Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

BHL Izaicinājuma kausā startēs arī "Celtnieks/LSPA"

Jānis Pārums

BHL Izaicinājuma kausā startēs arī "Celtnieks/LSPA"
Foto: HC Vitjaz

Baltijas Handbola līgas (BHL) Izaicinājuma kausā kopā ar Latvijas čempioni Dobeles "Tenax" startēs arī pērnās sezonas ceturtās vietas ieguvēja "Celtnieks/LSPA", vēsta kluba mājaslapa.

Tā būs pirmā sezona, kad paralēli Baltijas līgai tiks izspēlētas arī Izaicinājuma kauss. Tajā startēs komandas, kas finansiālu vai citu apsvērumu dēļ nevar startēt BHL.

Cīņai BHL izaicinājuma kausā pieteikušās sešas komandas – “Celtnieks/LSPA”, Dobeles “Tenax” (Latvija), Klaipēdas “Dragunas”, Kauņas “Granitas” (Lietuva), “Viljandi HC” (Igaunija) un “HC Vitjaz” (Baltkrievija). Izspēlējot divu apļu turnīru, labākās četras komandas pēc tam noskaidros medaļniekus "Final 4" turnīrā.

“Tā kā komandu atstāja trīs pamatsastāva spēlētāji (Kurmēns, Laganovskis, Lielais), bija doma Baltijas līgā nepiedalīties, taču tas būtu solis atpakaļ,” lēmumu tomēr startēt Izaicinājuma kausā komentē “Celtnieks/LSPA” menedžeris Normunds Blome. “Aprunājoties ar treneri, izlēmām izmantot iespēju startēt jaunveidotajā Izaicinājuma kausā. Izmaksas izbraukuma spēlēs būs mazākas, taču arī līmenis nebūs krasi zemāks kā BHL. Protams, SKA, ZTU, Cocks un Polva ir spēcīgi klubi, taču arī Kauņā, Klaipēdā, Dobelē un Vīlandē ir ļoti labas komandas.”

Pirmās spēles paredzētas jau oktobra sākumā, bet čempions tiks noskaidrots marta beigās.

Baltijas līgā dalībai pieteikušās septiņas komandas – “Riihimaen Cocks” (Somija), “HC Kehra”, “Polva Serviti” (Igaunija), Viļņas “VHC Sviesa” (Lietuva), Minskas SKA, Brestas “Meshkov” (Balkrievija) un “ZNTU-ZAB Zaporozhye” (Ukraina). Arī čempions šajā līgā tiks noskaidrots pēc tā paša principa.

Baltic Challenge League 2015

Klubs (valsts)
Viljandi HC (Igaunija)
Tenax Dobele (Latvija)
Celtnieks (Latvija)
Dragunas Klaipeda (Lietuva)
Granitas Kaunas (Lietuva)
HC Vitjaz (Baltkrievija)

Baltic League 2015

Klubs (valsts)
Riihimäen Cocks (Somija)
HC Kehra Horizon Pulp&Paper (Igaunija)
Põlva Serviti (Igaunija)
VHC Sviesa Vilnius (Lietuva)
SKA Minsk (Baltkrievija)
HC Meshkov Brest 2 (Baltkrievija)
ZNTU-ZAB Zaporozhye (Ukraina)

Izmantotie resursi:
Handbola klubs Celtnieks/LSPA | oficiālā mājas...