Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Tenax Dobele" pret "Celtnieks Rīga'' Sportacentrs.com TV tiešraidē

Krišs Upenieks

"Tenax Dobele" pret "Celtnieks Rīga'' Sportacentrs.com TV tiešraidē
Foto: GL Sports Photography

Šajā nedēļas nogalē SynotTip handbola Virslīgas turnīrā notiks trīs spēles, un pagājušās sezonas finālistu ''Tenax Dobele'' un ''Celtnieks Rīga'' cīņa svētdien būs vērojama Sportacentrs.com TV tiešraidē.

Dobelē spēle starp pagājušās sezonas finālistēm ''Tenax Dobele'' un ''Celtnieks Rīga'' svētdien startēs pulksten 14:00. Tiešraidē šo maču varēsiet vērot gan portālā Sportacentrs.com, gan Sportacentrs.com TV kanālā. Virslīgas turnīrā šosezon komandām šī būs pirmā savstarpējā spēlē, bet reizi viena pret otru vienības tikās sezonas ievadā Rīgas čempionāta finālā, kurā ļoti interesantā spēlē Rīgā uzvaru izcīnīja ''Celtnieks''.

Normunda Blomes vadītā komanda šosezon pārstāvēja Latviju uz EHF Izaicinājuma kausa turnīrā un darīja to patiešām cienīgi. Salaspils sporta namā pirmajā spēlē ''Celtnieks'' demonstrēja spēcīgu komandas garu, atspēlējās un uzvarēja Izraēlas komandu ''Holon Yuvalim'' ar 33:31. Otrajā spēlē rīdzinieki pretinieku pārākumu atzina ar 25:29, tādā veidā izstājoties no turpmākas dalības EHF Izaicinājuma kausa turnīrā.

''Tenax Dobele'' sezonas sākumā demonstrē čempionu cienīgu sniegumu - komanda nav izjutusi zaudējuma garšu ne SynotTip handbola Virslīgas turnīrā, ne Baltijas līgā. Latvijas čempionātā ''Tenax'' ir iekrājusi sešas uzvaras tikpat spēlēs, bet vēl divi panākumi pievienoti Baltijas līgas turnīrā. ''Celtnieks'' pēc zaudējuma pirmajā spēlē pret ''Latgolu'' turpinājumā uzvarējusi sešas spēles pēc kārtas, bet Baltijas līgā iekrāta 1-1 bilance.

Abām komandām Virslīgā bijuši divi izteikti uzbrukuma līderi - Nils Kreicbergs no ''Tenax Dobele'' sešās spēlēs iekrājis 58 vārtus un atrodas otrajā vietā rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, bet krievu leģionārs Vladislavs Košmans (''Celtnieks Rīga'') 58 vārtus guvis septiņos mačos. Citiem abu komandu spēlētājiem pagaidām nav izdevies sasniegt 40 vārtu robežu. ''Celtnieks Rīga'' ar 271 vārtiem ir rezultatīvākā komanda turnīra, bet ''Tenax'' ar 218 vārtiem ir otrajā vietā šajā rādītājā.

Pulksten 14:00 svētdien spēle sāksies arī Vaiņodē, kur vietējā komanda uzņems ''Ogri''. Ogrēnieši sezonu iesāka pagalam neveiksmīgi, taču pēdējā laikā uzlabojusi sniegumu, pie tam negatīva 2-4 bilance nav liegusi saglabāt pozitīvu plus pieci gūto un zaudēto vārtu attiecību. ''Vaiņodei'' divas uzvaras ir septiņās spēlēs. Abas komandas reāli turpina cīņu par vietu labāko četriniekā pirmā posma noslēgumā.

Savukārt pulksten 17:00 ASK zālē vietējā ''ASK/LSPA"' uzņems ''Latgols'' komandu. ''ASK/LSPA'' ir vienīgā komanda turnīrā, kas līdz šim zaudējusi visas sešas spēles, atrodoties turnīra tabulas pēdējā pozīcijā. Arī svētdien ''ASK/LSPA'' uzvaras izcīnīšana būs ļoti sarežģīts uzdevums, jo ''Latgols'' sezonas ievadā demonstrē saturīgu sniegumu. Ludzas vienība sešās spēlēs iekrājusi piecas uzvaras un pierādījusi, ka šosezon varētu apdraudēt arī vadošo komandu ''Tenax Dobele'' un ''Celtnieks Rīga'' finālu.

Izmantotie resursi:
Handbola Virslīga