Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Tuminskis: "Gribu aizbraukt uzspēlēt uz ārzemēm"

Tuminskis: "Gribu aizbraukt uzspēlēt uz ārzemēm"
Austris Tuminskis
Foto: Haralds Fiļipovs

Latvijas handbola izlases spēlētājs Austris Tuminskis jūt progresu ceļā uz izvirzīto mērķi atkal spēlēt ārzemēs, sarunā ar aģentūru LETA pauda handbolists.

Tuminskis iepriekšējās piecas sezonas Latvijā pārstāvēja savas dzimtās pilsētas Ludzas komandu "Latgols", kā arī spēlēja ASK/LSPA rindās, bet šajā sezonā viņš spēlē Dobeles "Tenax" vienībā.

"Negribēju atstāt dzimto pilsētu, bet nācās, jo ir vēl plāni nākotnē. Gribu aizbraukt uz ārzemēm uzspēlēt. Tā mērķa sasniegšanai Dobeles "Tenax" bija pats optimālākais variants. Tuvāk no Rīgas uz treniņiem aizbraukt, apmēram 50 minūtes. Ja ir vēlēšanās, tad arī var katru dienu trenēties. Ir baseins, svaru zāle, zāle ar bumbām. Komanda spēlē arī Baltijas handbola līgā, kur ir pavisam citādāks līmenis nekā Latvijā," stāstīja Tuminskis.

Šobrīd viņš nevēlējās nosaukt konkrētu līgu, kurā vēlētos spēlēt, jo galvenais esot mērķtiecīgi trenēties. Tuminskis karjeras laikā jau spēlējis ārzemēs, pirms atgriešanās Latvijā divus gadus pārstāvot Portugāles komandu Ortas "Sporting".

"Sāku nedaudz atcerēties tos gadus Portugāle, gribas ātrāk atgriezties profesionālajā ritmā. Jā, 27 gadi nav 18 vai 19, bet galvenais ir sevi uzturēt labā fiziskā formā. Turklāt treniņos jūtos daudz aktīvāks, labāk jūtu sevi laukumā un daudz vairāk varu izdarīt. Pašas lielākās problēmas šobrīd ir cīņa pašam ar sevi," atklāja Tuminskis.

Dobeles "Tenax" handbolisti šosezon uzvarējuši visās 14 aizvadītajās "SynotTip" Latvijas handbola virslīgas spēlēs. Savukārt Baltijas līgā dobelnieki piecās spēlēs izcīnījuši trīs uzvaras.

"Latvijā spēlējam bez zaudējumiem, bet tāpat ar Rīgas "Celtnieku" un "Ogri"/"Miandum" jācīnās, arī "Latgols" komandu nevar atmest. Esam nedaudz spēcīgāki, bet nedrīkst nenovērtēt pretiniekus. Katrs mačs jāspēlē ar pilnu atdevi, tad arī būs rezultāts," skaidroja handbolists.

Sestdien "Tenax" handbolisti triumfēja Latvijas Handbola federācijas (LHF) prezidenta kausa izcīņā, finālā ar rezultātu 35:27 pārspējot "Ogre"/"Miandum" vienību. Tuminskis ar sešiem gūtiem vārtiem bija rezultatīvākais "Tenax" komandas rindās.

"Sākumā bijām pārāk uzvilkušies un gribējām visu uzreiz izdarīt, sasteidzām daudzus uzbrukums, nedaudz kļūdījāmies aizsardzībā. Vajadzēja vēsāk spēlēt. Beigās nedaudz nomierinājāmies un spēle aizgāja. Sarūpējām nelielu dāvaniņu komandai Ziemassvētkos. Varam mierīgi sagaidīt svētkus un Jauno gadu," atzīmēja Tuminskis.

Tiesa, Tuminskim šogad vēl paredzēti mači Rīgas domes kausā, kur Latvijas izlase spēkosies ar Ēģipti, Igauniju un Nīderlandi, bet janvāra pirmajā pusē valstsvienībai Klaipēdā gaidāmas 2019.gada pasaules čempionāta kvalifikācijas cīņas ar Lietuvu, Gruziju un Izraēlu.

"Domes kauss būs lielā gatavošanās kvalifikācijai. Būs treniņnometnes Rīgā un Liepājā, bet pēc tam dosimies uz kvalifikācijas turnīru," teica Tuminskis.

Pasaules čempionāta kvalifikācijā tikai grupas uzvarētāja iekļūs izšķirošajā "play-off" kārtā. Komandas, kas divu spēļu summā uzvarēs "play-off" kārtā, kvalificēsies pasaules čempionātam.


Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.
Dainis Krištopāns. Foto: imago/Eibner/Scanpix
3

Krištopāna komanda iekļūst Vācijas kausa finālā, izšķirošais mačs jau rīt

Ķelnē šajā nedēļas nogalē notiek Vācijas kausa izcīņas finālčetrinieks handbolā, un rīt finālspēlē savā starpā tiksies Magdeburgas un Melzungenes komandas. Finālspēles sākums plānots plkst. 16.35 pēc Latvijas laika.