas spēlē pret "Skrīveri/Aizkraukle" komandu diskvalificējusi ogrēniešu spēlētāju Jāni Bauzi.

Incidents notika spēles galotnē, pēdējā minūtē, kad par rupju spēli saskarē ar pretinieku Bauze saņēma diskvalifikāciju. Pēc tās spēlētājs nevis atstāja spēles laukumu, bet ar agresiju (fiziski aizskarot - pagrūžot un verbāli apvainojot) vērsās pret vienu no spēles tiesnesēm. Konkrēto spēli tiesāja Lilija Lauva un Diāna Škļara, bet spēles inspektors bija LHF tiesnešu vadītājs Ilmārs Kazinieks.

Izvērtējot notikušā apstākļus, balstoties uz LHF soda sankciju reglamentu, nolēma OSNC/HK Ogre komandai piespriest 25 eiro naudas sodu par spēles epizodi, kā arī 280 eiro naudas sodu par agresiju pret tiesnesi. Savukārt Bauze tiek diskvalificēts no LHF rīkotajām sacensībām uz sešiem mēnešiem līdz šī gada 20. septembrim.

Jāatgādina, ka Bauze pārstāv ne tikai 1. līgas komandu ONSC/HK Ogre, bet arī SynotTip handbola Virslīgas klubu "Ogre/Miandum". 1. līgā Bauze šosezon 12 spēlēs guvis 87 vārtus, bet Virslīgā 17 spēlēs izcēlies ar 57 vārtu guvumiem.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


