Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Latvijas U-20 handbolisti uz EČ devušies 14 spēlētāju sastāvā

Jānis Pārums

Latvijas U-20 handbolisti uz EČ devušies 14 spēlētāju sastāvā
Latvijas U-20 handbola izlase
Foto: Ritvars Raits

Šodien uz Melnkalnes pilsētu Podgoricu izlidoja Arnolda Straumes Latvijas U-20 vīriešu handbola izlase, kas ceturtdien uzsāks dalību Eiropas čempionātā B divīzijā.

Sākotnējā kandidātu sarakstā, kas gatavojās Eiropas čempionātam, bija 17 spēlētāji, bet turnīru komanda devusies 14 spēlētāju sastāvā, mājās paliekot Igoram Ignatjevam, Dmitrijam Petuhovam un Jānim Novikam.

Jāatgādina, ka Latvijas U-20 izlase aizvadīja mēnesi garu gatavošanās posmu, bet jūlija pirmajā pusē arī četrreiz sacentās ar Igaunijas vienaudžiem, uzvaras dalot uz pusēm. Pirmajās divās spēlēs latvieši piekāpās ar 24:26 un 21:25,bet nedēļu vēlāk Arnolda Straumes vadītie handbolisti revanšējās ar 22:21 un 23:21.

Šajās spēlēs iezīmējās arī potenciālie uzbrukuma līderi – Emīls Kurzemnieks un Guntis Piļpuks, kuri četros mačos guva, attiecīgi, 22 un 18 vārtus. Pēdējā pārbaudes spēlē sevi labi apliecināja arī citi, piemēram, Ņikita Pančenko (8) un Antons Šuleiko (4), bet vārtos labi nospēlēja abi čempionātam pieteiktie vārtsargi Uldis Jansons un Elvijs Kušners. Pēc pārbaudes spēlēm valstsvienības galvenais treneris norādīja, ka līdz čempionātam vēl jāuzlabo uzbrukuma izspēle.

Eiropas čempionātu Latvija sāks 20.jūlijā plkst. 18:00 ar spēli pret Slovākiju, dienu vēlāk tai pašā laikā spēkosies ar Turciju, tam sekos brīvdiena, bet 23.jūlijā plkst. 12:00 pretiniekos būs Gruzija. Apakšgrupas pēdējo spēli Latvijas jaunie handbolisti aizvadīs 26.jūlijā plkst. 20:00 pret mājinieci Melnkalni. Grupas divas spēcīgākās komandas iekļūs pusfinālā, bet trešo un ceturto vietu īpašnieces sacentīsies par 5. līdz 8. vietu. Visas turnīra spēles tiešraidē būs redzamas EHF TV interneta platformā.

Latvijas U-20 izlases sastāvs Eiropas čempionātam:

Uldis Jansons (Dobeles Tenax) Ņikita Pančenko (MSĢ/LAT-Hertz, Dobeles Tenax), Ingus Kristiāns Jonuška (MSĢ/LAT-Hertz, Dobeles Tenax), Emīls Kurzemnieks Dobeles Tenax), Antons Šuleiko (MSĢ/LAT-Hertz, Dobeles Tenax), Guntis Piļpuks, Armands Usāns, Artūrs Meikšāns (visi – MSĢ/LAT-Hertz, SK Latgols), , Elvijs Kušners (SK Latgols), Uvis Strazdiņš (abi –MSĢ/LAT-Hertz, HK Ogre/Miandum), Mārtiņš Stepuļenoks-Stukanovs, Rihards Kristers Ozols (abi – ASK/LSPA), Edgars Krieviņš (MSĢ/LAT-Hertz), Raivis Gorbunovs (KHM Šala, Slovākija).
Galvenais treneris: Arnolds Straume
Vārtsargu treneris: Ivars Lācis
Fiziskās sagatavotības trenere: Agate Ādiņa.

Kalendārs
Turnīra tabulas

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv