Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Latvijas U18 izlase zaudē Melnkalnei un B divīzijā iegūst astoto vietu

Krišs Upenieks

Latvijas U18 izlase zaudē Melnkalnei un B divīzijā iegūst astoto vietu
Foto: OHB / Viktor Haunold

Šodien Eiropas U-18 čempionāta B divīzijā Latvijas jaunie handbolisti spēlē par septīto vietu ar 26:32 piekāpās Melnkalnei un ierindojās astotajā vietā. Pusi no vārtiem (13) mūsu komandā guva Guntis Piļpuks.

Jāatgādina, ka apakšgrupu turnīru Latvija sāka ar neizšķirtu pret Slovākiju (22:22), kam sekoja pārliecinošs zaudējums pret Austriju (15:39), divas uzvaras pret Kosovu (37:31) un Bulgāriju (30:23), kā arī neveiksme izšķirošajā cīņā par iekļūšanu pusfinālā, piekāpjoties Nīderlandei (29:34). Savā grupā Latvija ar pieciem punktiem ierindojās ceturtajā vietā. Sestdien spēlē par 5. - 8. vietu tika piedzīvots zaudējums pret Ukrainu ar 23:35. Savukārt Melnkalne turnīru sāka ar divām graujošām uzvarām pār Lielbritāniju (25:10) un Īriju (49:8), kam sekoja trīs zaudējumi pret Turciju (21:28), Čehiju (17:21) un Ukrainu (26:27), ieņemot ceturto vietu. Sestdien sīvā cīņā pēcspēles metienos ar 24:25 tika zaudēts Slovākijai, tādējādi tieši melnkalnieši kļuva par Latvijas pretiniekiem spēlē par septīto vietu.

Latvijas jaunajiem handbolistiem neveiksmīgs bija jau pats spēles sākums, kurā mūsējie nokļuva iedzinēju lomā ar 0:4. Turpinājumā Andris Domanskis, Vjačeslavs Rutka un Guntis Piļpuks rezultāta starpību samazināja līdz minimumam (3:4), bet līdz puslaika vidum oponenti tika atlaisti piecu vārtu attālumā (5:10). Epizodiski izdevās pievilkt līdz -3, bet puslaiks tika noslēgts ar četru vārtu deficītu – 12:16. Jāpiebilst, ka īsti pirms puslaika beigām diskvalifikāciju saņēma mūsu komandas galvenais treneris Arnolds Straume.

Otrajā puslaikā Latvijas U-18 handbolisti tuvāk par trim vārtiem netika, taču ilgāku laiku arī pretiniekus neatlaida tālāk par četriem vārtiem. Tuvojoties puslaika vidum Melnkalnei izdevās veikt izrāvienu, panākot septiņu vārtu pārsvaru (19:26). Latvija spēja teju pusi no tā sadeldēt un pievilkt līdz -4, tomēr melnkalniešu uzvaru apdraudēta netika – zaudējums ar 26:32 un astotā vieta Eiropas čempionāta B divīzijā.

Guntis Piļpuks noslēdzošajā spēlē atkal kļuva par rezultatīvāko spēlētāju, gūdams 13 vārtus un, visticamāk, čempionātu noslēgs kā visa turnīra rezultatīvākais spēlētājs. Septiņās spēlēs ludzānietis guva 60 vārtus.

Eiropas U-18 čempionāts B divīzijā. Spēle par 7.vietu
Melnkalne – Latvija 32:26 (16:12)

Latvija: Piļpuks 13, Šuleiko 4, Plūme 3, Kušners 2, Krieviņš 1, Strēlis 1, Domanskis 1, Rutka 1.

Latvijas U-18 izlase:
Kārlis Sausnītis (Ulbroka SK, MSĢ/LAT-Hertz), Endijs Kušners (Ludza), Edgars Krieviņš (MSĢ/LAT-Hertz), Guntis Piļpuks (SK Latgols, MSĢ/LAT-Hertz), Kristers Plūme (HK Vaiņode), Jurģis Strēlis (HK Vaiņode), Edvīns Mekšs (SK Latgols, MSĢ/LAT-Hertz), Ingus Kristiāns Jonuška (Dobeles Tenax, MSĢ/LAT-Hertz), Andris Domanskis (HK Vaiņode, MSĢ/LAT-Hertz), Toms Rolands Ābelīte (Dobeles Tenax, MSĢ/LAT-Hertz), Vjačeslavs Rutka (SK Latgols, MSĢ/LAT-Hertz), Deivids Nils Vaitkus (HK Vaiņode), Vladislavs Fots (SK Latgols, MSĢ/LAT-Hertz), Ivo Čižauskis (Tērvete), Antons Šuleiko (Dobeles Tenax, MSĢ/LAT-Hertz).
Galvenais treneris: Arnolds Straume
Fiziskās sagatavotības trenere: Agate Ādiņa.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Latvija...

     [+] [-]

, 2018-08-20 02:18, pirms 6 gadiem
Pipluks labs

     [+] [-]

, 2018-08-20 02:20, pirms 6 gadiem
No Rutka un Čižauska gaidīju ko vairak
Šuleiko un Fots arī pa nullēm