, 2017-03-20 16:30, pirms 7 gadiem
Bjot značit ļubit.
Slēpts komentārs: smilshstreet
, 2017-03-20 16:48, pirms 7 gadiem
Ļoti pareizs lēmums diskvalificēt Bauzi, lai pasēž nedaudz uz pauzi!
, 2017-03-20 16:57, pirms 7 gadiem
smilshstreet rakstīja: Gan jau peecaak vakaraa bauze to meichu taa dikti samiiljoja, bet laikam nepietiekami....sievieteem naids ilgi glabaajas sirdii.
Vakarā "tea bag" iedeva tiesnesei!
, 2017-03-20 17:46, pirms 7 gadiem
A, neviens no savas vai pretinieku komandas šitam krupim neiedeva bietē!?!
, 2017-03-20 20:25, pirms 7 gadiem
Atradis īstàko pretinieku - nâkamais būs pirmklasnieks...
, 2017-03-20 20:26, pirms 7 gadiem
smilshstreet rakstīja: Gan jau peecaak vakaraa bauze to meichu taa dikti samiiljoja, bet laikam nepietiekami....sievieteem naids ilgi glabaajas sirdii.
Laikam šeit kādu bērnībā no rīta situši un pēc tam samīļojuši.
, 2017-03-20 21:20, pirms 7 gadiem
Ja džeku pagrūstu, seši mēneši būtu normāls sods, bet lēdiju... Kā var tādu urlapānu nediskvalificēt uz mūžu? Vīrietītis atradies. Lai pagrūž Mairi Briedi vai Kambalu. Prozit!
, 2017-03-20 21:39, pirms 7 gadiem
Vasarā vispār handbols tiek spēlēts?
, 2017-03-20 21:47, pirms 7 gadiem
Ogre pirms play-off zaudeejusi vienu no liideriem..Klaasies smagi, bet nu gan jau Poznjaks medljas izvilks vienatnee, jo peedeejais laiks pieraadiit, ka ignors no izlases treneru puses ir veltiigs...
, 2017-03-21 00:07, pirms 7 gadiem
Viņa rīcībai nav nekādu attaisnojumu, taču pieļauju, ka emocijas uzsita pretspēlētāja simulācija, ko daži pretinieku komandā mēdz itin bieži piekopt. Spēli neredzēju, tāpēc nevienu neapvainoju, tikai minu. Vispār uzskatu, ka lielākā daļa asumu handbola spēlēs Latvijā ir pateicoties tiesnešiem. Tiesāšanas līmenis ir ļoti, ļoti zems. Ir divi labi pāri, kuri sevi pierāda arī ārpus Latvijas, ir neitrāli pāri, taču vairākumā ir tādi, kuru spēles izpratne, redzējums ir gaužām aplams. Tiesnesim jāvada spēli. Lai kaut ko vadītu, jāpiemīt inteliģencei. Atgriežoties pie tiesnešiem kā asumu katalizatora... Kāpēc tā, jūs jautāsiet? Tiesnešu kļūdu, nezināšanas, nekompetences dēļ spēlētāji, komandas mēdz iegūt nepelnītas priekšrocības - ieskaitītus nepelnītus golus (noskrieti, pārkāptas līnijas, neieraudzītas kājas, nosvilpti diskutabli soda metieni utt.), kā arī iegūtu skaitlisko vairākumu (simulācija, ne līdz galam redzēta epizode). Neraugoties uz to, ka šādos gadījumos vainīgi ir tiesneši, zemapziņā rodas nepatika pret konkrēto personu, kura ieguvusi šo nepelnīto priekšrocību. Tad arī sākas asāka spēle pret konkrētiem spēlētājiem. Ja pie šīs asās spēles pamanās izveidoties kāds simulācijas gadījums, kuru tiesneši par simulāciju neuzskata (jo neko daudz no spēles, spēlētājiem nejēdz), var notikt sprādziens. Šis, sķiet, ir lielākais sprādziens pēdējo gadu laikā. Jā, var gudri teikt: "Iemācieties spēlēt un tiesneši netraucēs", taču tas tā nedarbojas. Handbols kļūtu labāks, handbolisti kļūtu labāki, ja tiesāšana būtu līmenī - nebūtu iespējams spēlēt ne pēc noteikumiem. Katrā komandā ir spēlētāji, kuri teju vienmēr noskrien, taču soģi to neredz. Varbūt redz, bet kautrējas nosvilpt, jo tas viņu padarītu par slikto?
, 2017-03-21 00:35, pirms 7 gadiem
neeeee rakstīja: Viņa rīcībai nav nekādu attaisnojumu, taču pieļauju, ka emocijas uzsita pretspēlētāja simulācija, ko daži pretinieku komandā mēdz itin bieži piekopt. Spēli neredzēju, tāpēc nevienu neapvainoju, tikai minu. Vispār uzskatu, ka lielākā daļa asumu handbola spēlēs Latvijā ir pateicoties tiesnešiem. Tiesāšanas līmenis ir ļoti, ļoti zems. Ir divi labi pāri, kuri sevi pierāda arī ārpus Latvijas, ir neitrāli pāri, taču vairākumā ir tādi, kuru spēles izpratne, redzējums ir gaužām aplams. Tiesnesim jāvada spēli. Lai kaut ko vadītu, jāpiemīt inteliģencei. Atgriežoties pie tiesnešiem kā asumu katalizatora... Kāpēc tā, jūs jautāsiet? Tiesnešu kļūdu, nezināšanas, nekompetences dēļ spēlētāji, komandas mēdz iegūt nepelnītas priekšrocības - ieskaitītus nepelnītus golus (noskrieti, pārkāptas līnijas, neieraudzītas kājas, nosvilpti diskutabli soda metieni utt.), kā arī iegūtu skaitlisko vairākumu (simulācija, ne līdz galam redzēta epizode). Neraugoties uz to, ka šādos gadījumos vainīgi ir tiesneši, zemapziņā rodas nepatika pret konkrēto personu, kura ieguvusi šo nepelnīto priekšrocību. Tad arī sākas asāka spēle pret konkrētiem spēlētājiem. Ja pie šīs asās spēles pamanās izveidoties kāds simulācijas gadījums, kuru tiesneši par simulāciju neuzskata (jo neko daudz no spēles, spēlētājiem nejēdz), var notikt sprādziens. Šis, sķiet, ir lielākais sprādziens pēdējo gadu laikā. Jā, var gudri teikt: "Iemācieties spēlēt un tiesneši netraucēs", taču tas tā nedarbojas. Handbols kļūtu labāks, handbolisti kļūtu labāki, ja tiesāšana būtu līmenī - nebūtu iespējams spēlēt ne pēc noteikumiem. Katrā komandā ir spēlētāji, kuri teju vienmēr noskrien, taču soģi to neredz. Varbūt redz, bet kautrējas nosvilpt, jo tas viņu padarītu par slikto?
garš penteris par to ka neredzēju bet pieļauju, ka visu zinu kapēc tā notika un vispār beigās tiesneši paši vainīgi. -1/2gads par atklātu necieņu pret sporta veidu ko pārstāv ir ļoti maz. + šādi izgājieni ko vispār labu liecina par sportaveidu kā tādu? Tā jau sētas turnīrā ikpalaikam paģiraini veči redzami, kas draud uz 1/2 jaunākiem pretspēlētājiem tādejādi mēģina iespaidot spēles likteni tad nu varēja arī ar paraugprāvu sākt sportaveida tīrīšanu. 100gadus tādi Bauzes laukumā nav vajadzīgi
, 2017-03-21 05:30, pirms 7 gadiem
Malači. Beidzot sāk reālus sodus dot. PS. Gan jau kāds no pretinieku komandas, nopērs viņu jaunajā sezonā Bet ,ja godīgi,tad raugoties virslīgas Ogres komandas statistiku,kur arī spēlē šis dāmu abižotājs. Ogre spēlē agresīvu un nepieņemamu handbolu. Par to liecina daudzie noraidījumi spēlēs. Vajag skatīties saknē Jauku dienu un bez rupjībām sportā.
, 2017-03-21 16:10, pirms 7 gadiem
Nezinu, kura statistika tika raudzīta, bet, intereses pēc, apskatot handball.lv mājas lapā norādīto statistiku, nākas secināt, vienlīdz arī oponēt, ka Ogres komanda spēlē agresīvu handbolu. Kādam nepieņemamu?! Jā, tur piekrītu!

