Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Latvijas klubiem Baltijas līgā svarīgas cīņas par punktiem

Jānis Pārums

Latvijas klubiem Baltijas līgā svarīgas cīņas par punktiem
Foto: Ritvars Raits

Šajā nedēļas nogalē atsāksies Baltijas Handbola līgas turnīrs. Dobeles "Tenax" izbraukumā aizvadīs spēles pret Viļņas "Šviesa" un Klaipēdas "Dragūnas", bet "Celtnieks Rīga" savā laukumā uzņems Minskas SKA un "ZTR Zaporozhye".

Dobeles "Tenax" BHL pirmo apli aizvadījuši pietiekami veiksmīgi, piecās spēlēs tiekot pie trim uzvarām, iekrājot sešus punktus, kas šobrīd dod trešo pozīciju, bet tikpat punktu ir arī otrajā vietā esošajai Lietuvas čempionei "Dragūnas", kam dobelnieki pirmajā aplī zaudēja, turklāt gana pārliecinoši (19:30). Šajā nedēļā dobelniekiem būs visas iespējas revanšēties, lai gan pretinieku laukumā tas nebūs vienkāršs uzdevums. Pret "Dragūnas" Dobeles komanda spēkosies svētdien plkst. 14:00.

Savukārt dienu iepriekš, sestdien plkst. 16:00, dobelnieki Viļņā aizvadīs spēli pret vietējo "Šviesa". Pirmā apļa spēlē "Tenax" ar oponentiem tika galā ar 32:25, tiesa, pēc pirmā puslaika rezultāts bija neizšķirts. Turnīra tabulā "Šviesa" atrodas uzreiz aiz "Tenax", ieņemot ceturto pozīciju ar četriem punktiem. Pirmajā aplī Viļņas handbolisti piekāpās visām šobrīd augstāk esošajām komandām, bet pieveica turnīra lejasdaļā esošos igauņu klubus "Viljandi" (27:26) un "Kehra" (27:23), kuras ar diviem punktiem noslēdz A apakšgrupas turnīra tabulu. A grupas līdere ar 12 punktiem ir pašreizējā čempione "Riihimaen Cocks" no Somijas.

Jāpiebilst, ka Dobeles "Tenax" galvenais treneris Sandris Veršakovs kopā ar citu savu kolēģi, "Ogre/Miandum" galveno treneri, Andri Molotanovu šonedēļ piedalījās Eiropas Handbola federācijas treneru seminārā , tādējādi dobelnieki Baltijas līgas spēlēm gatavojās bez viņa, treniņprocesā iesaistoties kluba vadītājam Ivaram Zariņam, apstiprināja pats Zariņš. Tiesa, piektdien Veršakovs jau bija kopā ar komandu un vadīs to gaidāmajās spēlēs.

B apakšgrupā svarīgas spēles arī Latvijas čempioniem "Celtnieks Rīga", kas savā laukumā uzņems "SKA Minsk" (sestdien 17:00) un "ZTR Zaporozhye" (svētdien 14:00), lai arī nosacīti būs viesu lomā (Minskas un Zaporožjes komandas arī "mājas" spēles aizvada pretinieku laukumā, izņemot savstarpējo dueli). Pirmajā aplī pret šīm komandām rīdzinieki nospēlēja gana cienīgi, piekāpjoties "ZTR Zaporozhye" ar 26:29, bet "SKA Minsk" ar 26:30.

B grupas galvgalī šobrīd izvirzījusies Igaunijas čempione "Polva Serviti", kura pirmo apli noslēdza bez zaudējumiem, iekrājot četras uzvaras un vienu neizšķirtu, kas dod deviņus punktus. Jau pieminētās "ZTR Zaporozhye" un "SKA Minsk" ieņem, attiecīgi, otro un trešo pozīciju ar astoņiem un septiņiem punktiem. Tikmēr cīņa par ceturto pozīciju, kas dos vietu ceturtdaļfinālā, solās būt sīva, jo pa diviem punktiem ir uzreiz trim komandām – "Tallinn", "Celtnieks Rīga" un "Granitas".

Rīgas "Celtnieka" komandas vadītājs Normunds Blome Baltijas līgas mājaslapai norādījis, ka pauze komandai nākusi par labu: "Iepriekšējā gada beigās mums bija par daudz spēļu īsā laikā, tāpēc bija nepieciešama atpūta. Domāju, ka pauze un atpūta mums būs nākusi par labu".

"Celtnieka" un "SKA Minsk" spēle video tiešraidē būs vērojama arī rīdzinieku "Facebook" lapā.

Rezultatīvāko spēlētāju saraksta galvgalī atrodas abu Latvijas klubu uzbrukuma līderi – pirmo vietu ar 47 vārtiem ieņem Austris Tuminskis no "Tenax", bet "Celtnieks" Artūrs Lazdiņš, atpaliekot par diviem vārtiem, ieņem otro vietu.

Jāatgādina, ka Baltijas Handbola līgas izslēgšanas spēlēm (ceturtdaļfinālam) kvalificēsies katras apakšgrupas četras labākās komandas.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabulas
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv
News | Baltic Handball league