Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Celtnieks" ar 20 vārtu pārsvaru uzvar Virslīgas spēlē

Rolands Eliņš

"Celtnieks" ar 20 vārtu pārsvaru uzvar Virslīgas spēlē
Artis Kurmēns
Foto: GL Sports Photography

LETA. Iepriekšējās sezonas "SynotTip" Latvijas handbola virslīgas vicečempione Rīgas "Celtnieks" trešdien jaunās sezonas trešajā mačā savā laukumā ar rezultātu 41:21 (19:10) pārspēja "Jūrmalas Sporta" vienību.

Uzvarētājiem vārtus guva 12 spēlētāji, bet rezultatīvākais ar septiņiem precīziem metieniem bija Artis Kurmēns.

Viesi ātri izvirzījās vadībā, taču "Celtnieks" pāris minūšu laikā panāca izlīdzinājumu un pēc spēles devītās minūtes visu pārējo mača gaitu bija priekšā saviem pretiniekiem.

Turnīra tabulā čempionei Dobeles "Tenax" ir seši punkti trīs spēlēs, bet pa četriem punktiem ir Rīgas "Celtnieks" , Ludzas "Latgols" un "Vaiņodes" handbolistiem. Tālāk ar diviem punktiem seko "Jūrmalas Sports", bet bešā šobrīd ir "Ogres", ASK/LSPA un MSĢ/LAT-"Hertz" komandas.

Tāpat kā iepriekšējā sezonā virslīgā startē astoņas komandas, kuras vispirms izspēlēs divu apļu turnīru, bet pēc tā rezultātiem tiks sadalītas divos četriniekos. Turpinājumā gan pirmais (1.-4.vieta), gan otrais četrinieks (5.-8.vieta) vēlreiz izspēlēs divu apļu turnīru. Divas labākās komandas pēc otrā posma automātiski kvalificēsies pusfinālam, bet vēl četras komandas - pirmās grupas trešā un ceturtā vieta, kā arī otrās grupas pirmā un otrā vieta, izspēlēs ceturtdaļfinālu.

Ceturtdaļfinālā uzvarētājs tiek noskaidrots divu spēļu summā, pusfinālā cīņa notiks līdz divām, bet finālā - līdz trim uzvarām.

MSĢ/LAT-"Hertz" komanda startēs tikai turnīra pirmajos divos posmos, bet pret šo komandu izcīnītie punkti tiek skaitīti kopējā vērtējumā.

Savukārt regulārā čempionāta pēdējās vietas ieguvējs aizvadīs pārspēles (uzvarētājs tiks noskaidrots divu spēļu summā) ar 1.līgas uzvarētāju par tiesībām spēlēt virslīgā 2019./2020. gada sezonā.

Iepriekšējā sezonā Latvijas čempionu tronī atgriezās Dobeles "Tenax", kas finālsērijā ar 3-1 uzvarēja Rīgas "Celtnieku", bet bronzas medaļas ieguva Ludzas "Latgols", kas ar 3-1 pārspēja "Ogre"/"Miandum" komandu.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2018-09-19 22:35, pirms 6 gadiem
Bildē ir Dobeles hanbolisti!!! Raksta autoram liels fui..

     [+] [-]

, 2018-09-20 01:52, pirms 6 gadiem
Varēja tabulu. Grūti atrast.

     [+] [-]

, 2018-09-20 19:50, pirms 6 gadiem
Bilde cita