Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Tenax" nenotur pārsvaru un cīnās neizšķirti arī pret "Granitas"

Jānis Pārums

"Tenax" nenotur pārsvaru un cīnās neizšķirti arī pret "Granitas"
Oskars Arājs (ar bumbu)
Foto: RK Dragunas

Šovakar Rimanta Baltuša piemiņas turnīrā arī otrajā spēlē pie neizšķirta tika Latvijas vicečempioni Dobeles "Tenax", kas cīnījās neizšķirti ar Kauņas "Granitas".

Jāatgādina, ka turnīra pirmajā spēlē dobelnieki nospēlēja neizšķirti 26:26 ar Igaunijas čempioni "Polva Serviti", savukārt Lietuvas čempione Klaipēdas "Dragunas" ar 36:25 sakāva "Granitas". Dobeles šīvakara pretinieki, salīdzinot ar pirmo spēli bija pastiprinājušies ar četriem spēlētājiem, tiesa arī "Tenax" sastāvs tika papildināts, klāt nākot Nilam Kreicbergam un vēl vairākiem spēlētājiem.

Puslaiku Dobeles komanda noslēdza ar 15:14, vēl mača 57.minūtē bija vadībā ar +2, taču tad vairākkārt neizmantoja labas vārtu gūšanas izdevības, par ko Kauņas handbolisti dobelniekus sodīja pretuzbrukumos, līdzsvarojot rezultātu. Galarezultātā "Tenax" otrais neizšķirts divās dienās – 31:31.

Rezultatīvākais "Tenax" rindās ar 10 vārtiem bija Oskars Arājs (attēlā), pa sešiem vārtiem guva Emīls Kurzemnieks un Ņikita Pančenko, bet Nils Kreicbergs guva piecus vārtus.

Zīmīgi, ka arī otrā spēle noslēdzās neizšķirti – Lietuvas un Igaunijas čempionu duelī "Dragunas" nospēlēja 28:28 ar "Polva Serviti", lai arī spēles gaitā Klaipēdas komandai bija arī piecu vārtu pārsvars. Pirms pēdējās spēļu kārtas, kas notiks svētdien, "Dragunas" ir trīs punkti, "Tenax" un "Polva Serviti" – pa diviem, bet "Granitas" – viens. Noslēdzošajā kārtā "Tenax" pretinieki būs "Dragunas".

"Tenax" sastāvs: Ivars Lācis, Uldis Jansons, Elvijs Lazda, Toms Ābelīte, Nikita Pančenko, Nils Aivis Miķelsons, Aleksandrs Krastiņš, Oskars Arājs, Kristaps Krivmanis, Nils Kreicbergs, Jānis Zvejnieks, Renāts Hovratovičs, Emīls Kurzemnieks, Antons Šuleiko. Treneris: Sandris Veršakovs.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv