Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Rīgas domes kausā handbolā spēlēs arī Jurdžs

Jānis Pārums

Rīgas domes kausā handbolā spēlēs arī Jurdžs
Aivis Jurdžs
Foto: Raivo Sarelainens

Šonedēļ Latvijas vīriešu handbola izlase uzsākusi gatavoties decembra beigās gaidāmajam Rīgas domes kausam un pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīram, kas norisināsies janvārī.

Galvenais treneris Armands Uščins nosaucis 18 spēlētājus, kuri piedalīsies Rīgas domes kausā, un starp viņiem pēc ilgāka laika ir arī viens no mūsu labākajiem spēlētājiem Aivis Jurdžs. Pēdējoreiz viņš turnīrā piedalījās 2013. gadā, aizvadot vienu spēli (parasti Rīgas domes kausa izcīņas laikā norisinās arī Vācijas Bundeslīgas spēles -
aut.). Tiesa, viņš noteikti nepievienosies turnīra sākumā, jo 27.decembrī viņam paredzēta spēle Vācijas 1. Bundeslīgā. Uščins norādīja, ka pēdējās divās spēlēs Jurdžs būs gatavs spēlēt. Jāatgādina, ka Rīgas domes kauss šogad norisināsies no 27. līdz 29. decembrim.

11 no 18 spēlētājiem pārstāv pašmāju klubus un, visticamāk, debiju turnīrā piedzīvos 17 gadus jaunais līnijas spēlētājs Antons Šuleiko (Tenax Dobele un MSĢ/LAT- Hertz). No pašmāju pārstāvētajiem klubiem seši pārstāv "Tenax", trīs "Celtnieku", pa vienam "Latgolu" un "Ogre/Miandum".

No ārzemēs spēlējošajiem Rīgas domes kausā spēlēs vārtsargi Artūrs Kuģis un Edgars Kukša, pēdējo gadu Latvijas labākais handbolists Dainis Krištopāns, jau pieminētais Jurdžs, Toms Lielais, Raivis Gorbunovs un izlases kapteinis Ingars Dude.

Diemžēl dažādu iemeslu vairāki spēlētāji Rīgas domes kausā nepiedalīsies – Māris Veršakovs un Elvijs Borodovskis nespēlēs darba, bet Jānis Pavlovičs personisku apsvērumu dēļ. Nav skaidrības par Egilu Politeru, kurš sastāvā ir iekļauts, taču guvis savainojumu. Veršakovs un Borodovskis pēc galvenā trenera Armanda Uščina vārdiem būs gatavi palīdzēt janvārī kvalifikācijā.

"Rīgas domes kauss ir pēdējā pārbaude pirms pasaules čempionāta kvalifikācijas. Centīsimies sasniegt maksimālo rezultātu, īpaši ņemot vērā, ka šis ir jubilejas turnīrs. Vēl ļoti svarīgi ir iespēlēt Daini Krištopānu, jo viņš nebija ne pēdējās divās Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēs vasarā, ne Vācijas treniņnometnē oktobrī. Komanda ar Daini un bez – tās ir divas dažādas lietas. Jācenšas pieslīpēt tās lietas, ko darījām treniņnometnē, jāpiestrādā pie aizsardzības un jāiespēlē Daini. Ar viņu mēs būsim pavisam cita komanda," norādīja Armands Uščins.

Šonedēļ pašmāju čempionātā spēlējošie handbolisti uzsākuši treniņus fiziskās sagatavotības treneru Ērika Visocka un Agates Ādiņas vadībā, kā arī aizvada treniņus Murjāņos, savukārt Austris Tuminskis un Dainis Krištopāns aizvada individuālos treniņos Ludzā pie Andreja Narnicka. Pirms Rīgas domes kausa komanda kopā pulcēsies 26.decembrī, kad paredzēts vakara treniņš. Rīgas domes kausā Latvija sacentīsies ar Nīderlandes, Igaunijas un Ēģiptes komandām. Visas Rīgas domes kausa spēles tiešraidē demonstrēs kanāls Sportacentrs.com TV.

Savukārt pēc jaunā gada, 4.janvārī, tiks uzsākta gatavošanās pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīram, kurš no 12. līdz 14. janvārim notiks Lietuvas pilsētā Klaipēdā. Latvijas pretinieces būs Gruzija, Izraēla un Lietuva.

Latvijas izlases sastāvs Rīgas domes kausam:

Artūrs Kuģis (TV Großwallstadt, Vācija), Raitis Puriņš (Celtnieks Rīga), Edgars Kukša (VfL Fredenbeck, Vācija), Rihards Leja (Celtnieks Rīga), Nils Kreicbergs (Tenax Dobele), Toms Lielais (Bad Blankenburg, Vācija), Artūrs Lazdiņš (Celtnieks Rīga), Aivis Jurdžs (DHfK Leipzig, Vācija), Austris Tuminskis (Tenax Dobele), Raivis Gorbunovs (Šala, Slovākija), Dainis Krištopāns (Vardar, Maķedonija), Guntis Piļpuks (SK Latgols, MSĢ/LAT-Hertz), Ņikita Pančenko (Tenax Dobele, MSĢ/LAT-Hertz), Ingars Dude (Limoges 87, Francija), Egils Politers (Tenax Dobele), Artis Laganovskis (HK Ogre/Miandum), Emīls Kurzemnieks (Tenax Dobele), Antons Šuleiko (Tenax Dobele, MSĢ/LAT-Hertz).
Galvenais treneris: Armands Uščins
Treneri: Arnolds Straume, Andrejs Narnickis.
Fizioterapeites: Ilze Kristapsone, Agate Ādiņa.
Fiziskās sagatavotības treneris: Ēriks Visockis.

Detalizēts izlases sastāvs
Rīgas domes kausa kalendārs

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

     [+] [-]

, 2017-12-19 20:47, pirms 6 gadiem
Kas ar Lillienfeldu? Nebūs PČ kvalifikācijā?

     [+] [-]

, 2017-12-20 00:13, pirms 6 gadiem
Njā, problēma ar kreiļiem