Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Latvijas U-17 meitenes piekāpjas Somijai, svētdien par 9. vietu

Jānis Pārums

Latvijas U-17 meitenes piekāpjas Somijai, svētdien par 9. vietu
Foto: Lukas Bendinskas

Lietuvas pilsētā Klaipēdā notiekošajā Eiropas čempionāta 2.divīzijas turnīrā Latvijas U-17 handbolistes grupu turnīra pēdējā spēlē ar 19:28 piekāpās Somijai un svētdien spēlēs par 9. vietu.

Jau ziņots, ka B apakšgrupā spēlējošās latvietes turnīra pirmajās trijās spēlēs piedzīvoja zaudējumus, piekāpjoties spēcīgajām Ukrainas (14:39) un Lietuvas (12:42) izlasēm, kā arī visnotaļ līdzīgā cīņā atzīstot Lielbritānijas pārākumu ar 22:29. Somija pirmajos trijos mačos bija izcīnījusi divas uzvaras. Tā kā Latvija augstāk par pēdējo, piekto, vietu tikt vairs nevarēja, mūsējām šodienas spēle vairāk bija gatavošanās spēlei par 9. vietu.

Spēli veiksmīgāk iesāka latvietes, izvirzoties vadībā ar 2:0 un 5:3, bet puslaika vidū somietes spēles gaitu līdzsvaroja un izvirzījās vadībā (5:6). Latvijai ne pārāk veiksmīga bija puslaika beigu daļa, tādējādi pārtraukumā nācās doties jau ar sešu vārtu deficītu – 7:13.

Otrā puslaika sākumā Somijas pārsvars pieauga līdz astoņiem vārtiem, bet Latvija spēja vairākus vārtus atspēlēt un pievilkt līdz -5 (12:17). Tomēr nākamo deviņu minūšu laikā latvietes zaudēja ar 1:8 un pēdējo desmitminūti iesāka ar 13:25. Lai arī atlikušajā laikā Latvija spēja vairākus vārtus atspēlēt, nopietni apdraudēt Somiju neizdevās – 19:28.

Otrā jaunākā Latvijas izlases spēlētāja Letīcija Veinberga kļuva par rezultatīvāko Latvijas izlasē, gūstot septiņus vārtus. Jeļizaveta Haindrava guva četrus vārtus, bet mūsu rezultatīvākā spēlētāja Jūlija Damenauska saņēma diskvalifikāciju jau pirmā puslaika beigās, laukumu pametot ar diviem vārtiem.

Svētdien plkst. 11:00 Latvija par 9.vietu sacentīsies ar A apakšgrupas vājāko komandu Gruziju, kas, tāpat kā mūsējās, piedzīvoja četrus zaudējumus četrās spēlēs. Par uzvaru 2.divīzijā sacentīsies A un B apakšgrupu uzvarētājas, attiecīgi, Portugāle un Lietuva.

Latvijas U-17 meiteņu izlase:

Letīcija Veinberga, Anna Aleksa Stankeviča, Patrīcija Zālīte, Patrīcija Prūse, Jūlija Damenauska, Linda Kvedere, Ērika Sirsniņa, Jeļizaveta Žigalkina, Linda Krole, Jeļizaveta Haindrava, Madara Cibuļska, Juta Bindemane.
Treneri: Inals Doguzovs, Kristīne Klementjeva.
Fizioterapeite: Ilze Kristapsone.

Latvijas izlases spēles Eiropas U-17 čempionātā

DatumsLaiksNotikumsRez.
14. augusts17:00Ukraina – Latvija39:14
15. augusts19:00Latvija – Lietuva12:42
16. augusts17:00Latvija – Lielbritānija22:29
19. augusts17:00Somija – Latvija28:19
20.augusts11:00Gruzija - Latvija (par 9.vietu)

Turnīra tabulas
Rezultāti (B gr.)
Statistika (LAT)

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv