Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Dude uz diviem gadiem pagarinājis līgumu ar Francijas komandu "Limoges"

Ints Megnis
Ints Megnis

Dude uz diviem gadiem pagarinājis līgumu ar Francijas komandu "Limoges"
Ingars Dude. Foto: lh87.fr

Latvijas handbola izlases spēlētājs Ingars Dude uz divām sezonām pagarinājis līgumu ar Francijas otrās spēcīgākās līgas vienību "Limoges", līdz ar to tagad abas puses saista vienošanās līdz 2021. gadam.

Dude "Limoges" komandā spēlē kopš 2016. gada, kad pārnāca no "Mulhouse" un pašlaik ir vienības kapteinis. Kā raksta "Limoges" preses dienests, Dude ir aizsardzības priekšnieks, tomēr spēja arī dot izšķirošu pienesumu uzbrukumā.

"Limoges" uzsver, ka Dude paliks viens no komandas pīlāriem.

193 centimetrus garais un 98 kilogramus smagais līnijas spēlētājs Dude "Limoges" komandā aizvadījis 65 spēles, kurās guvis 172 vārtus, realizējot 77% metienu. Pērn decembrī viņš aizvadījis spēli, kurā iemetis septiņus vārtus, precīzam esot pilnīgi visos metienos.

Karjeras sākumdaļā Dude pārstāvēja Rīgas ASK komandu, bet kopš 2009./2010. gada sezonas viņnš spēlē ārzemju klubus. Par Dudes pirmo ārzemju komandu kļuva tobrīd Vācijas 2. Bundeslīgā spēlējošā "Saarlouis", kurā tika pavadītas trīs sezonas. Savukārt uz "Limoges" viņš pārcēlās 2016. gadā, pēc tam, kad bija spēlējis arī citās Francijas komandās "Istres" un "Mullhouse".

"Limoges" pašreiz Francijas pēc spēka otrajā līgā ar 19 punktiem 16 spēlēs ieņem sesto vietu 14 komandu vidū.

Izmantotie resursi:
https://lh87.fr/2019/02/19/ingars-d...
Latvijas Handbola federācija - Dude vēl uz...