P.S. Jums ar jauku un saulainu dienu!
, 2017-03-21 16:56, pirms 7 gadiem
Vairā teiktu rupju nevis agresīvu! Liela starpība pēc manām domām! 👎
, 2017-03-21 23:29, pirms 7 gadiem
bralis2 rakstīja: Nezinu, kura statistika tika raudzīta, bet, intereses pēc, apskatot handball.lv mājas lapā norādīto statistiku, nākas secināt, vienlīdz arī oponēt, ka Ogres komanda spēlē agresīvu handbolu. Kādam nepieņemamu?! Jā, tur piekrītu!

P.S. Jums ar jauku un saulainu dienu!
22februāra spēle pret tenax, Ogrei11noraidījumi,3diskvalifikācijas pret Tenax 2 noraidījumi.
, 2017-03-23 12:30, pirms 7 gadiem
flocis rakstīja: 22februāra spēle pret tenax, Ogrei11noraidījumi,3diskvalifikācijas pret Tenax 2 noraidījumi.
Piekrītu, norādītā spēle bija drausmīga! Rodas jautājums, kam? Ogres spēlētājiem, Dobeles vai tiesnešiem?
Un, šī ir vienīgā Ogres komandas spēle ar tik vērienīgu noraidījumu un diskvalifikāciju amplitūdu. Vērts apdomāt...
Verdikts - nevar veikt secinājumu par komadas spēles stilu, balstoties uz vienas spēles statistiku. Līdz ar to, iepriekš minētajiem komentāriem, uz visiem 100%, nevaru piekrist! Bet, katram ir savi uzskati, viedokļi, skatījumi u.t.t.

P.S. Runa ir par virslīgas komandu
U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.