Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Tenax" Klaipēdā izcīna 2. vietu, zaudē tikai Lietuvas čempioniem

Jānis Pārums

"Tenax" Klaipēdā izcīna 2. vietu, zaudē tikai Lietuvas čempioniem
Arvis Juzups
Foto: Ritvars Raits

Latvijas čempionvienība handbolā Dobeles "Tenax" aizvadītajā nedēļas nogalē Lietuvas pilsētā Klaipēdā izcīnīja otro vietu pulkvežleitinanta Rimanta Baltuša piemiņas turnīrā, piekāpjoties vien Lietuvas čempioniem "Dragunas".

Turnīrā, kas norisinājās jau 14. reizi, piedalījās Klaipēdas "Dragunas", Kauņas "Granitas", Alītas "Almeida - Stronglasas" un Dobeles "Tenax", kas pērn kļuva par šī pārbaudes turnīra uzvarētājiem.

Šogad uz Lietuvu dobelnieki nedevās optimālajā sastāvā, jo Oskars Arājs, Jānis Glušaks, Andis Ērmanis, Toms Lielais bija aizņemti izlasē pārbaudes spēlēs Vācijā, dažādu iemeslu dēļ uz Lietuvu nedevās arī Aleksandrs Krastiņš, Kristaps Krivmanis, Aigars Bisenieks. Tādējādi "Tenax" Lietuvā spēlēja praktiski ar 1996. – 1998. gadā dzimušajiem spēlētāji, sastāvu papildinot arī ar vairākiem pieredzējušiem spēlētājiem.

Jau pirmajā dienā "Tenax" apliecināja, ka uz Klaipēdu ieradušies izrādīt nopietnu pretestību vadošajiem Lietuvas klubiem. Spēlē pret Alītas "Almeida - Stronglasas" dobelnieki izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 28:21. Rezultatīvākais ar sešiem gūtajiem vārtiem bija Renārs Hovratovičs.

Dienu vēlāk Latvijas čempioniem pretī stājās Kauņas "Granitas". Dobeles handbolisti aizvadīja labu spēles pirmo puslaiku, esot vadībā ar triju vārtu pārsvaru, bet spēles izskaņā nerealizēja savas iespējas, nenoturēja pārsvaru, ļaujot pretiniekiem panākt izlīdzinājumu – 30:30.

Turnīra trešajā dienā Latvijas čempioniem pretī stājās Lietuvas čempioni Klaipēdas "Dragunas", kas pirmajās divās spēlēs ar 34:31 bija uzvarējuši "Granitas" un ar 33:23 "Almeida - Stronglasas". Ļoti rezultatīvā spēlē mūsējie bija minimālā vadībā pēc puslaika, bet saspringtā spēles galotnē tomēr bija spiesti atzīt lietuviešu pārākumu – 35:37, tādējādi izcīnot otru vietu. Produktīvs šajā spēlē bija 18 gadus vecais Nils Kreicbergs, kuru pretiniekiem nācās segt individuāli, tomēr Nils, neskatoties uz to, guva deviņus vārtus, tikpat arī Arvim Juzupam.

Dobeles "Tenax" komandas vadītājs Ivars Zariņš pēc turnīra atzina, ka šāds iznākums viņu iepriecinājis un pat pārsteidzis.

"Godīgi sakot, jaunie patīkami pārsteidza. Esmu priecīgs par spēlētājiem. Jau sākumā teicu, ka, ja nenobīsies no fiziskās spēka spēles, kā ļauj spēlēt Lietuvā, tad viss būs kārtībā. Puiši nocīnījās," sacīja Zariņš. "Pret "Granitas" pieredzes trūkuma dēļ nospēlējām neizšķirti, lai gan vajadzēja uzvarēt. Pret "Dragunas" pēc puslaika bijām vadībā, beigās viņi mūs noķēra, mēs divu noraidījumu palikām četratā, neiemetām to, ko vajadzēja iemest un piekāpāmies. Tomēr tie ir Lietuvas čempioni, kuri turklāt bija diezgan labā sastāvā."

Trešo vietu turnīrā izcīnīja ", Alītas "Almeida - Stronglasas", kas turnīra pēdējā dienā ar 31:24 pārspēja Kauņas "Granitas".

29. un 30. augustā, Dobelē norisināsies "K. Vītola piemiņas kausa" izcīņa, kurā bez dobelniekiem piedalīsies arī klubi no Latvijas, Lietuvas un, iespējams, arī Igaunijas. Šobrīd visas turnīra dalībnieces vēl nav zināmas. Šajā turnīrā "Tenax" startēs optimālajā sastāvā.

Gaidāmajā sezonā Dobeles "Tenax" ne tikai mēģinās aizstāvēt Latvijas čempionu titulu pašmāju čempionātā, bet piedalīsies arī Baltijas Handbola līgas Izaicinājuma kausa turnīrā.

Rimanta Baltuša piemiņas turnīrs. Klaipēda

Dobeles "Tenax" - ", Alītas "Almeida - Stronglasas" 28:21 (15:9)
Tenax: Hovratovičs 6, Kreicbergs 5, Politers 5, Straume 4, Juzups 4.

Dobeles "Tenax" – Kauņas "Granitas" 30:30 (16:13)
Tenax: Straume 8, Bilkštis 5, Juzups 5, Kreicbergs 5, Politers 5, Kurzemnieks 1, Kozlovskis 1.

Dobeles "Tenax" – Klaipēdas "Dragunas" 35:37 (20:19)
Tenax: Kreicbergs 9, Juzups 9, Politers 7, Straume 4, Bilkštis 3, Kurzemnieks 2, Hovratovičs 1.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv